Türkiye Hristiyan bir ülke olsaydı olabilecekler neler olurdu?

Yorumlarınızı bekliyorum babayiğitler.

Türkler islamlaşma sürecinde iki yüz yıl harcadılar. Şu an Avrupa'yı test ediyoruz ve Karamanoğlu Mehmet Bey'in ilkelerini takip ederek Hristiyanlaşma sürecini bu yüzyılda tamamlayacağız. Latin alfabesinin hakkını tam vermeli. Alfabeden tam yararlanmak için Hristiyan olmalı.

Avrupa tarafından kabul görürdük diyeceğim ama şu an hem Hristiyan olan hem de Avrupa'da bulunan Avrupa'nın sevilmeyen çocuğu Sırpları görüyoruz. Avrupa'nın bize bakışı belki daha iyi olabilirdi, Avrupa birliğine alınacağımızı yine sanmıyorum, ekonomik açıdan eminim şu anki durumdan çok daha iyi bir durumda olurduk.

Kısaca eminim bir nebze olsun daha iyi bir Türkiye olurdu ama öyle aman aman bir fark olacağını da düşünmüyorum ya da düşünemiyorum.

Avrupalı bebelerin bize yaptığı ırkçılık çok azalırdı, adamlar bize öküz gözüyle bakıyor biz hala Avrupalılara hayranız sonra bir yerleri kalkıyor kendileri çok üstün görüyorlar, şunları şımarttınız ben hiç bir şey demiyorum.

Üzgünüm ama Yunanistan ne ise aşağı yukarı aynısı olurduk. Hristiyan'da olsak kültür denilen bir şey var ve Avrupa kendi içinde İtalyan ve ispanyolları bile ayırırken bizi kayırmalarını beklemek hayalden öte değil. Hele bir tanesi üstte ağzımızdan çıkana "Tanrı kelamı" gözüyle bakacaklarını söylüyor ki ona bir tarafımla güldüm.

Ama yine de şu anki durumumuzdan daha iyi olacağı da kesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…