Türk Telekom VDSL hat değerleri nasıl?

tayfun67

Kilopat
Katılım
16 Haziran 2013
Mesajlar
129
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dostum bende bugün VDSL internete geçtim 24 megabit olan paketi kullanıyorum 50 megabitlik pakete geceyim mi sizce? Hat değerlerim nasıl, 46835 yazan yer bazen 50000 oluyor.
@Ulunay dostum yardımlarını bekliyorum.
 

Dosya Ekleri

  • resim_2022-03-12_191727.png
    resim_2022-03-12_191727.png
    24,5 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleyen: Moderatör:
Santrale uzaksın sanırım iç tesisatın kötü bayağı CRC birikmiş SNR margin fena değil ancak 50 Mbit olduğunda 8'in altına inme ihtimali var bu da kopma yapmasına neden olacaktır iç tesisatın değiştirin CAT6 kablo ile sonrası iyileşir ise geçebilirsin.
 
@sametozbass @Ulunay evim müstakil ev evimin duvarında küçük kutulardan var üstünde numara kazan oradan alıyorum interneti direk kabloyu oradan çektiler direk modeme gidiyor kablo yalın internet kullanıyorum, eve dolap denen şeye 600 küsur metre uzağım şu an kullandığım 24 MB kalmamı mı önerirsiniz yoksa 35'e yükseltiyim mi, bir de o küçük kutuya direk ince telefon kablosunu boncukla bağladılar ve modeme kadar o hattı çektiler, TT görevlisi de CAT6 kablo ile değiştirebilirsin ileride demişti çünkü kablo binan dışında çıplak bir şekilde duruyor.
 
Son düzenleme:
@sametozbass @Ulunay evim müstakil ev evimin duvarında küçük kutulardan var üstünde numara kazan oradan alıyorum interneti direk kabloyu oradan çektiler direk modeme gidiyor kablo yalın internet kullanıyorum,eve dolab denen şeye 600 küsür metre uzağım şuan kullandığım 24 megabitte kalmamı mı önerirsiniz yoksa 35 e yükseltiyimmi,birde o küçük kutuya direk ince telefon kablosunu boncukla bağladılar ve modeme kadar o hattı çektiler, tt görevliside cat6 kablo ile değiştirebilirsin ilerde mişti çünkü kablo binan dışında çıplak bi şekilde duruyor.
Hocam yazıya biraz daha dikkat edin, uyarı falan alırsınız.

35 Mbps'e geçebilirsiniz ama aldığınız hatadan daha çok hata alırsınız muhtemelen. Bundan dolayı da sıkıntı yaşarsınız. Kabloyu cat6 ile değişirseniz daha iyi değerler alma imkanınız olabilir ama 600 metre uzak kalıyor cidden.
 
Hocam yazıya biraz daha dikkat edin, uyarı falan alırsınız.

35 Mbps'e geçebilirsiniz ama aldığınız hatadan daha çok hata alırsınız muhtemelen. Bundan dolayı da sıkıntı yaşarsınız. Kabloyu CAT6 ile değişirseniz daha iyi değerler alma imkanınız olabilir ama 600 metre uzak kalıyor cidden.

Bahsettiğim küçük kutu evimin duvarında oradan eve CAT6 ile modeme alsam kabloyu bana faydası olur mu? Bir de bu hata dediğiniz ne anlayamadım.
 
Bahsettiğim küçük kutu evimin duvarında oradan eve CAT6 ile modeme alsam kabloyu bana faydası olur mu? Bir de bu hata dediğiniz ne olur anlayamadım.
Normal telefon kablosundan elbette daha iyi olur. Hiç "ek" yapmadan yapın.

Hata dediğim arayüzde gördüğünüz "Hata" adlı yerde, 195 bin küsür hata var. Bu hataları kısa sürede aldıysanız uzun süreli bağlantıda kopmalar meydana gelir. Cat6 ile bu hata biraz daha azalır ama kesin bir şey diyemem denemek gerekiyor.
 
Normal telefon kablosundan elbette daha iyi olur. Hiç "ek" yapmadan yapın.

Hata dediğim arayüzde gördüğünüz "hata" adlı yerde, 195 bin küsur hata var. Bu hataları kısa sürede aldıysanız uzun süreli bağlantıda kopmalar meydana gelir. CAT6 ile bu hata biraz daha azalır ama kesin bir şey diyemem denemek gerekiyor.

Ben o ekran görüntüsünü modem bağlandıktan 1 saat sonra çektim, ve o ekran görüntüsünü aldıktan bir kaç dakika sonra internet gitti modeme açıp kapadım geldi şuan hiç kopma ve yavaşlama yaşamadım, anlık değerlerim bu şekilde hatalarda azalmış şimdi baktım.
 

Dosya Ekleri

  • kkk.jpg
    kkk.jpg
    48,3 KB · Görüntüleme: 56
Ben o ekran görüntüsünü modem bağlandıktan 1 sonra çektim şu an değerlerim bu şekilde hatalarda azalmış şimdi baktım.
Anlayamadım, ilk attığınız fotoğraf 1 saatlik mi? Eğer öyleyse biraz fazla geldi bana. Şu an attığınız kaç saatlik?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı