Türkiye'de neden R34 yok?

Bu araba zaten diğer ülkelerde klasik sınıfında, değeri sürekli artıyor ve sağlam olanların sayısı giderek azalıyor. Çok az üretilmişti. Türkiye'de bu arabayı en fazla birkaç kişide görebilirsin burada klasik araç ithalatı sınıfına girdiğinde.
Tahminen en az 1 milyon dolardan başlar zaten geldiği zaman.
 
Var. Hatta bir YouTuber aracı bir videosunda konuk etmişti.
 
Tabikide var drag yarışlarında kullanılıyor sarı renkli
Drag yarışlarında kullanılan R34 replika diye biliyorum. BMW e36 kasa üzerine yapıyorlar. Zamanında çok araştırdım Celal Yabuz diye bir abimiz var o yapıyor. Yaptırması çok da pahalı değil. Sadece ruhsata işlenemediğinden drag yarışlarında kullanabiliyorsunuz.
 
Sağdan direksiyonlu olduğu için ülkemizde yok. Sayısı binek otomobil kadar olmasa da özel üretim gibi falan da az değil. Sayısı az olduğundan bulunmuyor değil yani.
 
Japonya'da getirteceklerde gümrük işleri vergi vs yüksek ve sıkıntılı olduğundan yapmıyorlar Japonya'da bu işi yapan bir yutubcu var.
 
Merhaba daha önce merak ettiğim bir soruyu size sormak istedim. Neden Türkiye ' de Nissan Skyline R34 GTR yok biraz araştırdım ama pek bir şey bulamadım.
Nissan Skyline olmamasının nedeni Biliyorsunuz ülkemize Nissan Skyline GTR R34 getirmek yasak. Nedeni ise yurt dışından 3 yaşından büyük araçlar Türkiye'ye sokulamaması. Bu durumda Türkiye'ye kesin dönüş yapıldığında yaninizda 1 araba getirme hakkı elde ederiz. ...
Merhaba daha önce merak ettiğim bir soruyu size sormak istedim. Neden Türkiye ' de Nissan Skyline R34 GTR yok biraz araştırdım ama pek bir şey bulamadım.
Nissan Skyline olmamasının nedeni 1 Türkiye'de yasak ve neden yasak Biliyorsunuz ülkemize Nissan Skyline R34 getirmek yasak. Nedeni ise yurt dışından 3 yaşından büyük araçlar Türkiye'ye sokulamaması. Bu durumda Türkiye'ye kesin dönüş yapıldığında yaninizda 1 araba getirme hakkı elde ederiz. :)
 

Geri
Yukarı