Türk Telekom'dan alınan ürün iade edilebilir mi?

Efe Rona

Hectopat
Merhabalar, yüksek sesli bir hoparlör arıyordum. Türk Telekom'un kendi mağazasında gördüm ve aldım. XY-03 diye bir marka işini görüyordu fakat aradan 1 gün geçtikten sonra seste inanılmaz bir değişim oldu siren çalıyor gibi. İade etmek istiyorum ancak fatura vermediler. Ben bunu iade edebilir miyim?

Mağzaya giderek faturasını talep edebilirsin. Faturaları e-fatura olarak kestiğimiz için kayıtta duruyor. Ve evet iade hakkın var. Fakat mağazalar olarak bu konuda iade alamıyoruz :( aldığınız bayiye gidip faturanızı talp edin vermek mecburiyetindedir. Geri kalan işlemlerinizide TT ile halletmeniz gerekiyor.

Mağzaya giderek faturasını talep edebilirsin. Faturaları e-fatura olarak kestiğimiz için kayıtta duruyor. Ve evet iade hakkın var. Fakat mağazalar olarak bu konuda iade alamıyoruz :( aldığınız bayiye gidip faturanızı talp edin vermek mecburiyetindedir. Geri kalan işlemlerinizide TT ile halletmeniz gerekiyor.

Teşekkürler bilgilendirme için ama iade hakkın var derken neye dayanarak dediniz ve eğer "hakkı varsa" neye dayanarak mağazalar iade almıyor :)

Teşekkürler bilgilendirme için ama iade hakkın var derken neye dayanarak dediniz ve eğer "hakkı varsa" neye dayanarak mağazalar iade almıyor :)

Türk Telekom bayisiyim. Bayiler ve mağazalar iade işlemleri yapamıyor. Sadece satıyor. Cihaz aldıktan sonra yabancı oluyorsun. Bayisi olsam da berbat bir firma.

Yani benim yapmam gereken tam olarak nedir? Faturayı bir şekilde alıp TürkTelekom ile mi konuşmam lazım?

Yani benim yapmam gereken tam olarak nedir? Faturayı bir şekilde alıp TürkTelekom ile mi konuşmam lazım?
Evet faturayı bayiden alıp TT ile görüşmek. Yardımcı olmaz iseler Hakem Heyetine başvurun korkudan yardımcı olurlar.

CAYMA HAKKI. Tüketici'nin satın alma tarihinden itibaren on dört (14) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin siparişten cayma hakkı vardır.

Evet faturayı bayiden alıp TT ile görüşmek. Yardımcı olmaz iseler Hakem Heyetine başvurun korkudan yardımcı olurlar.

CAYMA HAKKI. Tüketici'nin satın alma tarihinden itibaren on dört (14) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin siparişten cayma hakkı vardır.
Çok teşekkürler ancak son bir sorum daha var TürkTelekom'a ulaşmak için müşteri hizmetlerini aramam yeterli mi? Ve ilk başta aldığım bayiye sorayım mı iade kabul ediyor musunuz diye?

Belirttiğiniz "Cayma Hakkı" maddesi, sadece online alışverişlerde geçerlidir. O yüzden özellikle sordum hocam.

Bildiğim kadarıyla bayiden görerek aldığınız bir ürün için "keyfi" bir iade hakkınız bulunmuyor. Fakat kanuna göre alınan üründe ilk 6 ay içerisinde arıza çıkarsa, tüketici istediği seçimlik hakkını kullanabilir.

Yani şuan yapmanız gereken, arkadaşın belirttiği şekilde faturayı alıp, ürünü satıcıya teslim etmelisiniz. Çünkü kanuna göre ilk 6 ay içinde ortaya çıkan ayıpta ispat yükü satıcıya aittir.
Türk Telekom bayisiyim. Bayiler ve mağazalar iade işlemleri yapamıyor. Sadece satıyor. Cihaz aldıktan sonra yabancı oluyorsun. Bayisi olsam da berbat bir firma.
Maalesef "Sadece satıyor" diye bir tabir doğru değil. Kanun sorumluyu satıcı olarak belirtiyor.

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun
MADDE 10- (1) Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim
tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir.
Bu karine, malın veya ayıbın niteliği ile bağdaşmıyor ise uygulanmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı