Türkiye'de binalar neden çirkin?

• Konuyu başlatan Roux
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 63
  • Görüntüleme 14.719
İklimler ve coğrafya birbirinden oldukça farklı. Bunun yanısıra Amerika Türkiyeden 15-20 kat daha büyük. Alan geniş olunca müstakil bahçeli evler yapmakta sıkıntı olmuyor. Amerikanın merkezlerinde büyük binalar varmı evet var. Ama adamlar bilinçli yapmışlar. Ülkemizde ise büyük şehirler çok göç aldığı için her yere bilinçsizce bina dikiliyor. Bunun acısı önümüzdeki yıllarda çıkar tabiki.

İklimler ve coğrafya birbirinden oldukça farklı. Bunun yanısıra Amerika Türkiyeden 15-20 kat daha büyük. Alan geniş olunca müstakil bahçeli evler yapmakta sıkıntı olmuyor. Amerikanın merkezlerinde büyük binalar varmı evet var. Ama adamlar bilinçli yapmışlar. Ülkemizde ise büyük şehirler çok göç aldığı için her yere bilinçsizce bina dikiliyor. Bunun acısı önümüzdeki yıllarda çıkar tabiki.
Çok doğru, dedin Çin'de her hafta 6 derece deprem oluyor bizim burada 5,8 derece oluyor kıyamet kopuyor.

Güzel ev yapsınlar kötülemeyelim. Eve laf ettik diye vatan haini olduk.
Evet kardeşim, ülkenin sorunlarını açıklamayak Osmanlı gibi çökek sonra Atatürk gelir bizi tekrar kurtarır.
2 fotoğraf paylaşılmış, hemen eleştiri yağmuruna tutmuşsunuz. Ben evler güzel demiyorum. Yapılan karşılaştırma çok yanlış. Allah aşkına, ülke bütünüyle mi böyle?

Amerika'nın hemen hemen her yeri dümdüz, İstanbul neredeyse dağın üstüne inşa edilmiş denize kıyısı olan ilçeler biraz daha düzgün fark etmişsinizdir. Ayrıca kültürün de büyük bir etkisi var örneğin köylü bir müteahit sürekli yerde oturduğundan evleri daha geniş yapıyor bu genelde 2005 sonrası fazla görülmez ancak 2005 ve öncesi evler çok geniş ve koridora yer yoktur neredeyse.

2 fotoğraf paylaşılmış, hemen eleştiri yağmuruna tutmuşsunuz. Ben evler güzel demiyorum. Yapılan karşılaştırma çok yanlış. Allah aşkına, ülke bütünüyle mi böyle?
Ülkeyi değil, ülkede yapılan evleri ve yapan kişileri eleştiri yağmuruna tuttum. Mesajımı iyi okuyun.

Tamamen rant. Belediyenin sıvasız evlere ceza vermesi lazım. Ben yağmurda giderinden su akan binayı iki defa şikayet ettim, bir daha etmem lazım ceza kesmeleri için... Bir tane belediye çalışanı çıkıp yağmurda gezmez çünkü kıçı rahat edecek. Yağmurlu havada kim çıkar dışarıya değil mi?

Öncelikle çok güzel bir tespit. Evet önüne gelen müteahhit oluyor. Çünkü bunun için hiçbir yasal sınır bulunmuyor. Okuma yazma bilmeyen de mimar/mühendis olanda inşaat yapabiliyor. Ama tek sorun müteahhitlik için yasal bir sınır olmaması değil. Sorun sürekli olarak çıkartılan imar afları ve devlet eliyle sağlanan rant. O gördüğün sıvasız evlerin büyük çoğunluğu kaçak yapılaşmanın ürünü. Devlet af çıkardığı müddetçe de yapılmaya devam edecek. Diğer şekilsiz, orantısız ve düzensiz binalar ise rant uğruna sürekli imar planlarında yapılan tadilatlar sonucunda kent makro formuna aykırı yapılar. Burada en çok şehir plancılarının menfaat değil vicdan muhasebesi yaparak planlama yapmaları gerekmektedir. Demek istediğim siyasi ve ekonomik rant yerine sağlık, refah ve hakkaniyet gözetilirse bu şekilde bir yapılaşma olmaz. Saygılarımla.

Ülkenin bütünü böyle değil ama %70 böyle.
Ülkeyi değil, ülkede yapılan evleri ve yapan kişileri eleştiri yağmuruna tuttum. Mesajımı iyi okuyun.
İlk yorumunuza binaen dedim. Benim de ülkeyi kötüleyeni kötüleme gibi düşüncem yok. Amacım şu; ülke olarak sıkıntılar mevcut. Her sıkıntının kaynağı da eğitim. Ancak bu ülkede millet de hükümet de parayı pulu düşünüp günü kurtarmanın derdinde. Sabah akşam ekonomiye laf ediyoruz, dış görünüşü eleştiriyoruz: yolları, binaları, köprüleri, kanal istanbulu... Ancak eğitimi konuşmuyoruz. Genç nesli gündeme getirmiyoruz. Her soruna yerel yaklaşımla bakıyoruz. Eleştirilerde yapıcı değil, yıkıcı konuşuyoruz. Bir Allah'ın kulu vekil çıkıp da eğitim demiyor. Genç nesil demiyor. Hepsinin derdi para pul iktidar olmuş. Canlı olarak meclisi izliyorum, A partisinin mantıklı tasarısını B partisi reddediyor, B partisinin mantıklı tasarısını da A partisi reddediyor. Kimi desteklesek, mevcut yönetimin karşısına kimi çıkarsak ahmak tavır sergiliyor.

Bu düzen böyle geldi. Böyle de gidecek.

Temelimiz çürüdü bizim. Eğitim yok. Okullardan geleceğe ışık tutmak yerine sokağa insan salıyoruz.

Ülkeye ciddi anlamda eğitim, eğitim sistemi şart.

Keşke sorunumuz sadece bina olsa...

Tamamen rant. Belediyenin sıvasız evlere ceza vermesi lazım. Ben yağmurda giderinden su akan binayı iki defa şikayet ettim, bir daha etmem lazım ceza kesmeleri için... Bir tane belediye çalışanı çıkıp yağmurda gezmez çünkü kıçı rahat edecek. Yağmurlu havada kim çıkar dışarıya değil mi?
Sıvasız eve kesilebilecek en güzel ceza evin mühürlenmesidir. Çünkü sıva bulunmayan binada rutubet, küf gibi sağlığa zararlı etmenler oluşur. Ayrıca betonarme imalatlarda zamanla aşınma ve çürüme söz konusu olur ki buda binanın sağlamlığını oldukça etkiler. Sağlam olmayan ve sağlıksız koşullarda bulunan bütün binalar mühürlenmeli bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı