Türkiye Hristiyan bir ülke olsaydı olabilecekler neler olurdu?

Din ile yönetim karışmadığı sürece sıkıntı olmaz ama niye İslam ülkelerine bir düşmanlık var, ben de anlayamıyorum.

Türkiye Müslüman bir ülke değil. Çoğunluk bunu göstermiyor. linçlenirsem sebebi Neo & Toprak'dır.

Buna ben de katılıyorum çünkü Müslüman biri başkasının hakkına girmez. Umarım vicdanları rahat da etmez. Herkes için geçerli değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bu sayılanların çoğu dinden değil konumumuzdan kaynaklanan sorunlar. Orta Doğu'daki Hristiyan çoğunluklu ülkelerin de durumu iyi değil ki.
Türkiye'de öyle bir algı var ki tüm ülkeler iyi durumda Türkiye kötü, kessinlikle yanlış bu konuda sana katılıyorum. Amerika'ya bile baktığınızda herkes gitmek istiyor vs. ama orada yaşam bazı yerlerde sorgulanabilir. Bazı bölgelerde siyahiler üstünlüğü, belinde silah ile sokağa çıkıyorlar ve oraya bir beyaz girdiğinde ateş açıyolar böyle yerler var. Sokaklarda Türkiye'den fazla insan yatıyor, bunu gördüm.
 

Hocam Türk ürünlerini boykot etmeleri bir kere en başından beri rahatsız eden durum. Ben de Müslümanım fakat şu bir gerçek ki ; Türkler ve Araplar da tarih boyunca araları pek iyi değildi. Eski Türklerin tutup da senin dinin benim dinime benzer hadi seninkine geçelim demedi. Zaten saçma geliyor. Kılıç zoru ile olduğu gerçeğini kabullenmek lazım.
 
Türkiye müslüman bir ülke değil. Çoğunluk bunu göstermiyor. Linçlenirsem sebebi Neo & Toprak'dır.
Nispeten katılıyorum. Müslüman bir kişi müslamın diyip geziyor sadece. Yakınımda da internet üzerinden oyun oynadığım, konuştuğum kişilere bakıyorum. Alkol almak en büyük günah olarak geçiyor ama çoğu kişi içiyor. Kul hakkına girmek zaten var, herkes para derdine düşmüş maalesef. Özellikle yeni nesilde ibadet te oldukça azalıyor. Hakkımızda hayırlısı olsun.
 
Batı bizi yanına dahi almazdı olsak bile.Rusları bile sevmiyorlar din kardeşi dahi görmüyorlar. (Doğrusu Avrupa'da kardeşlik diye bir şey söz dahi edilemez.)Ancak şu gerçek ki Osmanlı olurdu ancak Hristiyan olarak.
 
bknz. Ortaçağ Avrupa'sı.
Ruslar ortodoks, batı genellikle katolik. Daha ortodoks ve katolik kiliseleri birbirlerinin aforozunu yeni kaldırdı, tabii ki din kardeşi olarak görmeyebilirler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…