Türkiye GP sıralama

Katılım
19 Eylül 2015
Mesajlar
48.750
Makaleler
12
Çözümler
47
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
20211009_164049.jpg


Sürpriz sonuçlar olmasa da heyecanlı bir sıralama seansı idi. Mercedes ve Ham çok baskındı.

Birinci viraj pilotların korkulu rüyası oldu.

Mercedes: Ham hafta sonu boyunca çok güçlüydü ve harika turlarla pole elde etti. Bottas beklentileri karşıladı. Verstappen'in önünde olması önem arz ediyordu ve bunu yaptı.
Yarın Bottas'ın, Verstappen'i arkasında tutması Sochi yarışından bile daha önem arz ediyor. İstanbul Park'ta geçiş yapmak zor, Verstappen yarış temposunda Bottas'a göre çok daha üstün bakalım bu pistte ne olacak. Verstappen yarışı kazanırsa şampiyonluk yarışında büyük avantaj sağlar.

Hamilton için start kritik olacak. İyi bir start alırsa yarış galibiyet için şansı olabilir, en azından podyum çok olası.

Redbull: Verstappen için kötü bir sonuç değil ama Bottas'ın önünde olması kendisi için avantaj olurdu. Perez yine beklentilerin altında.
Verstappen için start kritik olacak ama özellikle Leclerc'e çok dikkat etmeli. Hamilton'un arkalardan başlamasıyla oluşan fırsatı iyi değerlendirmeli.

Ferrari: Sainz'in motor cezası var son sıradan başlayacak Q1 de son anlarda Ricciardo'yu elemesi taktik ve kritik bir hamle idi. Q2 de son anlarda Leclerc'e hava koridoru sağlayarak iyi bir takım çalışması yaptı.
Leclerc sihrini konuşturdu. Q1 ve Q2 de zorlanıyordu. Q3 son saniyelerde inanılmaz bir tur attı, benim gözümde pole derecesinden bile daha önemli bir tur.

Alpha Tauri: Tsunoda'yı ilk defa sıralamalarda beğendim. Gasly harika idi, son hakkında da müthiş bir tur çıkardı, Leclerc'in gerisinde kalması herkes için sürpriz oldu.

Alpine: Alonso çok iyi bir seans geçirdi. Ocon bu defa kötüydü.

Aston Martin: Vettel kötü bir sıralama geçirdi. Stroll maksimumu aldı, daha fazlası pek mümkün değildi.

Haas: Sıralamaların en büyük sürprizi şüphesiz Mick Schumacher'in Q2 kalması ve takım arkadaşına 3 saniye fark atması idi.

Mclaren: Beklenenden yavaştılar. Norris'in performansı beni şaşırttı. Ricciardo çok kötüydü.

Russell son hakkında hata yapmasaydı Q3'e kalacaktı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıralama gayet güzeldi fakat Verstappen'den daha iyi performans beklerdim.
Russel'in yaptığı hata cidden çok kötü oldu.
Schumacher haas aracına göre gayet iyi idi.
Ricciardo berbattı yorum bile yapmıyorum.
Gasly mükemmeldi.
 
@Yararsız Üye hocam RBR avantajlı demiştiniz ama pek tutmadı sanki 😄
Normal şartlarda öyle, özellikle yarın pist ıslak olursa daha avantajlılar ama araba ve hava koşulları bir sürü değişkenden sadece ikisi. Pilotajdan tut parça dayanımına, takım stratejisinden araç ayar konfigürasyonuna bir sürü etken var başka.
 
Russell o hatayı nasıl yaptı, hala anlamıyorum.
Son virajda iç kerbe fazla dokundu bu da kontrolün kaybolmasına neden oldu. Yol tutuş seviyesi kötüydü ıslak zemin yüzünden. Bu koşullarda çok büyük tepki göstermemek lazım. Bu Russell'in hata yapmasını geçerli kılmıyor elbette.

RBR avantajlı demiştiniz ama pek tutmadı sanki
Benim için sürpriz olmadı geçen sezonda Mercedes çok güçlüydü bu pistte ama tabii geçen seneki araç ile bu seneki araç arasında çok fark var. Redbull hafta sonu boyunca ayar bulmakta zorlandı. Aradaki fark benim için de fazla oldu.

Verstappen'in son turuna hata yaptı mı bilmiyorum, ilk turundan daha hızlı bir tur attı. Düzlükte son turda yavaş kaldığını söylemiş Max.
@Yararsız Üye Horner bugün süspansiyonlarda sorun yaşadıklarını söylemiş. Yol tutuşun beklenenden fazla olması Redbull için sürpriz olmuş ve süspansiyonları yumuşak kalmış. Bunlara ek olarak da Mercedes'in yeni motorunun getirdiği bir güç avantajı var. Ayrıca direktiflerden sonra Honda hibrit sistemde değişikliğe gitmişti. Eskiden bataryaları daha hızlı ve daha uzun dayanıyordu Mercedes'w göre. Mercedes'in itirazı sonrası Honda hibrit sisteminde revizyona gitti.
 
Son düzenleme:
@Jack of Blades Horner bugün süspansiyonlarda sorun yaşadıklarını söylemiş. Yol tutuşun beklenenden fazla olması Redbull için sürpriz olmuş ve süspansiyonları yumuşak kalmış. Bunlara ek olarak da Mercedes'in yeni motorunun getirdiği bir güç avantajı var.
Bir sürü değişken var, bunlar da olabiliyor. Mesela Fransa da Mercedes'in güçlü olduğu pist diyorduk, bir baktık düzlüklerde RBR aracı daha hızlı ve hızlı virajlarda zaman kaybetmiyorlardı.

Yanlış ayarlar, yeni güncellemeler, pilotaj farkı derken aslında bizim konuşmalarımız farazi kalıyor. "Normal" şartlarda olan şeyler değişebiliyor.
 
Alonso'nun GP2 motor meselesindeki gibi Mercedes sanki öteki park etmiş gibi ara kapatıyor düzlüklerde. Bu kadar farkın olması şüpheli bence ancak "maFIA"nın bu konuda bir şey yapacağını zannetmiyorum. Muhtemelen hava giriş odasının soğutulması olayı gerçek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı