Türk Telekom'un verdiği Router'da ayar yapınca hız 1000mps'ten 100Mbps'e düşüyor

CemalPast

Femtopat
Daha fazla  
1000 Mbps abonesiyim. Bugün baktım 100Mbps alıyorum. Arıza kaydı açtım. Gelip baktılar, hatta Router'i yenilediler. Düzeldi yeniden 1000MPS aldım.

Sonra aklıma bazı web sitelerini engellemeyi unuttuğum geldi. TTNET'in verdiği Huawei LG8245x6-50 Router'a güvenlik > ebeveyn kontrolu üzerinden web sitesi engelleme yapınca hız hemen 1000 Mbps'ten 100e düşüyor. Bu nasıl saçmalıktır? TTNET verdiği modem üzerinde değişiklik yapılmasına izin vermiyor mu? Web sitesi bloklama ile hızın ne alakası var?

Adamlar boşu boşuna router yenilediler. Çocuk için site engelleme yapmam lazım. Bu sorunu nasıl çözerim hızı berbat etmeden?

1000 Mbps abonesiyim. Bugün baktım 100Mbps alıyorum. Arıza kaydı açtım. Gelip baktılar, hatta Router'i yenilediler. Düzeldi yeniden 1000MPS aldım.

Sonra aklıma bazı web sitelerini engellemeyi unuttuğum geldi. TTNET'in verdiği Huawei LG8245x6-50 Router'a güvenlik > ebeveyn kontrolu üzerinden web sitesi engelleme yapınca hız hemen 1000 Mbps'ten 100e düşüyor. Bu nasıl saçmalıktır? TTNET verdiği modem üzerinde değişiklik yapılmasına izin vermiyor mu? Web sitesi bloklama ile hızın ne alakası var?

Adamlar boşu boşuna router yenilediler. Çocuk için site engelleme yapmam lazım. Bu sorunu nasıl çözerim hızı berbat etmeden?

Site engelleme yapacağım diyorsanız bence farklı bir router alın kaliteli hem Wi-Fi gücü de artar.

Her ne kadar Türk Telekom'da modem ayarlarına izin veriyor gibi gözükse de fiber internetdeki ISS sağlayıcılarının hepsi düzeltmelerde saçmalıyorlar en az saçmalayan TurkNet onun dışında hepsi aynı gibi DNS değiştirme gibi işlemleri bile yemiyor çoğunlukla ayarlanabiliyor gibi gözüksede tam olarak ayarlamıyor. Modem üzerinden çocuk filtrelemesini açabilirsiniz otomatik kısmını ancak özellikle kendiniz belirlediğiniz sitelerde bir engel koymak istiyorsanız en sağlıklı yöntem bir router alıp routerın kendi filtrelemesini kullanmak arayüzü çok kolay routerlar mevcut filtrelemeler için.

Her ne kadar Türk Telekom'da modem ayarlarına izin veriyor gibi gözükse de fiber internetdeki ISS sağlayıcılarının hepsi düzeltmelerde saçmalıyorlar en az saçmalayan TurkNet onun dışında hepsi aynı gibi DNS değiştirme gibi işlemleri bile yemiyor çoğunlukla ayarlanabiliyor gibi gözüksede tam olarak ayarlamıyor. Modem üzerinden çocuk filtrelemesini açabilirsiniz otomatik kısmını ancak özellikle kendiniz belirlediğiniz sitelerde bir engel koymak istiyorsanız en sağlıklı yöntem bir router alıp routerın kendi filtrelemesini kullanmak arayüzü çok kolay routerlar mevcut filtrelemeler için.
Teşekkürler, anladım. Ama neden farklı router'da değişikliğe izin verirlerken kendi routerlarında sorun çıkarıyor TTNET? Çok saçma değil mi?

Burda ayarlarda değişiklik yapınca TTNET router'imi hızı 100mbpse sabitliyor yoksa Türk Telekom santralimi benim hızımı kısıtlıyor?

Site engelleme yapacağım diyorsanız bence farklı bir router alın kaliteli hem Wi-Fi gücü de artar.
Teşekkürler, var mı acaba marka modem öneriniz 1000mbps için?

Tüm cihazlardamı 100 Mbps'e düşüyor?

Teşekkürler, anladım. Ama neden farklı Router'da değişikliğe izin verirlerken kendi routerlarında sorun çıkarıyor TTNET? Çok saçma değil mi?

Burada ayarlarda değişiklik yapınca TTNET Router'imi hızı 100Mbps'e sabitliyor yoksa Türk Telekom santralimi benim hızımı kısıtlıyor?

Teşekkürler, var mı acaba marka modem öneriniz 1000 Mbps için?

Aslında hem verdikleri modemlerden hem de kendilerinin fiber ağındaki kısıtlamalarından dolayı modem bilgilerinin ve ayalarının çoğu kısıtlı oluyor. Router için benim kullandığım.
Mercusys Halo H70X 3-pack var ancak ben bütün eve interneti paylaştırmak için kullanıyorum hiç filtreleme sistemini kullanmadım ancak genel olarak internetteki routerların uygulamalarına bakarak hangisinin size uygun olduğunu seçebilirsiniz benim kullandığımda profil oluşturuyorsunuz ve o ağa bağlanıyor kullanan kişi içerisinde sayfaları engelleme ve hangi sayfalara giriş yaptığının takibi, saat kısıtlama gibi özellikler var ancak hiç denemediğim için bir şey söyleyemiyorum kesin olarak routerda engelleme konusunda routerlar kendileri engelliyor eklediğini sayfayı o sayfada interneti keserek mümkün olsa internet sağlayıcılarının verdiği hiçbir ürünü ben kullanmam :D

Teşekkürler, anladım. Ama neden farklı Router'da değişikliğe izin verirlerken kendi routerlarında sorun çıkarıyor TTNET? Çok saçma değil mi?

Burada ayarlarda değişiklik yapınca TTNET Router'imi hızı 100Mbps'e sabitliyor yoksa Türk Telekom santralimi benim hızımı kısıtlıyor?

Teşekkürler, var mı acaba marka modem öneriniz 1000 Mbps için?

https://www.hepsiburada.com/asus-rt...zda-kablosuz-baglanti-saglar-pm-HBC000090OBNH bunu alabilirsiniz hocam bütçe uygunsa Wi-Fi 6 router.

Evet, hatta dedim santralde mi bir problem var acaba, ayar yapmadan evvel modeme uzaktan reset atmışlar bende diyorum niye. Ayarı yapıp internet hızı düşünce anladım neden modeme reset attıklarını.

Ethernet kablosunu değiştirdiler mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı