Türkçe ve Matematiğe mi ağırlık verilmeli?

OnePC

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Türkiye
Türkçe ve Matematiğin üzerinde durursam olacak gibi duruyor. Fen yapamıyorum. Yapsam bile sınavda yapamayacakmışım gibime geliyor nedense. Nasıl bir yol izlemeliyim? Mesela Fizik anlamıyorum. Kimyada yarı yarıya. Biyolojide yarı yarıya gibi.

Türkçe ve Matematiğin üzerinde durursam olacak gibi duruyor. Fen yapamıyorum. Yapsam bile sınavda yapamayacakmışım gibime geliyor nedense. Nasıl bir yol izlemeliyim? Mesela Fizik anlamıyorum. Kimyada yarı yarıya. Biyolojide yarı yarıya gibi.
Biyolojide anlamayacak bir şey yok ezberleyip geçiyorsun. Fizik anlamıyorsan zor, çok çalışman her gördüğün videoyu soruyu çözümlemen lazım. Kimyada mol öğren gerisi basit.

Biyolojide anlamayacak bir şey yok ezberleyip geçiyorsun. Fizik anlamıyorsan zor, çok çalışman her gördüğün videoyu soruyu çözümlemen lazım. Kimyada mol öğren gerisi basit.
Kimyada en sevdiğim konu mol. :) Hocam vaktim yok. O bitiyor o başlıyor. Sürekli ödev, ödev, ödev… ama haklısınız şu fiziğe baştan bir başlamak istiyorum. Hocanın verdiği föy’leri silip baştan çözmeyi denerim. Biyolojide bu besin kısımları çok karışık. Yani aşırı derecede ezber istiyor.

Kimyada en sevdiğim konu mol. :) Hocam vaktim yok. O bitiyor o başlıyor. Sürekli ödev, ödev, ödev… ama haklısınız şu fiziğe baştan bir başlamak istiyorum. Hocanın verdiği föy’leri silip baştan çözmeyi denerim. Biyolojide bu besin kısımları çok karışık. Yani aşırı derecede ezber istiyor.
Ben ezberlemiyorum öğreniyorum biyolojiyi evet biraz klişe bir laf ama gerçekten öyle, üstüne çok soru çözünce de öyle bir öğreniyorsun ki bir daha çok detaylar hariç 5-10 yıl unutmazsın, besinler kısmını ben 9.sınıfta iyi öğrenmiştim şu anda çok çalışmıyorum sadece vverilen ödevleri yapıyorum. En sevdiğiniz konu mol ise işiniz rahat demektir çünkü ayt konularının neredeyse hepsinin temeli, daha önce ayt kimya bakmışsınızdır illaki. En azından 11'de işledik. Ödevleri bahane olarak vermeyin ödevlerde çalışmak sayılıyor, sadece ödev yapsanız bile çalışmışş oluyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı