Rusya: Türkiye'yle Su-35 ve Su-57 savaş uçaklarının tedarikine ilişkin görüşmeler yapmaya hazırız
Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Sözcüsü Valeriya Reşetnikova, Rusya'nın Türkiye'yle Su-35 ve Su-57 savaş uçaklarının tedarikiyle ilgili görüşmeler yapmaya hazır olduğunu söyledi.tr.sputniknews.com
Galiba su 57 alacağız. Ya da ortak çalışma yürütülecek.
Sanmam.
F4'lerin yerine ben gelsem nasıl olur acaba?
Rus uçakları alınmaz. Alınmamalı. Böyle hir hataya kuvvetler izin vermemeli. Saçmalık yapılmamalı.
Kaç kere diyeceğiz, Rus uçağı olmaz!
Zamanında anlattık. Okumanız gerekiyor. Silah sistemi almak, özellikle savaş uçağı almak bakkaldan ekmek almaya benzemez.Neden hocam? Neden bu kadar karşısınız? Tabii ki ben de F35 isterdim.
Anladım hocam teşekkürler. Haklısınız.Zamanında anlattık. Okumanız gerekiyor. Silah sistemi almak, özellikle savaş uçağı almak bakkaldan ekmek almaya benzemez.
Neden Rus Savaş Uçaklarını Tercih Etmiyoruz?
Tarihimiz boyunca sürekli Amerikan teknolojileriyle içli dışlı olmuş bir ülkeyiz. Tankından tutun, mühimmatlarımıza kadar hiçbir zaman Amerika'nın dokunuşu eksik kalmaz. Savaş uçaklarında da değişen bir şey yok. Aynı şekilde onda da Amerika ekolüne uymuş bir ülkeyiz. Bu demek oluyor ki...www.technopat.net
Zamanında anlattık. Okumanız gerekiyor. Silah sistemi almak, özellikle savaş uçağı almak bakkaldan ekmek almaya benzemez.
Neden Rus Savaş Uçaklarını Tercih Etmiyoruz?
Tarihimiz boyunca sürekli Amerikan teknolojileriyle içli dışlı olmuş bir ülkeyiz. Tankından tutun, mühimmatlarımıza kadar hiçbir zaman Amerika'nın dokunuşu eksik kalmaz. Savaş uçaklarında da değişen bir şey yok. Aynı şekilde onda da Amerika ekolüne uymuş bir ülkeyiz. Bu demek oluyor ki...www.technopat.net
Şu an Avrupa üretimi bir uçak alınsa dahi (NATO üyesi) o uçağın altyapısının oturtulması 10 yılı alır. Doğu uçaklarından, Rus uçaklarından bahsediyoruz... Bu uçakları aldığımızda NATO ve ABD ile batan ilişkilerimizi, yiyeceğimiz ambargoları ve yaptırımları da dahil etmiyorum bak. Gerek var mı?Amerika F 35 vermiyor. Dediğiniz konuda haklısınız ama alışılabileceğini düşünüyorum.
Şu an Avrupa üretimi bir uçak alınsa dahi (nato üyesi) o uçağın altyapısının oturtulması 10 yılı alır. Doğu uçaklarından, Rus uçaklarından bahsediyoruz... Bu uçakları aldığımızda nato ve ABD ile batan ilişkilerimizi, yiyeceğimiz ambargoları ve yaptırımları da dahil etmiyorum bak. Gerek var mı?
Evet, uçak ihtiyacı var ama bunun çözümü gidip Rus'lardan uçak almak değil. Mmu gelene kadar F-16, F-15 gibi uçaklara bakılacak. Ya da s-400'den vazgeçilip ABD'den F-35 alınacak. Ya da hiçbir şey yapılmayıp tüm umut Mmu'ya yüklenecek.
Bunun dışında içinde Rus uçağı alternatifi barındıran hiçbir ihtimal Türkiye'nin ve hava kuvvetlerinin yararına olmaz.
Avrupa'dan idareten birkaç filoluk uçak alırız desen kısmen katılabilirim, ihtimali var diyebilirim ama bu söylediğinize bu işi bilen havacılar kesinlikle karşı çıkacaktır.
Şu anda Rus uçağı alırsan onun sistemlerini kendininkine entegre etmek, diğer platformların için tehdit olarak görünmemesini sağlamak, teknik bakım altyapısında tut her alanda personel eğitimlerine kadar ekstra harcaman gerekecek on milyonlarca dolarlık ek masrafı olur "her uçak" için. İşin korkunç miktardaki ek maliyetini, uyumsuzluğunu, bu uçaklar için özel yetiştirmen gerekecek iş gücünü nasıl bulacağını düşün.Dediğiniz konuda haklısınız ama alışılabileceğini düşünüyorum.