Vodafone H300s modem Access Point olarak nasıl kullanılır?

Yusuf914Cengiz

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, servis sağlayıcısı değiştirdiğim için elimde kalan Vodafone modemimi, Wi-Fi'nin çekmediği kör noktada, Access Point olarak kullanmak istiyorum. İnternette bu modem özelinde ayarlara dair hiçbir yönerge bulamadım. Diğer modemler için kullanılan ayarları incelediğimde WAN ayarlarından PPPoE modunu bridge olarak değiştirdiklerini gördüm ancak bendeki modemin WAN ayarlarında bridge yok. Ya da ben beceremedim xd. Ama bildiğim kadarıyla bu modemde köprüleme var. Kablosuz olarak modemden modeme interneti nasıl taşıyabilirim?

Merhaba, servis sağlayıcısı değiştirdiğim için elimde kalan Vodafone modemimi, Wi-Fi'nin çekmediği kör noktada, Access Point olarak kullanmak istiyorum. İnternette bu modem özelinde ayarlara dair hiçbir yönerge bulamadım. Diğer modemler için kullanılan ayarları incelediğimde WAN ayarlarından PPPoE modunu bridge olarak değiştirdiklerini gördüm ancak bendeki modemin WAN ayarlarında bridge yok. Ya da ben beceremedim xd. Ama bildiğim kadarıyla bu modemde köprüleme var. Kablosuz olarak modemden modeme interneti nasıl taşıyabilirim?
Access point olacak cihazın içinde köprü modu açılmaz ve üzerindeki WAN portu kullanılmaz. O dediklerin router olacağında yani şu şekilde kullanacaksan olur;
Yeni modemin(veya hatta hangisi bağlıysa) üzerinden köprü moduna alıp diğer cihazla ethernet kablosu yoluyla bağlanır. Bunun için hatta bağlı cihazın LAN1 veya üreticinin belirttiği bir LAN portu kullanılır. İleri uçtaki cihazın WAN portundan giriş yapılır. Aynı cihazın arayüzüne girip normalde tek modemle nasıl kurulum yapılıyorsa o şekilde kurarsın. Yani WAN ayarlarından sana daha önce verilmiş kullanıcı adı ile şifre girilir, Wi-Fi ayarı falan yapılır. Bu senaryoda hatta bağlı olan cihaz sadece sinyal modülasyonundan sorumlu iken onun ilerisine bağlı olan router modunda olur ve ağ yönetimini o yapar. Tek Wi-Fi olur. Bu tarz sana uygun değildir.

Senin ihtiyacın olan şey eğer varsa kablosuz yineleme, yoksa access point modudur. Modemin kullanım kılavuzunda veya arayüzde kablosuz yineleme falan yoksa mecburen iki cihaz arasına yine kablo çekilir ve ileri uçtaki cihaz yani Vodafone modemi AP olarak ayarlanır. Access point için otomatik ayar veya bir seçenek yoksa bile elle ayarlamak mümkündür.
1- Evvela hatta bağlı olan yeni modem kurulu ve internet erişimi olmalı.
2- İleri uca bağlanacak eski cihazı yenisine bağlamadan önce kablo veya Wi-Fi ile arayüze erişmek gerekir.
3- Burada iki ayar yapılacak. Eğer her iki cihazın da arayüze girmek için aynı numarayı yazıyorsan yerel IP adresleri aynı demektir. Bu çalışmanın giderilmesi gerekir. Yeni ve kurulumu yapılmış cihaza dokunmadan bu eski cihazdan IP değiştirmen gerekiyor. Örneğin esas modeme girerken 192.168.1.1 yazıyorsan bu cihaza da 192.168.1.2 verebilirsin. Vodafone modemde nasıl yapacağını kendin keşfetmelisin
4- Yine bu eski modem üzerinden DHCP ayarı kapatılmak zorunda. Ağ cihazlarının yerel IP adreslerinin atamasını bu hizmet yapar. Öbür modem bunu yapar. Bundan kapatmalısın. Bir kümeste iki horoz olmaz.
5- Üstteki iki ayar bittikten sonra iki cihazı herhangi birer LAN portunu ethernet kablosuyla bağlayacaksın. Kısa bir gecikme sonrasında ileri uçtaki cihazın hem Wi-Fi hem de boşta kalan portlar üzerinden kablolu internet sağlar.

Bu yöntemin dezavantajı evde iki adet Wi-Fi adı çıkar ve cihazlar kabloyla bağlanmak zorundadır. Eğer kablosuz yineleme olsaydı böyle bir dert olmazdı. Eğer bu rahatsız ederse ve illa tek Wi-Fi adı olsun dersen ona da iki önerim var. Birisi kablolu bağlantıdır, öbürü kablosuz ama yeni cihaz almayı gerektirir. Uzatmamak için daha sonraki mesaja yazarım(sen talep edersen).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı