Türkiye vs Japonya

Türkiye ile aralarında 92 sıra fark olması sizce normal mi?
Gayet normal. Olay tamamen maneviyat diyorum hala neyin ısrarı bu? İntihar edersen sonsuza dek yanacağını söyleyen bir kültürden geliyorsun. Fakirliğe sabredersen ödüllendirileceğini söyleyen bir kültürden geliyorsun. Savaşçı, asker bir kültürden geliyorsun sen. Bu ülkede insan intihar etmez, canını MANEVİYATI UĞRUNA FEDA eder, bizim kültürümüz bu. Bunu Avrupa'da kolay kolay göremezsin. Bu ülkenin halkı açlıktan kırılırken, soğuktan donarken bile maneviyatından, vatan sevgisinden kendini mermiye atmış bir halk.

İnsanların düşünme biçimleri, inançları apayrı.

Gayet normal. Olay tamamen maneviyat diyorum hala neyin ısrarı bu? İntihar edersen sonsuza dek yanacağını söyleyen bir kültürden geliyorsun. Fakirliğe sabredersen ödüllendirileceğini söyleyen bir kültürden geliyorsun. Savaşçı, asker bir kültürden geliyorsun sen. Bu ülkede insan intihar etmez, canını MANEVİYATI UĞRUNA FEDA eder, bizim kültürümüz bu. Bunu Avrupa'da kolay kolay göremezsin. Bu ülkenin halkı açlıktan kırılırken, soğuktan donarken bile maneviyatından, vatan sevgisinden kendini mermiye atmış bir halk.

İnsanların düşünme biçimleri, inançları apayrı.

Hala bizim insanların daha mutlu olduğunu düşünüyorum fakat haklısınız. Konu Türkiye mi Japonya'mı konusu ve ben Türkiye'yi tercih ediyorum. Siz Japonya'yı tercih edebilirsiniz saygı duyarım.

Bak şişman kardeşim ben ne yazmışım sen ne cevap veriyorsun? Anime izlemiyorsun ama onun yerine çok faydalı şeyler yaptığını da sanmıyorum. Kitap okumanı öneririm.

İntihar mutluluk oranından çok maneviyatla alakalı demişim. Bu adamların kültüründe bile var intihar, harakiriye bakabilirsin mesela. Bu insanlar senin benim gibi Müslüman değil, Batı gibi Hristiyan değil. Dini geçtim, ateist olsan bile Musevi kültüründe yoğrulmuyorlar. Bu muhabbet çok uzar gider.

Emin ol Türkiye'de mutsuz insan çok ama çok daha fazladır. Biz Türkiye'de temel ihtiyaçları karşılamakta zorlanıyoruz adamlar orada temel ihtiyaçları çoktan aşmış manevi tatmini arıyorlar.
Ona kalırsa G. Kore Japonya gibi dinsiz değil ama daha fazla intihar var.

Ona kalırsa G. Kore Japonya gibi dinsiz değil ama daha fazla intihar var.
  1. Maneviyat sadece din değildir, kültür demişim orada... Bi' arkadaşım Japonya'da yaptığı yemekten kıl çıktı diye saçlarını kazıtan aşçıdan bahsetmişti. Böyle bir iş ve ahlak kültürü var Japonya'da. Bu yüzden bu adamlar dünya savaşında 2 atom bombası yiyip harap olmasına, milyonlarca kayıp vermesine rağmen dünyanın en büyük 3. ekonomisi.
  2. Kore'nin dindar olduğuna dair kaynak yok galiba. Hangi kaynağa bakarsam bakayım karşıma nüfusun %56'sının dinsiz olduğu, %15-20 civarının ise Budist olduğu çıktı.

Son düzenleme:
Japonya derim ama Japon iş kültürüne ayak uydurabileceğimi sanmıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı