Türkiye'de erkek olmak mı yoksa kadın olmak mı zor?

Anket

• Erkek olmak

Oy: 164 74,9%
  • Kadın olmak

Oy: 76 34,7%

• Oy verenlerin toplamı
    219
Feminist akımları kadın olmayı hep zor kabul eder ama ailenin sorumluluğu neredeyse %90 erkeğin boynundadır. Erkek adam daima geleceğini inşa etmelidir ve her türlü zorluktan kalkabilmelidir. O yüzden bu ülkede erkek olmak çok daha zordur. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Kanunlar önünde kadın çok daha üstün. Sana bir iftira attı mı hapislerde süründürür. Ayrıca hepsi değil ama bazı kadınlar erkekleri cüzdan olarak görüyor. O yüzden erkek olmak.

Artık bu soru gereksiz. Herkese zor bu ülke artık. İlla insan olması da gerekmiyor bu arada, hayvanları geçtim, kaldırım taşına bile zor.

Kadın olmak daha zordur. Feminist değilim ama bu erkek olmak daha zor çünkü aile yükü cart curt diyenler çok sinirimi bozuyor. Madem o kadar sırtına yük olacak, aile kurma birader? Silah zoruyla mı evlendirip çocuk yaptırıyorlar. Git tek tabanca hayatını yaşa. Eline üç kuruş geçmeden aç karnına gidip aile kurarsan paşa paşa yükünü de çekeceksin.

Bizimki gibi ülkelerde kadınların doğması başlı başına bir şans oyunu zaten, doğu kısmında doğarsan bir erkekle konuşurken görüldün diye abin baban kafana sıkabiliyor. 16 yaşına kadar kimseyle konuşmadan göz teması kurmadan hayatta kalmayı başarırsan 50 yaşında adama satıp başlarından savıyorlar. İki üç alpha male edit izlediniz o editlere de Starbucks'ta kahve içen kızları koydular diye bütün hayatı bundan ibaret sanmayın.

Kadın olmak daha zordur. Feminist değilim ama bu erkek olmak daha zor çünkü aile yükü cart curt diyenler çok sinirimi bozuyor. Madem o kadar sırtına yük olacak, aile kurma birader? Silah zoruyla mı evlendirip çocuk yaptırıyorlar. Git tek tabanca hayatını yaşa. Eline üç kuruş geçmeden aç karnına gidip aile kurarsan paşa paşa yükünü de çekeceksin.

Bizimki gibi ülkelerde kadınların doğması başlı başına bir şans oyunu zaten, doğu kısmında doğarsan bir erkekle konuşurken görüldün diye abin baban kafana sıkabiliyor. 16 yaşına kadar kimseyle konuşmadan göz teması kurmadan hayatta kalmayı başarırsan 50 yaşında adama satıp başlarından savıyorlar. İki üç Alpha male edit izlediniz o editlere de Starbucks'ta kahve içen kızları koydular diye bütün hayatı bundan ibaret sanmayın.

İlk kısım için isteyipte yapamamak olacak. 2. kısım da tamamen boş saçmalama olmuş. Bu dediğin olay milyonda bir oluyor ama insanoğlu hep inanmak istediği şeye inanır ve sanki sürekli oluyormuş gibi düşünür. Bende buna ayar oluyorum.

İlk kısım için isteyipte yapamamak olacak. 2. kısım da tamamen boş saçmalama olmuş. Bu dediğin olay milyonda bir oluyor ama insanoğlu hep inanmak istediği şeye inanır ve sanki sürekli oluyormuş gibi düşünür. Bende buna ayar oluyorum.
Ya ne milyonda biri be dostum sen hayatında hiç doğu/ortadoğu köylerine gittin mi? Git babaannene anneannene sor sen dedemle nasıl evlendin diye, %90 ben çocukken babam beni zorla verdi der.

Her şahıs kendi cinsiyeti yüzünden karşılaşacağı zorluklarla başa çıkabilecek bir şekilde yaratıldığına inanıyorum, bu yüzden zorluk geçicidir her zaman . Bu mevzuyu Türkiye olarak ele alacaksak kesim kesim değişmekte. Yoksul bir ailede her zaman yük erkektedir. Orta gelirde eşittir mesela.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı