Türkiye'de neden adalet sistemi kötü ve ne yapılabilir?

Kızına tecavüz etmek nedir ya? Bu nasıl bir beyin yoksunluğu arkadaş? Biz başka bir evrende falan mı yaşıyoruz? Bu tiplerin kesinlikle infaz edilmesi gerekiyor. Siz kızına tecavüz eden birinden birşey bekleyemezsiniz ki.
 
Yönetim değişince adaletin değişeceğine inanmıyorum. Hele ki Ekrem İmamoğlu gelirse değişeceğine hiç inanmıyorum. Bize sakin, modern bir insan lazım. Buna en yakın da Mansur Yavaş.Baştan bir sistem yazana kadar İsviçre ya da gelişmiş devletlerin adalet sistemini kopyalayabiliriz.
 
Sorun sistemde değil. Vatandaşa şiddet uygulayan bekçiler kanuna aykırı hareket ediyor ama ceza alıyorlar mı? Şiddet, taciz, tecavüz olaylarının hepsi kanuna aykırı ama ya cezaları erteleniyor, ya “iyi hal” diye indirim yapılıyor. Rüşvet güya yasak, ama tanıdık veya rüşvet ile iş yaptırmak sıradan bir iş gibi görülüyor. Kanunlarda eksiklikler, hatalar mutlaka olur ama bu eksikliklerden faydalanan, kötüye kullanan kişilerle doldu ülke.

Problem sistem değil, problem eğitim, medeniyet ve zihniyet. Halkın bilinci ve davranışları da doğrudan yönetim zihniyetiyle bağlantılı.
 
1-Tecavüz etti serbest kaldı.
2-Tecavüz etti serbest kaldı.
3-Tecavüz etti serbest kaldı.
4-Köpeğe tecavüz etti serbest kaldı.
Evet bunlar sadece birkaçı sizce adalet neden berbat ve biz normal vatandaş olarak ne yapabiliriz? Milletvekilleri neden uygun yasa çıkarmıyor? Çıkarıyorsa neden uygulanmıyor? Ayrıca ceza süresini yatmadan adli kontrol şartıyla serbest bırakılma ne demek? Görevini layığıyla yerine getirmeyen devlet memurları, rüşvet ve çeşitli skandallar. Fikirlerinizi merak ediyorum, hayal gücü ile üretilmiş ütopik fikirlere dahi açığım.
Süper güç olacağız ya(!)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı