Türk Telekom'un verdiği Huawei modem Access Point olarak nasıl kullanılır?

Amiidamaru

Megapat
Yer
İstanbul
Merhaba,
Türk Telekom fiber müşterisiyim. Evimde Keenetic marka cihazlar ile mesh sistem kullanıyorum. Telekom'un verdiği cihazı da sistemime Access Point olarak dahil etmek istiyorum.
Keenetic cihazımdan Huawei cihaza kablolu olarak bağlantı kuracağım. Huawei cihazdan kablolu ve kablosuz olarak internet almak istiyorum.
Huawei cihaz modeli: AX3000 LG8245x6-50

IMG_20241216_003512.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Türk Telekom fiber müşterisiyim. Evimde Keenetic marka cihazlar ile mesh sistem kullanıyorum. Telekom'un verdiği cihazı da sistemime Access Point olarak dahil etmek istiyorum.
Keenetic cihazımdan Huawei cihaza kablolu olarak bağlantı kuracağım. Huawei cihazdan kablolu ve kablosuz olarak internet almak istiyorum.
Huawei cihaz modeli: AX3000 LG8245x6-50

Eki Görüntüle 2375327
Merhaba,

Huawei cihazını köprü moduna alabilirsin. Eğer cihazda köprü modu (bridge mode) seçeneği varsa, bu modu etkinleştir. Böylece Keenetic router’dan gelen interneti Huawei cihazın dağıtmasını sağlarsın.

DHCP’yi devre dışı bıra. Huawei cihazda DHCP ayarını kapat. Bu, Keenetic cihazının IP dağıtımını kontrol etmesini sağlar ve IP çakışmasını önler.

Huawei cihazının IP adresini Keenetic cihazının alt ağında sabitle. Örneğin, Keenetic 192.168.1.1 kullanıyorsa, Huawei için 192.168.1.2 gibi bir IP belirle.

Kablolu bağlantıyı yapılandırabilirsin. Keenetic cihazdan Huawei cihazın LAN portuna (WAN değil) bir Ethernet kablosu bağla.

Huawei cihazda Wi-Fi ağını etkinleştir ve SSID, şifre gibi bilgileri ayarla. Keenetic cihazın SSID’siyle aynı ya da farklı yapabilirsin.

Bu adımları uyguladıktan sonra Huawei cihazından hem kablolu hem de kablosuz bağlantı alabilirsin. Sorun yaşarsan, IP ve DHCP ayarlarını tekrar kontrol etmeni öneririm.

Hocam söylediğin ayarları arayüzde bulamıyorum sorun orada. DHCP kapatmayı bulamadım. Köprü modunu aç kapat şeklinde bi ayar yok. Köprü moduyla ilgili bi bölüm var ama çok farklı şeyler yazıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı