Türkiye banka kartı ile yurtdışı firmasından alışveriş yapılır mı?

Mesela Yani

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Kendime ait bir bankamatik kartım var geçerlilik süresi 2027'ye kadar. VISA modelli ve elimde de 1000€ civarı bir para var, şimdi ben bu 1000€'yu karta yatırsam yurtdışı firmasından alışveriş yapabilir miyim? 160€'luk bir alışveriş yapmam lazım. Birde sitede alışveriş yaparken ülke seçimini Avrupa olarak mı yapmam lazım yoksa yine Türkiye üzerinden mi devam edeyim?
Not: Site uluslararası bir site.

Kardeşim almak istediğin siteye gir. Mesela amazon.us. gibi. Sonra her şey normal şekilde alışverişini yap. Sorun çıkarırsa zaten alamazsın. Kartının yurtdışı alışverişi açık olması lazım. Bir de alışveriş yapacağın sitenin kendince bazı kısıtlamaları yok ise sorunsuz alman gerek.

Arkadaşlar selam. Kendime ait bir bankamatik kartım var geçerlilik süresi 2027'ye kadar. Visa modelli ve elimde de 1000€ civarı bir para var, şimdi ben bu 1000€'yu karta yatırsam yurt dışı firmasından alışveriş yapabilir miyim? 160€'luk bir alışveriş yapmam lazım. Bir de sitede alışveriş yaparken ülke seçimini Avrupa olarak mı yapmam lazım yoksa yine Türkiye üzerinden mi devam edeyim?
Not: Site uluslararası bir site.

Öncelikle kartınız yurt dışı işlemlerine açık mı? Açık ise rahatlıkla yapabilirsiniz diye biliyorum.

Kredi kartı ile, evet. Banka kartı ile Duty Free'den alışveriş yaptım ama online hiç denemedim.
Kardeşim almak istediğin siteye gir. Mesela amazon.us. gibi. Sonra her şey normal şekilde alışverişini yap. Sorun çıkarırsa zaten alamazsın. Kartının yurtdışı alışverişi açık olması lazım. Bir de alışveriş yapacağın sitenin kendince bazı kısıtlamaları yok ise sorunsuz alman gerek.
MTC game'den alışveriş yapacağım da daha önce yurtdışına çok para çekti karttan Spotify, Netflix, Amazon Prime, Bigpoint vs. Deneyeceğim.

Bana güvenli gelmedi. Hele hesap satışı falan düşünüyorsan kesinlikle önermiyorum. En iyisi Google bakiyesi olarak işlem yap. Öyle kesin işini görür.
Yok yok öyle hesap satışı falan değil. Bildiğiniz oyun içi bir para satın alacağım işte o kadar. Daha önce nerden baksanız 50'den fazla kez alışveriş yapmışımdır MTC'den ama ₺ olarak yaptığım için ilk defa euro ile yapacağım.

Ben Garanti Bonus kredi kartıyla battle.net den alışveriş yapmıştım fakat banka provizyondaki işlemi onaylamadığı için aldığım skin geri iade edilmişti paramda havada kalmıştı 1 ay.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı