Türkçe karakterli %96 klavye önerisi

Geçmiş konulardan bakıp atarım bilgisayara geçince. Yok Aula'ymış, yık Akko'ymuş, yok Wraith'miş (evet, o da) hiçbirisi kendi üretimlerini yapmıyorlar. Hepsi son zamanlarda en moda olan, en generic olan ne varsa markalarını basıyorlar. Zaten biraz Alibaba'da dolaşan, biraz teknik detaylarını tasarımlarını inceleyen için fazlasıyla açık bir durum, 3-5 farklı markanın milimetre sapmasız tek yumurta ikizinden bile daha ikiz nasıl klavyeleri olabiliyor mesela? Birebir arkadaşımda fasonlanmamış Wraith W75 var şu anda, 5 dolara getirtmişti :D

Şu anda in-House tasarım veya üretim yapan markalar sadece bizim bilindik 3-5 Avrupa'lı markalar. Kalanında zaten fason boldu, hepsi Uzak Doğu'dan getirtilmeydi, şu kuntin marka ve Temu furyalarıyla iyice çığırından çıktı. Bu markaları bir Gamepower'ya da bir Rampage'dan ayıran tek şey anlaştıkları mekanın kalitesi. Hatta o da zaten bazı modellerde aynı oluyor :D. Bkz. Rampage'ın SAMA fasonlaması PSU'su.

Kendi üretimlerini kendileri yapmıyor zaten ürettiriyorlar. Wraith'in kalıp alacak parası olduğunu sanmıyorum. Üreten firmada kalıp hakları oluyor bu sayede bu ürünü başka markaya verebilirler tabii Wraith izni ile. Linklerini at da bizde alalim 😄 mesela bak diyelim ürün 4-5 dolar. bunu üreten firma ile anlaşmaya başladığında fiyatı yükseltiyorlar zaten. Ek bişey ekleme de tanesi 2-3 dolara geliyor. Ayrıca bunun daha birçok vergisi var. Zaten wraith yurtdışı kargolarını o firmadan cikarttiriyor.
 
Geçmiş konulardan bakıp atarım bilgisayara geçince. Yok Aula'ymış, yık Akko'ymuş, yok Wraith'miş (evet, o da) hiçbirisi kendi üretimlerini yapmıyorlar. Hepsi son zamanlarda en moda olan, en generic olan ne varsa markalarını basıyorlar. Zaten biraz Alibaba'da dolaşan, biraz teknik detaylarını tasarımlarını inceleyen için fazlasıyla açık bir durum, 3-5 farklı markanın milimetre sapmasız tek yumurta ikizinden bile daha ikiz nasıl klavyeleri olabiliyor mesela? Birebir arkadaşımda fasonlanmamış Wraith W75 var şu anda, 5 dolara getirtmişti
Üretiminin nerede yapıldığından çok içindeki parça ve donanım kalitesine baksanız keşke. Bakınca anlarsınız zaten rampage, gamepower gibi markalardan farkını. O bilindik markaların da 2-3 bin bandındaki klavyelerini görüyoruz, hot swap bile yok. Switch bozulsa bir switch değişimi için ya servise yollayacaksın ya lehimle uğraşacaksın. O bilindik markaların iyi klavyeleri 6-7k dan başlıyor.
6-7 bine aldığın klavyenin de kalite olarak aşırı bir farkı olmuyor 2-3 bine aldığın çinli markalardan. Siz marka adına para vermeye devam edin.
 
Gelmiş vatan savunucuları :).
Hemen kişisele girip körü körüne saldırmadan önce mesajları bir daha okumanızı tavsiye ederim arkadaşlar. Forumda son dönemde sıklıkla göz ardı edilen bir durum benim özellikle belirttiğim şey, bir de marka olmayan markalara marka muamelesinin fazlaca yapılması. Bilmeyen adam için gelecekte yanlış yönlendirilmiş bir satın alım demektir bu. "Ürettikleri" tüm klavyelerin yapı kaliteleri bütçe noktaları arasında değişmiyor, bu da bana göre göz ardı edilmemesi gereken başka bir durum. 230 liralık Rampage'dan güncelde ülkeye getirilemeyen Wooting'e kadar tüm hepsi elimden geçti, ezber sallamıyorum yani.

Uzun lafın kısası, Mantarvari hemen arkadaşlarını etiketleyip ergen tribi cevaplara sarmadan düzgünce argüman belirtebileceğinizi düşünüyorum. Bu fiyatta Gaming Gecesi'ne düzenli olarak Scope II 96 iniyorken de bunları mantıklı bulmuyorum. Açık, net, basit.
Ha bu arada normal şartlarda Asus'u da günahım kadar sevmem, bilen bilir :D
 
Son düzenleme:
bir de marka olmayan markalara marka muamelesinin fazlaca yapılması.
Ben de size şunu sorayım hocam, bir ürünün iyi olması için illa köklü adı bilindik bir marka mı olması lazım sizce? Bu tarz fason üretim dediğiniz klavyelerde ne eksik görüyorsunuz mesela? Bahsettiğiniz akko, aula gibi markalardan 5-6 farklı çeşit klavye kullandım uzun süre ve ben herhangi bir eksisini göremedim.
İçindeki parçalara baktığımda onlar da gayet yeterli seviyedeydi zaten.

