Türkiye'de Eğitim Görmek

Ben İmam Hatip'de öğrenim gördüm bizim sınıflar 25 kişi vardı. Biz zamanında şanslıydık şimdi sınıftakilerden 60 kişiden 40'ı Suriyeli. 😂
Bence Suriyeliler okula gitmeye gerek yok nasıl olsa ayda 12.000 TL kazanıyor söylentisi var.
 
Ülkemizde eğitim zaten kötüydü şu an berbat, düz lise Eşit Ağırlık çıkışlıyım 2007 yılında mezun oldum liseden, üstelik Matematiğin m'sini bilmeden(burada benimde ahmaklığım var gram matematik öğrenme isteğim olmadı, örnek vermek gerekecek olursa ilk okuldan beri öğretmenlerim inatla çarpım tablosunu ezberletmeye çalışırlardı bana inatla ezberlemezdim şuan bile bilmem sanki övünülecek birşeymiş gibi birde anlatıyorum burada düşünün işte yaptığım ahmaklığı) buna rağmen biri örgün biri açıktan iki üniversite bitirdim ama önüme Matematik sorusu konulduğunda yemin ediyorum gerizekalı gibi hissediyorum kendimi Matematik bilmemek hayatımın en büyük utancı. Matematik bilmeden, Fizik bilmeden nasıl gelişecez kimse düşünmüyor(keşke zamanında bende düşünseymişim ve sayısal derslere gereken önemi verseymişim ama iş işten geçtikden sonra anca kafamızı duvara vuruyoruz).
 
Ben ortaokulu imam hatip olarak bitirmiş bir lise öğrencisiyim. Sorsan ne öğrendim ? Tabii ki bildiklerimi. Ben dinle ilgili ne biliyorsam çoğunu kendim ve başkaları aracılığıyla öğrendim.

İmam hatibe giden çocuk sevmiyor ki dersini, gitse ne olur, gitmese ne olur ? Arapça diye bir ders var, çocuklara sataşıyor bildiğin (!)

Adam çocuğa ezber yaptırmaya çalışıyor. Ezber ile hiçbir şey öğrenemezsin. Kanıtı da benim. 4 sene boyunca boşu boşuna bu dersi gördüm ve hayatımdan çaldıkları vakti geri istiyorum.

İngilizceyi geçmeyelim ayıp olur MEB'e. Hocamız bize 300 den fazla kelime yazdırdı sadece 1 yılda. 300 kelimenin 50 si ya aklımdadır ya da değildir. Allah'tan aklım başımda da kendi kendime öğrenmeye çalıştım.

Sınıfım 26 kişi civarlarında idi. Fakat sınıfımda adam akıllı 5-6 kişi bir şeyler öğrenme çabasında idi. Çünkü yaşadığım ortamda ki insanların aile eğitimleri bile doğru düzgün değil.

Daha çocuk yaşta adam gelmiş tahta'ya neler yazıyor aklınız almaz. Sınıfta hoca derste iken neler yapıyorlar aklınız almaz. Aile eğitimi olmadan o çocuk hiçbir işe yaramaz.

Türkiye öğrenci başına harcama yapan ülkelerin çok gerisinde. Bana göre herkes proje insanı. Ülkesini seven insan berbere girip "jöleli gençler" demez. Gidip işini yapar.

Dikmişler her şeyin başına cahil bir canlıyı, insan desem bizlere hakaret, hayvan desem hayvana hakaret. Bir tane bakan var, gelmiş diyor ki "Teknoloji seraları kuracağız" ben olmadan, biz olmadan istediğini yapsın hiç bir işe yaramayacak. Adam uzaya çıkıyor sen daha tamamen yerli bir ihracat ürünü üretemiyorsan.

Bu kadar da yazdım ama gerçekleri söyleyince bizi Silivri'ye gönderiyorlar.
Söylesem suç, sussam hata. Ne diyeceğimi bilemiyorum...
Tamamen katılıyorum. Öncelikle Arapça nedir ya? Tamam bir yabancı dil, öğrenmek isteyen öğrensin ama neden zorunlu? Başka dil koyun. Hele ezber... En nefret ettiğim şey. Hele bazı öğretmenler var. Dinlesen seni intihara bile ikna eder imam hatipte.
@F4tihh ancak ben senin aksine öğretmenin yazdığı 300 kelimeden 350'sini hatırlıyorum. Kendimi övmek gibi olmasın ama neden benim, bizim gibiler için daha yüksek nitelikli okullar açmıyorsun? Açtın neden yaygınlaştırmıyorsun? Hele 9. sınıfın İngilizce müfredatına bak! Kitebın üstünde koskoca "RELEARN" yazıyor. Neden?! 8. sınıftaki şeyleri tekrar öğreniyoruz. Hele aynı sınıfta İngilizce ile uzaktan yakından alakası olmayanlar var. Ben neden o sınıftayım? En üzüldüğüm nokta da şu insan bir haftada 5 saat Kuran dersi, 4 saat Arapça dersi mi koyar? Orada yıkıldım. Artık sınıfta takılıyorum işte öyle. Biyoloji dersinde belki de öğretmenden çok bilgim var. Öğretmenle beraber anlatıyoruz dersi sınıfa.
Türkiye'de eğitimin alması gereken daha çook uzun bir yol var. En kötüsü ise o yolda çok parlak nesillerin yok olacağı.
 
Doğru. Bu durumda ben çöpüm. Çalışsam da çalışmasam da sınavlardan yüksek alıyorum :)
Tabii ki sınavların ne kadar ayırt edici olduğu muamma.
Okul sınavlarından yüksek alıyorsun ki bu da bence önemli değil. Çalışmadan üniversite sınavında pek de bir şey yapamazsın.

Yine de lisede öğretilen o kadar bilgiye(matematik ve fen adına konuşuyorum) karşı değilim. Bence yanlış olan ne öğrettiğimiz değil, nasıl öğrettiğimiz. Özellikle matematik konularına sınava hazırlanırken çok haksızlık etmişim. İstediğim bölümle ne alakası var, diye düşünürdüm. Alakası varmış.
 
Bence eğitim sistemi Türkiye'de değil her yerde berbat. En büyük örneğini dünyada savaşların çıkması olarak görebiliriz. Eğer savaş çıkaranlarda düzgün bir eğitim alsaydı şuan dünyada savaş değil barış üstün olurdu.
 

Geri
Yukarı