Türkiye'de neden ASRock ve BIOSTAR anakartlarla sistem toplamak çok tercih edilmiyor?

483645

Decapat
Katılım
14 Ağustos 2021
Mesajlar
13
Arkadaşlar anakartlarla ilgili sormak istediğim merak ettiğim bir konu var.
Türkiye'de neden ASRock ve BIOSTAR marka ankartlar sistem toplarken çok tercih edilmiyor. YouTube'da bu markaların pek çok sistem toplama videolarını izledim, gerçekten kaliteli bileşenler(kondansatör MOSFET, boğucu bobin) kullanıyorlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben pek indirimde görmüyorum o markaları ama Asus, MSI, Gigabyte ne zaman görsem indirimde oluyor. Biostar kendisi daha ucuz ama indirimli haliyle MSI aynı fiyatken arayüzü kolay, uygulamaları iyi ve kaliteli görünce diğerini alası gelmiyor insanın.
 
Firmanın pazara atılımı ile alakalı bir konu, rakiplerine kıyasla pazarda geride kaldılar.
Şu kapatılacak olan N11 sitesi muhabbeti gibi.

Mesela ben de hiç duymadım o kartları, duysaydım bile satış sonrası destek-tedarik gibi unsurlar da önemli tüketici için.
 
Biostar yurtdışında inanılmaz iyi işler başaran bir firma fakat Türkiye de ki pazarı o kadar iyi yönetemediler ve güzel reklam yapamadılar diye düşünüyorum. Bu yüzden de insanlar TR'de pazarını bilmedikleri markalardan almak istemediler.
 
Reddit'te epey takip ediyorum, sadece bizde değil, orada da genelde kalitesi ve perfonmansı kanıtlanmış bileşenlere yöneliyor insanlar(istisnasız her konuyu okuyorum bununla ilgili, zaten ilgili subları takip ediyorum düzenli). Bir de sürekli indirimler oluyor, kimi bileşenleri, bahsi geçen daha düşük fiyatlara bileşen sunan firmalara çok yakın fiyatlara, perfonmans ve kalitesi bilindik ürünler alınabiliyor.


Bulunabilirlik çok önemli. Yurt dışında da hani Biostar, Asrock ürünü bulmak(kimi diyelim, üst düzey Asrock ürünleri gayet tercih ediliyor Taichi vs) zor, Aorus, Rog vs gibi ürünleri bulmak daha kolay.
 

Geri
Yukarı