Türkiye Noter Birliği "SMMM Defter Bilgi Girişi" XML Hatası Çözümü

Katılım
6 Ekim 2013
Mesajlar
13.197
Makaleler
44
Çözümler
124
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Evet arkadaşlar,

Mali müşavirlerin işleri artık bulut sisteme ve e-Devlet tarzı sisteme kaydığı için bazı sorunlar oluşuyor. İlk başta bu sorunun sebebi tamamen tembel ve işe yaramaz, salak, cahil ve üşengeçlikte tavan yapmış bilgi işlem çalışanları yatmaktadır.

Ama yine de biz sizler için çözümünü bulduk, ve paylaşıyoruz.

Sorunumuzun formatı:
XML (kaç senelik dosya formatı, daha kendine hayrı yok ülke bunun üstüne inşa edili)
Sorunumuzun sebebi: Office 2003 veya daha öncesi bir Office paketinin kullanımı
Sorunlu uygulamalar: Artık kullanımı bırakıldığı yıllar olmuş XML formatında kayıt yapan Excel ve Regedit dosyaları güncellenmemiş kendi hazırladıkları XML Yazdır programı

Çözüm:
http://smmm.tnb.org.tr/GIB/MUHASEBECI/MuhasebeciGiris.aspx - Panelimize giriş yapıyoruz.
Ekran Görüntüsü (1).png

Meşruhatı yazdır diyerek ilgili XML dosyalarımızı, hangi ilde ve hangi noterlikten istiyorsak sisteme oluşturtup indiriyoruz.
Ekran Görüntüsü (2).png


İndirdiğimiz .XML dosyasına sağ tıklıyoruz ve "Birlikte Aç > Varsayılan Programı Seç" tıklatıyoruz.
Ekran Görüntüsü (3).png


Gelen ekrandan aşağıya inerek "Diğer Seçenekler" ve ardından "Bu kişisel bilgisayardan varsayılan programı seç" diyerek yolumuza devam ediyoruz.
Ekran Görüntüsü (5).png
Ekran Görüntüsü (4).png


Daha sonra gelen pencereden "Microsoft Office" klasörünü bulup, Office15 klasörü içerisinden (ben makinelerde Office 2013 kullandığım için Office15, 2016 kullananlar için Office16 ve 2010 kullananlar Office14, 2007 sürümü kullanıcıları ise Office13 klasörünü bulacaklar) Excel.exe'yi seçiyorum.

Ekran Görüntüsü (6).png
Ekran Görüntüsü (7).png

Ekran Görüntüsü (8).png


Daha sonra Excel açılacak ve bize bir soru soracak, dosya stilini (şablonu yani) nereden alayım şeklinde. Linkli adresi seçip devam ediyoruz.
Ekran Görüntüsü (9).png


Daha sonra Excel bize bu şablonun desteklenmeyen bir XML şablonu olduğunu ve farklı bir uzantıya sahip olduğunu belirtiyor, yine de açayım mı sorusuna evet diyerek devam ediyoruz.
Ekran Görüntüsü (10).png


Ve zafer! Artık tek yapmanız gereken Noter Bilgi kağıtlarını baskı ön-izleme ve sayfa seçenekleri üzerinden her sayfaya tek olacak şekilde ayarlayıp çıktınızı almanızdır.
Ekran Görüntüsü (11).png


Dipnot: Sisteme giriş ekranındaki not, durumun vahimliğini çok kötü olarak ortaya koyuyor.
*Bilgi girişlerinde yavaşlık varsa, İşletim sistemlerinden Vista ya da Windows 7 ve/veya tarayıcı olarak Internet Explorer 9 kullanırken sorun yaşıyorsanız, Kullanım Kılavuzunun 6-7. sayfalardaki işlemleri yapınız.
 
Bu sorunla uzun bir süre bende uğraştım. Sonunda çözümünü buldum. Yapmamız gereken işlemler çok basit.
Bu linke girerek indirmeyi otomatik olarak başlatıyoruz. İnen dosyayı yönetici olarak çalıştırıyoruz.
Kurulum bittikten sonra Türkiye noterler birliği sayfasındaki yazdırmak istediğimiz takımı bilgisayarımıza indiriyoruz. "Defter liste" isminde inen xml uzantılı dosyaya sağ tıklayıp "birlikte aç" seçeneğine gelerek "İnternet Explorer" seçiyoruz. Yazdırma ekranı karşımıza gelecektir.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı