Türkiye'de en çok para kazandıran meslek nedir?

Müteahhitlik varken diğer o çöp meslekler ne oluyor(!) Şaka bir yana hocamın dediklerine bütün benliğimle katılıyorum.
Konu Türkiye arkadaşlar...

Yandaş müteahhitlik. Vergi ödemezsiniz, 5 milyarlık işi 25 milyara yapıp 20 milyarı "ceplere" atarsınız. İsterse 10 katı fiyat teklifi yapan bir rakip firma olsun, o ihale yine de sizindir.
 
Yanlış konudasın. Maaşlı bir çalışanı konuşuyoruz kendi işi, firması olanları değil.
O zaman size medyatik din adamı mesleğini önereyim. Aylık güzel nemalanırsın, üstüne Ramazan programı yapar 1 ayda 2-3 milyonu cebine koyarsın. Geri kalan 11 ayda da bol bol "bağış" toplarsın. Tokatçı birkaç müteahhitin de reklamlarında oynadın mı yıllık 5-10 milyon TL arası kazanç elde edersin. Bol bol beyin yıkarsın, fakirlere şükretmeyi öğretip zenginlik içinde yaşarsın.

Neyse acı gerçekleri kenara bırakırsak o meslek pilotluk olabilir. Yalnız bu o kadar kolay bir şey değil, mesleğe başlayan pilotların önemli bir kısmı kaptanlık göremiyorlar. Sağlık problemleri sonrasında uçuşa elverişliği olmadığına dair bir sonuç çıkarılırsa mesleğinden oluyorlar. Bu aşamaları atlatıp yıllarca sağlıklı kalmayı başarırsan, iyi bir şirkette kaptanlık kazanırsan, özellikle de geniş gövdeli uçaklarda bir kariyer yapabilirsen pilotlukta iyi para olur. Tabii özel hayatı ve özel günleri falan unutman gerekecek.
 
Baban milyarlık ihaleleri ihaleye bile girmeden alan yandaş müteahhitlerden mi? Malum orada "yandaş müteahhitlik" ve "milyarlık" işler diyor da.
O kadar değil hocam, kısmen de olsa bu işlerin içine girdim ben de. Babam küçük taraflarıyla uğraşıyor ama dediğiniz gibi büyük işlerle uğraşan kişiler de gördüm. Babam da bahsettiğiniz kişilerden değil Allah’a şükür. 😁
 
Şimdi hukuk hakimlik dışında iyi para aldığın meslek var mı ayrıca gemi kaptanları da iyi alıyor mu? Ben de sınava gireceğim de bu sene aklımda hiçbir meslek yok parası iyi bir meslek bölümü tutturursam salmadan çalışmayı düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı