Türkçe Konuşma sınavı en iyi şekilde nasıl yapılır?

Ali Kerem Kanbur

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar, yarın konuşma sınavım var. 8-9 tane forumdaki konuya göz attım, genel öneriler ezberlemek yerine anahtar kelimeleri akılda tutup onlar arasında sıralama yapıp son olarak konuşma sırasında bağlantı kurmak gibi. Şöyle bir konuşmam var;

**
Merhaba arkadaşlar,

Bugün sizlere popüler kültürün gençleri nasıl etkilediğinden bahsetmek istiyorum.
Popüler kültür; sosyal medyada gördüğümüz akımlar, müzikler, diziler, modalar ve ünlülerin hayat tarzlarıyla şekillenir.
Günümüzde özellikle gençler, sosyal medyada gördükleri kişileri rol model almaya başladı.
Kimi zaman onların giyimini, konuşma tarzını ya da düşüncelerini taklit ediyoruz.

Popüler kültür aslında hem olumlu hem de olumsuz etkilere sahiptir.
Olumlu yönü, gençlerin dünyayı daha yakından tanımasını sağlar.
Yeni müzik türlerini, farklı yaşam biçimlerini ve güncel olayları öğreniriz.
Ayrıca yaratıcılığımızı da artırabilir; örneğin, yeni trendler üretmek veya kendi tarzımızı oluşturmak gibi.

Ama olumsuz yönleri de vardır.
Bazı gençler, sosyal medyada gördükleri kusursuz yaşamları gerçek sanıyor.
Bu da özgüven eksikliğine, kendini beğenmeme duygusuna neden olabiliyor.
Popüler kültür bazen bizi kendimiz olmaktan uzaklaştırabiliyor.

Bence önemli olan, popüler kültürü bilinçli şekilde takip etmektir.
Körü körüne özenmek yerine, kendimize uygun olanı seçmek gerekir.
Unutmayalım, bizi değerli yapan şey popüler olmak değil, kendimiz olabilmektir.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.
**

En az 2 en fazla 3-4 dakika olması gerekiyor. Benim için 1 dakika bile olsa fark etmez 5 puan gider sadece 1 dakikadan dolayı düzgün yapabilmem daha önemli.

Merhabalar, yarın konuşma sınavım var. 8-9 tane forumdaki konuya göz attım, genel öneriler ezberlemek yerine anahtar kelimeleri akılda tutup onlar arasında sıralama yapıp son olarak konuşma sırasında bağlantı kurmak gibi. Şöyle bir konuşmam var;

**
Merhaba arkadaşlar,

Bugün sizlere popüler kültürün gençleri nasıl etkilediğinden bahsetmek istiyorum.
Popüler kültür; sosyal medyada gördüğümüz akımlar, müzikler, diziler, modalar ve ünlülerin hayat tarzlarıyla şekillenir.
Günümüzde özellikle gençler, sosyal medyada gördükleri kişileri rol model almaya başladı.
Kimi zaman onların giyimini, konuşma tarzını ya da düşüncelerini taklit ediyoruz.

Popüler kültür aslında hem olumlu hem de olumsuz etkilere sahiptir.
Olumlu yönü, gençlerin dünyayı daha yakından tanımasını sağlar.
Yeni müzik türlerini, farklı yaşam biçimlerini ve güncel olayları öğreniriz.
Ayrıca yaratıcılığımızı da artırabilir; örneğin, yeni trendler üretmek veya kendi tarzımızı oluşturmak gibi.

Ama olumsuz yönleri de vardır.
Bazı gençler, sosyal medyada gördükleri kusursuz yaşamları gerçek sanıyor.
Bu da özgüven eksikliğine, kendini beğenmeme duygusuna neden olabiliyor.
Popüler kültür bazen bizi kendimiz olmaktan uzaklaştırabiliyor.

Bence önemli olan, popüler kültürü bilinçli şekilde takip etmektir.
Körü körüne özenmek yerine, kendimize uygun olanı seçmek gerekir.
Unutmayalım, bizi değerli yapan şey popüler olmak değil, kendimiz olabilmektir.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.
**

En az 2 en fazla 3-4 dakika olması gerekiyor. Benim için 1 dakika bile olsa fark etmez 5 puan gider sadece 1 dakikadan dolayı düzgün yapabilmem daha önemli.
hazırlıklı mı olacak sınav

Hazırlıklı olsaydı ben bayağı bir yüksek alırdım fakat bir anda tahtaya kaldırıp şu konulardan birini seç dedi bende mal gibi yanlış tercih yaptım hala pişmanım bir tane film anlatınız diye bir seçenek vardı onda ben çok iyi konuşurdum Avengers 4 hakkında ama yanlış tercih yaptım. Ama yine de 90'ın üstünde alırım.

Evet ilk sınav hazırlıklı (bu sınav hazırlıklı kısacası) 2. sınav hazırlıksız olacak.
hazırlıklı ise işin kolay konuyu belirle konuyla ilgili bir kompozisyon oku zaten tahtada şakır şakır konuşursun

Bir de girişte merhaba demeye sonuçta kısacası deyip konuşmayı özetleyip dinlediğiniz için teşekkürler deyip bitirmek. Bunları yapmazsan puan kırılıyor.

Hazırlıklı olsaydı ben bayağı bir yüksek alırdım fakat bir anda tahtaya kaldırıp şu konulardan birini seç dedi bende mal gibi yanlış tercih yaptım hala pişmanım bir tane film anlatınız diye bir seçenek vardı onda ben çok iyi konuşurdum Avengers 4 hakkında ama yanlış tercih yaptım. Ama yine de 90'ın üstünde alırım.

hazırlıklı ise işin kolay konuyu belirle konuyla ilgili bir kompozisyon oku zaten tahtada şakır şakır konuşursun
Sence ezberlemek mi mantıklı yoksa anahtar kelimeleri sıraya koyup doğaçlama yapmak mı

Sence ezberlemek mi mantıklı yoksa anahtar kelimeleri sıraya koyup doğaçlama yapmak mı?

Bence her türlü doğaçlama çünkü ezberde unutma riski var bir yerde takıldın mı konuşma gidiyor dediğin gibi anahtar kelimelere ve önemli yerlere(mesela bir biyografide kişinin doğum tarihi, okuduğu okullar vs.) Baktıktan sonra doğaçlama yapmak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı