Türk Telekom Yüksek Ping Sorunu

TinSoldier

Hectopat
Daha fazla  
TTNET 35 Mbps internet alıyorum, kota bitince 16'ya düşüyor fakat pingin hızla çok alakası olmadığını biliyorum, çünkü 8 Mbps internet alan arkadaşım oyunlarda 60-70 ping üstü görmüyor ama ben 120-150 alıyorum. Ben yine emin olmak için 2'den sonra AKK yokken 35 Mbps hızda oyuna girdim yine aynı 120-150 arası. Ping son zamanlarda böyle olmaya başladı. Eskiden daha düşüktü. Yardım edebilecek birisi var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arka planda İnternet kullanan uygulamaları azaltın. Güncellemeleri eksiksiz yapın.
Autoruns yazılım ile Güncelleştirme görevlerini kapatın.
Autoruns for Windows - Windows Sysinternals

Bağlantıda Recep Baltaş ve Mert'in sunduğu yöntemleri uygulayın.
[Çözüm] Windows 10 "Teslim En İyileştirme" Ağ Kullanımı Sorunu

Bağlantıdaki işlemleri uygulayın.
Complete Internet Repair ile İnternet Bağlantı Ayar Onarımı
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi

Farklı bir İnternet sağlayıcıya geçiş yapın. Türk Telekom ping değerleri genellikle yüksek oluyor.
Turkcell super online öneririm.

Son 2 haftada böyle oldu işin tuhafı. 60-70 arasıydı pingim artmazdı kolay kolay.
Arkaplanda internet tüketen uygulama kesinlikle yok, eminim. Oyunu oynayamıyorum yani oynanamayacak derecede ping oluyor yok mudur bi çözümü?

Fortnite, PUBG gibi oyunlarda pingi göremediğim için bişey diyemiyorum ama PUBG'de de zaman zaman yerdeki item'ı falan geç aldığı oluyor ping olduğunu anlıyorum yani.

Yukarıdaki söylediğim yöntemleri uygulayın.
Ayriyeten Türkiye'de sunucu barındırmayan oyunlarda ping değerlerinin yüksek olması normaldir.
Oyunların destek sayfalarından bu tarz sorunlarınızı bildirin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı