Çözüldü Türkiye'de kullanılan masaüstü bilgisayar yurt dışında kullanılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

meli3635

Hectopat
Daha fazla  
Yakın bir zaman içerisinde Amerika'ya taşınacağım. Ve bilgisayarımı satmalı mıyım, oraya gidince yeni mi alayım kararsızım çünkü Amerika'daki priz voltajları farklı ve elektronik ürünlerin çalışmasında sıkıntı yaratacağını düşünüyorum. Amerika'ya götürüp bilgisayarımı kullanabilir miyim bilmiyorum. Bilgisi olan bir arkadaş bilgi verebilir mi bu konu hakkında (masaüstü PC i5 10400F RTX 3060 Ti)?

Çözüm
Güç kaynağınızın AC Input kısmında 200-240V gerilimine gereksinim duyduğu yazıyor. Oradan alacağınız aynı güçteki PSU ile kullanmaya devam edebilirsiniz.
Güç kaynağının desteklediği AC giriş voltajı burada önemli faktör. PSU üzerinde 110-220V gibi bir ibare olması gerekli. ABD geriliminin desteklenmemesi durumunda oradan temin edeceğiniz güç kaynağı sorunu çözülecektir.

Güç kaynağının desteklediği AC giriş voltajı burada önemli faktör. ABD geriliminin desteklenmemesi durumunda oradan yeni bir güç kaynağı temini ile sorun çözülecektir.

İşlemci anakart gibi diğer bileşenlerle alakalı bir işlem yapmama gerek yok değil mi sadece yeni bir PSU alsam kullanabilir miyim?

Kasa Cooler Master B520 sanırsa .Vatan PC'den hazır sistem olarak almıştım. Tam emin olamadım modeline o yüzden fotoğrafını yolluyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-03-30 saat 20.42.24_8f4053c2.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-03-30 saat 20.42.24_8f4053c2.jpg
    132,3 KB · Görüntüleme: 16

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı