Türk Telekom'un Altyapı Getirmesi

Makaleler
3
Yer
Ordu/Perşembe
Bir şeyi cidden çok merak ediyorum. Türk Telekom çalışanları bölgemde bu kadar genç olduğunu, hepsinin uzaktan eğitim aldığını ve akşamları yoğun olduğunu bildikleri halde neden bir türlü altyapıyı geliştirmek adına bir şey yapmıyorlar? Akşamları ciddi anlamda felç oluyor internet. Gündüzleri hiçbir sorunum yokken akşamları tam bir felakete dönüyor. Modem üstünden hangi ayarlamaları yaparsam yapayım bir türlü işe yaramıyor. Demin mesela artık hat değerlerim çok fazla düştüğü için bağlantım tamamen kesildi. Windows Update servisine, Microsoft teams sunucularına, YouTube'a vs. hiçbir şeye erişimim yok.

CRC hataları deseniz artık hak getire saniyede 300-400 kadar CRC hatası alıyorum. Sırf hızımdan kısmasın, yükleme hızım çok değil diye Annex M den A'ya aldım yine işe yaramadı. Dersteydim bağlantım kesildiği için görüşme kalitesi bir anda yerlerde sürünmeye başladı çıkmak zorunda kaldım. Ayrıl dedim ama yavaşlıktan pencere kapanmadı bir türlü. Bu altyapı hakkında benim yapabileceğim bir şey var mıdır? Altyapı hakkında bir şey yaptırabilir miyim? Çünkü eğer daha fazla bir eylemde bulunmazsam kalp krizi geçirtecek bana bir gün. Biraz gevezelik etmiş olabilirim kusuruma bakmayın ama artık iyice dolmuş haldeyim.

1603300405331.png

Türkiye şartlarında maalesef bunların hepsi normal karşılanıyor. Ilk olarak coğrafya, sonrasında altyapı kaderdir. Tabii ki herkes o kadar şanslı değil. Altyapısını kendisi seçemiyor. Bu arada SNR margin değerin yerlerde geziyor. O değerlerde her türlü sorunla karşılaşırsın. Arıza kaydı aç desem yine bakmayacaklar. Aynı sorun bende de var. TürkNet kullanıcısıyım. Her şey normal olmasına rağmen her gün aynı saatlerde kopma yaşıyorum. Onlarca arıza kaydına rağmen bir kişi bile ilgilenmiyor. TürkNet TTNET'den haber bekliyor o haber de gelmiyor. TürkNet bizim elimizden bir şey gelmez diyor. Yani sen de bir umut arıza kaydı oluştur. Hattını kontrol etmeye gelsinler. Umarım sorunun düzelir.

Türkiye şartlarında maalesef bunların hepsi normal karşılanıyor. Ilk olarak coğrafya sonrasında altyapı kaderdir. Tabii ki herkes o kadar şanslı değil. Altyapısını kendisi seçemiyor. Bu arada SNR margin değerin yerlerde geziyor. O değerlerde her türlü sorunla karşılaşırsın. Arıza kaydı aç desem yine bakmayacaklar. Aynı sorun bende de var. TürkNet kullanıcısıyım. Her şey normal olmasına rağmen her gün aynı saatlerde sorun yaşıyorum. Onlarca arıza kaydına rağmen bir kişi bile ilgilenmiyor. TürkNet TTNET'den haber bekliyor o haber de gelmiyor. TürkNet bizim elimizden bir şey gelmez diyor. Yani sen de bir umut arıza kaydı oluştur. Hattını kontrol etmeye gelsinler. Umarım sorunun düzelir.
Hayır hiç gelmesinler. Hattı kontrol etmeye bir geliyorlar hızımı 4 Mbps'e sabitleyip gidiyorlar daha fazla kaldırabildiği halde. İnternet çağında hele ki uzaktan eğitimin çok olduğu bir dönemde 16 Mbps pakete sahip olup ancak 4 Mbps gibi komik bir rakamda internet kullanmak ne kadar akıllıca bilemiyorum.

