Türkiye film-dizi sektörünün kötü olması

hasan124321

Femtopat
Katılım
21 Mayıs 2021
Mesajlar
83
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Türk dizilerini-filmlerini izleyen var mı? Ben dün kendimi feda ettim ve annemle beraber bir dizi izledik; kuruluş Osman. Bizim dizi sektörümüzün bu kadar geride olduğunu bilmiyordum. Dizi 2 saatin üzerinde sürdü ve 40 dakika bakışma ile geçti. Hin dizileri ile alay ediyoruz, bizim hint dizilerden farkımız yok. Bu kadar mı berbat olur dizi sektörü yahu? Daha önce de bakmıştım birkaç diziye; Teşkilat dizisinde, Bilgecan Dede'nin helikopter sahnesini görmüştüm. Bu Türk dizileri 40 dakika olmadığı sürece değişmeyecek bence. 2 saat kimse dizi izlemez anca yaşlı nineneler ve sıkıntıdan dizi izleyenler var. Tek dizi değil, film sektörümüz de berbat. 2000 yılından sonra anca 5-6 tane güzel diyebileceğim film var. Alper Çağlar gibi yönetmenler olmasa tümden gidecek film sektörü. Hele bir de geçen gün anneannem falan da gelmişti. Sordum, 2 saat izlemekten sıkılmıyor musunuz diye. Keşke 3-4 saat olsa dediler. Daha da fazla istiyorlarmış. Türkiye dizi sektörü asla gelişmiyecek bence. Anca Netflix'te adam gibi bir şeyler yaparlarsa, belki bir ihtimal çıkarbilirdi. Mesela Bir Başkadır güzeldi fakat düşük bütçeliydi. Ben de artık şöyle koşmalı, taramalı, uçan arabalarla olan bir film seyretmek istiyorum Türkiye'de.
 

Dosya Ekleri

  • 45F3155C-76AC-EB11-80FD-ECF4BBE99FC6.jpg
    45F3155C-76AC-EB11-80FD-ECF4BBE99FC6.jpg
    19,2 KB · Görüntüleme: 75
  • download.jpg
    download.jpg
    6,4 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu ana kadar gerek görsel efekt, gerek aksiyon tasarımı, gerek oyunculuk olarak beğendiğim tek Türk dizisi Börü idi. Bazı yabancı yapımlarla kapışabilecek seviyede hatta.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bizim insanımız alışmış bir kere kötü dizilere reyting vermeye. Yapacak pek bir şey yok.
 
Kötü olduğunu düşünmüyorum. Kuruluş Osman gibi diziler yabancı ülkelerde Türkiye'den daha çok izleniyor. Özellikle Pakistan ve Arap ülkelerinde. Bu da bize her anlamda katkı sağlıyor.
 
Güzel diziler var ancak 3 tane anca. Bunlar dışındaki dizilerin çoğu da neredeyse birbirinin aynısı. Hepsi genele hitap etsin, hızlı popüler olsun, hızlı kazanmak için yapılıyor resmen. Farklı fikir ve farklı tarzlarda diziler cidden yok. Yabancı diziler genelde hepsi birbirinden farklı ortamlarda birbirlerinden çok çok farklı konular anlatıyorlar. Bizde genele hitap etmek için batırıyorlar.
 
Diğer ülkeler ile eşit şartlar altında olduğumuzu düşünmüyorum. Bir yandan parayı seven yönetmenler olabilir. Klasik gençlik dizileri hem tutuyor, hem de güzel reyting veriyor.
 
Biz bu sektörde çok iyi değiliz ve bütçe düşük tutuluyor. Aynı konulu filmden 5-6 kez yapılıyor. Ayrıntılara dikkat edilmesi lazım, misal ateş edilen silahtan mermi kovanının düşmemesi o filmin devamını izlemeden kapatmama sebep oluyor. Bizim tarihimiz ABD gibi bir ülkede olsaydı ortaya efsane film ve diziler çıkardı, adamlar yapıyor bu işi.
 
Tek beğendiğim ve full izlediğim dizi-film Kuzey Güney ve Cem Yılmazın A.R.O.G ve G.O.R.A filmleriydi. Bir kaçı dışında gerisi full çöp.
 

Geri
Yukarı