Bu tarz markalarda katılacağım tek nokta kalite kontrollerinin kötü olması olur. Bu sebepten sorunlu ürün alan çok kişi oluyor ama artık yurt içinde de bu tarz klavyeleri satanlar olduğu için garanti/değişim konusunda da sorun yaşayan çok kişi görmüyorum.
 
Ben de size şunu sorayım hocam, bir ürünün iyi olması için illa köklü adı bilindik bir marka mı olması lazım sizce? Bu tarz fason üretim dediğiniz klavyelerde ne eksik görüyorsunuz mesela? Bahsettiğiniz akko, aula gibi markalardan 5-6 farklı çeşit klavye kullandım uzun süre ve ben herhangi bir eksisini göremedim.
İçindeki parçalara baktığımda onlar da gayet yeterli seviyedeydi zaten.

Bu tarz markalarda katılacağım tek nokta kalite kontrollerinin kötü olması olur. Bu sebepten sorunlu ürün alan çok kişi oluyor ama artık yurt içinde de bu tarz klavyeleri satanlar olduğu için garanti/değişim konusunda da sorun yaşayan çok kişi görmüyorum.
Şöyle güzel sorunun ağzına sağlık :D

Cevabı çok aşırı net bir şekilde hayır, hatta mesela örnek vereyim Hyperx'in PBT'leri hayatımda dokunduğum en berbat PBT'lerdi. Gerçekten güya Red+PBT, KB-R33 gibi hissiyatı vardı. Ama mesela bir diğer tarafta marka olarak çok sevmememe rağmen SS Prismcaps piyasada alabileceğin en iyi keycap setlerinden, en büyük eksiği TR Q olmaması.
Konudaki Asus'un da eksiği mesela tüm dünyada PBT ile satılırken bizde ABS ile gelmesi, çok komik bir olay. Ama switch tarafıyla NX Snow gerçekten çok iyi, zaten hotswap da var.

Bu klavyelerin benceki eksisine geleceksek de işte üstteki mesajda dediğim şey, kalitesinin fiyatıyla ölçeklenmemesi, bu yüzden de bütçe birazcık arttı mı almanın çok mantığının kalmaması. Mesela 1500 lirada Redragon Brahma'yı bilen bilir, o klavyenin yapı kalitesi bunların tüm bütçede satılanlarıyla birebir aynı kalitede denebilir, hotswap dahil. Tabii bu bazı markalar için de geçerli orası ayrı mesele, SS mesela. Apex Pro güncel gündeliğim, bir markanın tepe modeli olarak bu kadar sıradan kalmamalı, sıfırına 9 çekiyor herifler.
Bir de senin dediğin kalite kontrol meselesi, tüm "huatengçançinçonbansaiyamatefujitsuwasabi"lerin ortak hastalığı.
 
Scope II nin fiyatı şuan için fazla yüksek. Elimdeki klavyeyi modlasam iş yapar mı sizce? Daha önce hiç denemedim, modlama için neler yapmak gerekir?
 
Scope II nin fiyatı şuan için fazla yüksek. Elimdeki klavyeyi modlasam iş yapar mı sizce? Daha önce hiç denemedim, modlama için neler yapmak gerekir?
Switchlere çok masraf yaparsın. Elindekini satıp Scope almak ekonomik olarak daha ucuza gelir. Gaming Gecesi'nde falan çok iniyor fiyatı bu arada, son 2 haftada da geldi geceye.
 
Konudaki Asus'un da eksiği mesela tüm dünyada PBT ile satılırken bizde ABS ile gelmesi, çok komik bir olay. Ama switch tarafıyla NX Snow gerçekten çok iyi, zaten hotswap da var.
Evet hocam o konuda haklısın zaten. Önerdiğin klavye ABS keycaps harici gayet güzel ama demek istediğim şu an scope II 6 bin civarında ve arkadaşın 3 bin civarına alacağı mchose tarzı klavyelerde de kalite olarak aşırı bir fark yaşamaz, yani aradaki 2 kat fiyat farkına değeceğini düşünmüyorum. He indirimde yada ikinci elden uyguna bulursa tabi alsın scope II.

Tuşlar ışık geçirmiyor yada Türkçe değil kısmı da tercih meselesi biraz, ben ışık geçirmeyenlerin hissiyatını daha çok beğenirim mesela.

Kalite kontrolleri kötü olduğu için eskiden ben de çekiniyordum yurtdışı sitelerinden almaya ama gaming gen gibi sitelerde satılıyor artık ve iade değişim konusunda çok sorun yaşayan da görmedim. O yüzden daha sıcak bakıyorum.
1500 lirada Redragon Brahma'yı bilen bilir, o klavyenin yapı kalitesi bunların tüm bütçede satılanlarıyla birebir aynı kalitede denebilir, hotswap dahil.
Evet, brahma kendi fiyatına göre çok iyi klavyelerden biri o konuda katılıyorum size ama mesela g98 ile de aynı kalitede sayılmaz donanım olarak.
Demek istediğim donanım olarak Brahmadan çok daha iyi ve ikisi de kendi fiyatının ürünü. Tabi ki absürt fiyatlarda satılanları da var dediğiniz gibi ama
G98' in şu an ki fiyatının makul seviyede olduğunu düşünüyorum.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı