Türkiye'de bilgi kanalı tutar mı?

Neden tutmasın ki ? Eğer bilgi kaynağın sağlam ve değişik bilgiler verebileceğine inanıyorsan tutabilir. Enes Batur'u izleyen kitlenin yaş ortalaması 15 yoktur heralde. Çocuklar ve gençler oyun videolarından zevk aldıkları için Enes Batur gibi kanallar onlara hitap ediyor. Bilim, bilgi, tarih gibi kanalların yaş ortalaması daha yüksek. Enes Batur'da 2 milyon takipçi var benim kanalım tutmaz diye birşey yok. Ruhi Çenet'de kısa sürede tutturdu. Ruhi Çenet etkili bir konuşmacı ve başarılı birisi. Neden Ruhi Çenet'den daha iyi olmayasın ki ? Youtube'yi açtığımda sağda solda gülmeme challange ve gibi saçma videolardan çok daha iyi olacağına inanıyorum.

Youtube gibi bir çöplükte (iyi kanalları ayrı tutuyorum) bilgi kanalı açmanız herkese yararlı olacaktır. Ama tutar mı izleyici sayısı ne kadar olur onu bilemem. Yaparsanız Kurzgesagt, Vsauce ve Minutephysics gibi kanalları örnek alabilirsiniz.

Enes Batur gibi kanallar tutuyor ve bu kanalları izleyen yaş ortalaması 6-16. Saçma sapan oyun videoları ve özelliklede Enes Batur çok küfrediyor. Amaç para.

Geçen gün eve misafir geldi. Yanlarında 5. sınıfa giden yeğenim de vardı. Geldi ve o sihirli sözcükler ağzından döküldü, "Abi Enes Batur aç izleyelim"...

Bu arada Enes Batur ve diğer kendini "Youtuber" olarak tanımlayan insanların videolarının tam 10 dakika sınırında olduğunu ve video 10 dakikayı geçince daha fazla para kazanıldığını hatırlatmak isterim. Sırf para kazanmak için yapmadıkları şey yok.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı