Türkiye Nasıl Düzelir?

Çünkü şu anki iktidarın ekonomiyi düzelteceği, insanlara iş imkanı sağlayacağı yok. Bir kere bunlar bunun için gelmedi, kısa süreli refah sağlayarak halkın gözünü boyadıkları başından belliydi. Okumuş insanlar da bunun farkında olacağı için ve seçimle gitmeyeceklerini de bildikleri için (çünkü sürekli bunlara oy veren cahiller, yaşlılar olacak) devrim yapmaya çalışırlar. Umarım anlatabilmişimdir.

Kurumlar bağımsız olursa, hukukun üstünlüğü sağlanırsa, parlamenter sistem geri dönerse ve devlet kademelerinde liyakat esas alınırsa kısa sürede toparlanmak mümkün. Tabi bir yerlerden başladığımız sürece. Bu şekilde devam ederse yerimizde saymayı bir tarafa bırakın geri gitmeye devam ederiz.

Hocam yahudileri öldürmesi güzel değildi. Her ne kadar Yahudiler dünyada en nefret ettiğim insanlar olsada. Ancak omlet yapmak için bazı yumurtaların kırılması gerek.
Yumurtaların çoğu sizin ailenizden, sizin çevrenizden olsa ne olurdu peki? Yine aynı şeyi diyemezdiniz. Faşizmin savunulacak bir yanı yoktur. Sırf insan farklı doğduğu için, kendi seçmediği bir şey için ayrımcılığa uğramasının neresi doğru? Empati de önemli biraz.
ardeşim Putin diktatör, zorba, katil ve hırsız birisi. Kırımı işgal etmesi savunulacak bir şey değil. Putin'in ekonomik başarısı yoktur. Petrol ve doğalgaz ile ekonomiyi idare diyor. Çocukta yapar.
Neden Kırım'ı geri alması savunulacak bir şey olmasın? Sizden biri bir şey alsa teşekkür edip geri mi çekileceksiniz? Önce savunulmayacak kişinin, Rusya'dan alınan bir bölgeyi işgal edenin savunulmaycak bir şey yaptığını anlayın. Putin'in ekonomik başarısı harikadır. Sovyetler komünist olduğu için uluslararası piyasası yoktu, şimdi de toparlanamaz zaten. Her şey uluslararası değil. Evet, uluslararası da önemli ama halkı refah içinde yaşayabiliyorsa, diğer ülkelere de bir zararı yoksa gerekli bir şey değildir.
Hocam anlatabildiniz de, tekrar söylüyorum. Eğer meclisi bilgili insanlar alırsa darbeye vs. gerek kalmaz. Zaten tüm görüşler melisten geçer. Boşu boşuna bir savaşa girmenin mantıklı bir tarafı yok.

Ukrayna'ya verilen toprağı geri almak, uluslararası hukukta suçtur. Ekonomi de harikalar yaratmadı. Muhaliflerini öldüren birisi. Rus halkı refah içinde değil. Avrupa halkının gerisinde.

Ukrayna'ya verilen toprağı geri almak, uluslararası hukukta suçtur. Ekonomi de harikalar yaratmadı. Muhaliflerini öldüren birisi. Rus halkı refah içinde değil. Avrupa halkının gerisinde.
İyi bir lider olduğu tartışılır ancak diktatör, zorba, katil ve hırsız ifadeleri, büyük ifadeler. Ben de harika bir lider olmadığının farkındayım ama komünist birinin (öyle olduğunu düşünüyorum) beğenmediğiniz şeyleri yapmasının arkasında zevk yatmıyordur. Yönetiminin iyi olduğunu düşünüyorum. Kırım'ın Ukrayna'ya verilmesinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Zaten kullanamıyorlar. Evet, harika bir davranış değildi ama ben doğru olduğunu düşünüyorum. Kırım önemli bir bölge. Ukrayna ise Kırım'ı neredeyse kullanmıyordu bile. En azından işe yarıyordur artık. Keyfe göre harita belirlenmesinin doğruluğu ne kadar olabilir? Bölgenin kullanılmayacağını bile bile Ukrayna'ya vermek saçmalık. En azından artık bir kar sağlanıyor oradan.

Tek başına ülkeyi yönetiyor, işte diktatör. Muhaliflerine öldürdüğü için katil ve zorba. Yolsuzluk yaptığı için hırsız. Ukrayna kullansın veya kullanmasın, onların toprağı. Birisi gelir, Türkiye'ye der ki: "X toprağını kullanmıyorsun, o halde bana var." Bu mantıklı olur mu?

Hocam ama şöyle düşünün. Sizin eski bir toprağınız, bir anda saçma bir şekilde başka bir ülkeye verildi. Şikayet falan etmek istediniz ama uluslararası bir ilişkiniz yok. Onlar da fırsattan istifade, madem diğer ülkeler bana bir şey yapamıyor, benden aldığı toprağı ben de geri alayım diyor. Bence çok da yanlış değil. Üstünde düşünmeden bölge verilmesi saçma. Bu, toprakları belirleyenlerin hatası.

1954 yılından beri Ukrayna toprağı. En eski Osmanlılara ait, o zaman hak talep edelim. Böyle saçmalık olmaz. Hukuksal olarak Ukrayna'ya ait. Putin'in, Esad'ın yanında durması iyi. O da ABD ve İsrail'in Orta Doğu'da istediği gibi at koşturmasını engelliyor. Bu iyiliği var. Güçler arasında denge iyidir. ABD-ÇİN-RUSYA arasında güç dengesi iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…