Hayır hiç gelmesinler. Hattı kontrol etmeye bir geliyorlar hızımı 4 Mbps'e sabitleyip gidiyorlar daha fazla kaldırabildiği halde. İnternet çağında hele ki uzaktan eğitimin çok olduğu bir dönemde 16 Mbps pakete sahip olup ancak 4 Mbps gibi komik bir rakamda internet kullanmak ne kadar akıllıca bilemiyorum.
Hat değerini yükseltmek için hızını düşürüyorlar. Bu çözüm olabilir. Ama 4 Mbps internet kime yeter ki?

Hat değerini yükseltmek için hızını düşürüyorlar. Bu çözüm olabilir. Ama 4 Mbps internet kime yeter ki?
Biliyorum ama bişey yaparlarken daha da bozuyorlar. Elimde ayrıca oyun bilgisayarı da var ben oyun indirsem mesela artık bir oyun 5 GB dan fazla. Sonra video da izliyorum uzaktan eğitimim de var. Bu tür işler için 4 neye yetebilir ki? Yani artık iyice 2007 yılına falan dönüyoruz altyapı konusunda.

Bir de alay eder gibi "bu hız sana yeter yuaaaw ben de kullanıyorum böyle gayet iyi" diyor. Adamın kendi yaptığı tek şey facebook, whatsapp girmek okey oynamak. Adamlar açık açık bizle alay ediyorlar iyice artık.
Böyle bir devirde biz gençler olarak bunu kesinlikle hak etmiyoruz. Bu tür alayları, böylesine kötü altyapıları asla hak etmiyoruz. Dışarıya bakıyorum adamın hızı 300 den 297 ye düşüyor "Hmm internet hızım azalmış en iyisi arayayım da düzeltsinler" diyor. Biz de 8 Mbps alabildiğimize şükrediyoruz. Olmaz. Böyle bir şey asla kabul edilemez.

Arkadaşlar durumun kısa özeti şu;
Türk Telekom bu sektörde tek el. Muhtaçsınız yani. Öyle olunca da ne altyapı umurlarında oluyor ne başka bir şey. Fiber hatların maliyeti normal hatlardan ucuz bakım istemiyor lakin ISS'ler sokaktan fiber çekmek istese belediyeler ya Türk Telekom'un hattından geçir ya da ayda metre başına 300-400 TL kira öde diyorlar para kazanmak için. Türk Telekom oradan da tek elleşiyor. Uploadın bu kadar düşük olmasının sebebi de bilerek açmıyorlar sırf şirketlere uçuk fiyatlara satmak için.

Türk Telekom bu sektörde tek el. Muhtaçsınız yani. Öyle olunca da ne altyapı umurlarında oluyor ne başka bir şey. Fiber hatların maliyeti normal hatlardan ucuz bakım istemiyor lakin ISS'ler sokaktan fiber çekmek istese belediyeler ya Türk Telekom'un hattından geçir ya da ayda metre başına 300-400 TL kira öde diyorlar para kazanmak için. Türk Telekom oradan da tek elleşiyor. Uploadın bu kadar düşük olmasının sebebi de bilerek açmıyorlar sırf şirketlere uçuk fiyatlara satmak için.
Keşke Türk Telekom denen böceğin tekelleşmesinden kurtulsak. Ama malesef ona rakip olabilecek bir şirket yok dediğiniz gibi muhtacız sonuna kadar onlara.
TürkTelekom dediğin kurum talep olmadan yaralı parmağa işemez. Bağlı olduğunuz müdürlüğe toplu altyapı talebi vermeniz, hele ki şu dönemde güzel bir adım olacaktır.
Biz mahalleden daha ayrı bir yerde oturuyoruz. Mahalle bölgede bir saha dolabı var dolayısıyla evler saha dolabının dibinde sayılır. Bu yüzden onlar erişim konusunda benim kadar sıkıntı yaşamayacaklardır ama benim gibi mahalleden ayrı bir yerde oturan kişiler ciddi anlamda böyle sıkıntı çekiyorlar. İmza toplasam da bile asla gelip yapmayacaklar yani boşa uğraş olur. Tek çare taşınmak sanırım.
Ama maşallah reklamlara gelince "güçlü doge" oluyorlar altyapıya gelince fos.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı