Türkiye'de Kürt olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam Türkçe konuşsan evde Kürtçe konuşsan çünkü yanlış anlaşılmalara sebep olabiliyor. Türk ve Müslüman biriyim ama asla Kürtlere ırkçılık yapmam. Kürtlerde ne kadar PKK destekçisi varsa Türklerde de var. İş yani Kürt meselesi değil terör meselesi.

Ben de kürdüm onlara aldırış etme sen. Yabancı biri gelir istediği şekilde konuşur ses etmezler ama kürtçe konuşunca kıyameti koparırlar. Aldırış etme onlara.

Ben de bir şey soracağım o zaman bütün kürtler PKK'lı düşüncesi doğru ise Müslümanlar'ı da IŞİD'li diye genellemeleri lazım değil mi?

Ben de bir şey soracağım o zaman bütün kürtler PKK'lı düşüncesi doğru ise Müslümanlar'ı da IŞİD'li diye genellemeleri lazım değil mi?
"Bütün Kürtler PKK'li düşüncesi doğru ise" bu düşünce doğru değil ve suç. Çünkü insan haklarını kısıtlıyor. Yani bu bir düşünce olamaz.

Zaten ağır şekilde öyle bir genelleme var. Türkiye'de çoğunluk Müslüman olmasına rağmen, Müslümanlar, Türkiye'de bile ağır şekilde teröristlik ile suçlanıyor. Yabancı ülkelerde bu durum çok daha kötü durumda. Yanlışa yanlış ile cevap vermek hiç doğru değil.

Ben zaten doğru ise dedim doğru demedim.

Konunun tüm mesajlarını tek tek okudum. Mağdur olan arkadaş ne şanslı ki devir teknoloji devri her türlü imkan olanak mevcut olup derdini buradan dile getirme ihtiyacı duymuş. Peşin hükümlü olmaması takdir edilecek bir tutumdur.

Öyle ki insanın başından geçen böylesi talihsiz olaylar hayatlarının en büyük kırılma noktası olabilir. Kendisine karşı yapılan insafsızlıktan sempatizan devşiren terör odaklarına malzeme vermelerine olanak tanıyan dolmuştaki rahatsız olan kişi her kimse nazarımda herhangi terör örgütü sempatizanından hiç bir farkı yoktur.

Sonuçta birbirini kutuplara sokmaktan yıllardır rant sağlayan iki ırkçı kesime faydaları dokunmaktadırlar. Biz görmeyiz belki ama insanlık bir gün elbette kazanacaktır.

Çok doğru konuşmuşsunuz katılıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…