Türk Telekom VDSL'den fibere geçince Bufferbloat sorunu başladı

Serkovic

Kilopat
Arkadaşlar merhaba, 2 gün önce fiber dönüşüm kapsamında Türk Telekom Fibere geçtim ve 500 Mbps paketi aldım. Hız testlerinde vs. herhangi bir sorun yaşamıyorum fakat VDSL'deyken online oyunlarda daha az pingim oluyordu. Şu an ise bir yükseliyor bir aşağıya iniyor hiç sabit kalmıyor.

Verdikleri modem: Zyxel EX3501-T0
GPON Cihazı ise: Nokia G-010G-R

Yaptığım Bufferbloat testi de ektedir. Bu sorunu nasıl çözerim? Modem değişimi istersem değiştiriyorlar mı? Çok canımı sıktı çünkü.

Screenshot_1.jpg

Dosya Ekleri

• Screenshot_5.jpg
    Screenshot_5.jpg
    40,2 KB · Görüntüleme: 18
bu işi firma çözmez router değişimi istesen gene çözülmez bufferbloat için özel yazılımlar ve cihazlar var 100mbps olsa çözüm kolay ve ucuz bir router ile olur ama 500mbps için güçlü bir cihaz gerekir örnek raspberry pi5 ve openwrt kurmak gibi çözümler

bu işi firma çözmez router değişimi istesen gene çözülmez bufferbloat için özel yazılımlar ve cihazlar var 100mbps olsa çözüm kolay ve ucuz bir router ile olur ama 500mbps için güçlü bir cihaz gerekir örnek raspberry pi5 ve openwrt kurmak gibi çözümler
Hocam bu bendeki çok fazla değil mi ama? Bu kadar çok teknik terimi anlayamadım kısacası benim güçlü bir modem alıp TT'nin verdiğini köprü olarak mı kullanmamı önerdiniz?

Hocam bu bendeki çok fazla değil mi ama? Bu kadar çok teknik terimi anlayamadım kısacası benim güçlü bir modem alıp TT'nin verdiğini köprü olarak mı kullanmamı önerdiniz?
Siz openwrt kurulu bir Zyxel armor G5 router alın en iyisi ayarları da öğrenirsiniz internetten firmanın verdiği modem routerı da söküp kaldırın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı