Türkiye Fransa maçındaki REZİLLİK!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cahil/faşist ve nefret besleyen damgası da yedim ya. Daha başka bir şey yazıp uzatmama gerek yok. Ama bu tür insanlara cevap vermeyince kendilerini daha da haklı zannediyorlar. İnsanlara cahil diyene kadar “bence” kelimesinin anlamını öğrenmelisiniz. Ve yazdıklarımı gözleriniz ile okuyun. “benim gördüğüm” diyorum. Nefret suçu? Yazdıklarımı oldukça sade ve açık yazdım. Okuma ve yazması olan her insanın anlayabileceği gibi. Faşizm’den bahsetiyorsunuz ama sevdiğiniz bir şey hakkında negatif yorum bulunca karşısındaki insanı “sen ne bileceksin” gibi bir tavır takınıyorsunuz. Herkes her şeyi sevmek zorunda mi? Saygısızlık çerçevesini aşmamalı ve zaten aşmıyorum. “Konyalı’lar aptal insanlardır” benzeri bir cümle kurmadım zaten. “Kendi gözlemime oradaki insanların bunu yapmasına pekte şaşırmadım” diye yazdım. Ve empati kurmayı öğrenin. Zaten bugün İzlanda’da saygısızlık yapıp kendince dalga geçtiğini zanneden kişi ile çokta farklı durmuyorsunuz.

2000'den sonra doğan gençlerimizin bu tür ahlak dersi vermeye çalışmalarına gülüyorum. Unutma, hemen hemen aklı başında hiçbir Türk insanı, durduk yere başka ülkenin insanına tepki göstermez.

Bizim verdiğimiz tepkiler, bize yapılan pisliklere karşılıktır. Olay siyasete ve tarihe dayanıyor. Ülkemizin bağımsızlığına saygı göstermeyen, terör örgütlerine destek veren, bizleri her fırsatta aşağılamaya çalışan Fransa ve benzeri ülkelere karşı yapılan ıslıklama az bile.

Eğer ben, bir Türk olarak terörü ve insanlara zulüm eden organizasyonları destekliyorsam, beni de ıslıklasınlar. Boşuna bizim marşımızı ıslıklasalardı ne hissederdiniz şeklinde drama yapmaya gerek yok. Islıklamamış değiller de ayrıca. Hiçbir kötülük yapmadığımız Arnavutluk bile, maçta marşımızı ıslıklamıştı. Daha sayayım mı?

O yüzden duyarını başka bir yerde kas. Türk insanı misafirperver ve merhametli olduğu kadar, damarına basana karşı da acımasız ve korkusuzdur. Haddini bildirir.

Birisi de çıkmış, herkes birbirine tepki verirse ne olacak bu işin sonu, alttan alalım diyor. Hay hay, alttan alan taraf karşısı olabilir! Bu dünyanın tek enayisi Türkiye mi? Neden sürekli ezilmesi gereken, alttan alması gereken ve ahlak dersi vermesi gereken biz oluyoruz? Bu hassasiyeti biraz da iki yüzlü Avrupa düşünsün.

Anadolu coğrafyası, asırlarca yeteri kadar mazlum ve alttan alan taraf olmuştur zaten. Daha fazlası enayilik olur.

Fransa'ya gösterilen bu tepki de sözde Ermeni soykırımını kabul ettikleri karara ithafendir. Buna rağmen bu protesto için, Konya'da ıslık çalan insanlarımıza çomar ve görgüsüz diyen varsa, Türk insanının gözünde sözde Ermeni soykırımını kabul edenlerden farkı yoktur.

Geçeceksiniz drama yapmayı.

Son düzenleme:
Amedspor ve Arnavutluk maçında İstiklâl Marşı ıslıklanırken böyle bir konu açıp ceza almalarını talep ettiniz mi? Hiç sanmıyorum.
Bayrağa küfür edenlerin bayrakları yoktur. Biraz daha yazardım ama iş iyice siyasete ve başka konulara gidiyor. Birazdan birisi “vatan hainleri” diye çıkıp gelirse şaşmam.

Ne Türk düşmanlıgı yapıyorum ne Fransacılık. Ben gördügümü konuşurum. Önceki olmuş olayın sözde "intikamının" alınmış olması sende doğruysa senin zihnin zehirlidir.
O saygısızlığı yapanlarında bundan farkı yok. Arada sadece kimlik farkı var.
Ülkeyi Tarihine göre yargılayıp oradaki masum insanları atalarının yanlışlarına göre infaz ediyor. Enteresan zihniyet gerçekten.
En güzeli de konuyu açanın, kaos başlatıp gözden kaybolması. Dikkatı üzerine çektiyse 2 yıl sonra tekrar konu açar.
Gece yatarken görmüştüm bu olayı maçın başını izlememiştim. Sabah kalkınca bütün yorumlara bakarım demiştim. Böyle düşünmen üzdü
Keşke link atsaydın. "İzlanda'dan büyük saygısızlık" yazdıgımda 30 dakika önce olan olay çıkıyor. A milli'lerin valizlerini almamışlar bi nevi tepki olarak heralde.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…