Türkçe nasıl bir dil?

10/7 çok fazla yabancı kelime girdi dilimize ve bazı kelimelerin telafuzu (umarım doğru yazmışımdır) çok zor.
Bence zor değil de şey var, kuralsızca yazıldığı gibi okunmayan kelimeler.
Abi derken "aabi" diyoruz mesela..
Yine de anlaşılır olduğu için sorun yok bence.

Hocam çok güzel ifade etmişsiniz .
Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine diyorum.
Bazen zor bir dil bazen kolay. Mesela İngilizcede He-She-It Almancada Er-Sie-Es derken bizde direkt "O"
Bu eksi değil aslında.
Cümle içinde zaten cinsiyet belli oluyor.

Puanlama yapmak saçma, atlıyorum. Türkçeyi ana dil olarak konuşan halkın bile haberdar olmadığı bir sürü kural var, dilde ustalaşmak aşırı zor. Bu sürekli belli oluyor, zamanında TDK'nin kurallarına bayağı ilgiliydim ve o yüzden bir kitap okurken bile bir sürü hata gözüme çarpıyor.

Mesela şu üstteki kuralı bırakın halkı, edebiyat hocalarının bile bilmediğine şahit oldum.

TDK bir değişiklik yapıyor, öyle uygun gördük deyip geçiyor. Sebebini açıklamıyorlar, hatta dilde böyle bir değişiklik yapıldığından halkın bile haberi olmuyor. Bir bakıyorsun eskiden kesme işareti kullanılması gereken yerde artık kesme işareti kullanılmıyor.

Bazenleri forumda bir şey yazarken az bilinen bir kuralın uygulanması gerektiği bir yerde kalıyorum. Acaba yanlışını mı yazsam, ceza alır mıyım diye düşünüyorum. Forum yine iyi, sınav kağıdında bile yaşıyorum ya ben bu durumu. Bu böyle olmamalı kesinlikle.

Dilimiz çok güzel bir dil lakin günümüzdeki kullanımları çok absürt geliyor, Misal "herkes" "bilmiyorum" "tm" "ne yapayım?" daha birçok örneği Google üzerinde mevcut. İyi günler...şu anki Türkçeye puanım 10/4 tabii ki iyi kullanan insanlarda var. Fakat günümüzdeki "Türk Dil Kurumu" bana çok yetersiz geliyor, siyaset yapmayacağım lakin şu an ülkece maalesef kötü bir durumdayız ne yapılmalı ne edilmeli bilmem...

Kelimeleri sürekli kısaltan insanlar yüzünden Türkçe'den soğuyorum bazen. Biriyle mesajlaşıyorum, "tm, tmm, hyr, evt" evet kolay oluyor ama sinir bozucu.

Bence zor değil de şey var, kuralsızca yazıldığı gibi okunmayan kelimeler.
Abi derken "aabi" diyoruz mesela.
Yine de anlaşılır olduğu için sorun yok bence.

Aabi derken aslında âbi diyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…