Türkiye'de düzen kurmak mı? Amerika'da düzen kurmak mı?

Furkan Borak

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Kocaeli, Karamürsel
Arkadaşlar selam, 17 yaşındayım şuan da açıktan okuyorum evde boşum. Kendimi bir alan da geliştirip dilimi de çok iyi seviyeye getirip Amerika'da düzen kurmak istiyorum, Türkiye'den gitmek istiyorum. Türkiye'de durumumuz çok şükür iyi; babam eski memur ve şu an kendi iş yeri var, annem de öğretmen ama genel olarak Türkiye'de kendim için gelecek göremiyorum. Görsem bile Türkiye'de yaşamak istemiyorum, bu yüzden Amerika'ya gitmek istiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Amerika'nın daha güzel, rahat ve düzgün bir yer olduğunu düşünüyorum. Benim için çok önemli sizle konuşmak istedim.

Benim için önemli demişsin bende içimden geçen bütün düşünceleri sana aktarmak isterim. Eğer gerçekten inancın, azmin kendine güvenin, hedefin net, zorlukların farkında isen bu yola çıkarken önünde kimse duramaz emin ol. Hayalini gerçekleştirmek için elinden geleni ardına sakın ama sakın koyma. Tanımıyorum kimsin onu da bilmiyorum ama dürüstçe söylerim ki bunu başarabilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum. Sonuçta şöyle bir şey var ben bunu sürekli söylerim; İlk defa yurt dışına çıkanlar nasıl çıkıyor? Sanki onlar annesinin karnında mi öğreniyor bu işleri. Hayır. Her şeyi bir ilki var ve bu ilk adım aşırı önemli. Eğer kendine gerçekten güveniyor isen bunu başarırsın ailemde destekliyor ise tamam daha ne olsun :D? Benim de mesela Japonya hayalim var. Bunun için çalışmalara 4 yıl önce başladım. Mesela benim de maddi durumum çok mükemmel değil ve tamamen kendi çabalarım ile uğraşıp gitmek istiyorum. Ailemle bu konuyu konuştum yakın zamanda. Tam 4 saatlik bir konuşma yaptık her şeyi ciddi bir şekilde görüştüm. Çok şükür rızalarını aldım bu yüzden için rahat. Sağ olsun onlarda destekliyor. Hedef 2027-28 bakalım başarırsak inşallah becerebilirsek bizde orada bir hayat kurup yaşayacağız. İnşallah hedeflerimize ulaşırız...

Hayattan beklentilerin veya hayatın senin için ne anlam ifade ettiğine bağlı. Ben yakınlarımızı bırakıp uzun süreli bir ayrılık yaşamak istemezdim şahsen. Az çok durumunuz da iyi ise çalışır bir konuma gelmeyi hedeflerdim.

Ama şunu da kaçırma, evde boş oturan adama hiçbir ülkede rahat yok :) Bir alanda ileri seviye yetkinliğin yoksa hiçbir ülkede senin eline cennet meyvelerini koymazlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı