Türkiye'de neden R34 yok?

Ben bir yerde yasak diye duymuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum. Kendisi en sevdiğim araçtır.
71RyMcAwIJL._SX425_.jpg

Birkaç tane var ama zamanında bir şekilde ülkeye sokulmuş. Şu an yeni giriş yapılamıyor çünkü yaşa takılıyor. Belli bir yaş üzerindeki araçları (klasik kategorisinde olmadığı sürece) ülkeye sokamıyorsun.

Birkaç tane var ama zamanında bir şekilde ülkeye sokulmuş. Şu an yeni giriş yapılamıyor çünkü yaşa takılıyor. Belli bir yaş üzerindeki araçları (klasik kategorisinde olmadığı sürece) ülkeye sokamıyorsun.
Neden böyle bir yasak var. Amacı nedir ? Biraz aydınlatırsanız sevinirim.

Çok fazla üretilmeyen bir araba diye biliyorum. Kendi ülkesinde bile kolayca bulunamıyorken, üstelik az bulunduğu için fiyatları çok yüksekken alım gücü düşük Türkiye'de olmaması şaşırtıcı değil. Şahsi şirketi üstünden ithal eden birkaç kişi olmuştur belki ama varsa da satacaklarını sanmıyorum. Japon spor otomobillerinin en klasik birkaç modelinden biri sonuçta.
Kendi ülkesinde çok var kardeşim eğer bu işleri takip ediyorsan internette az bir araştırma yaptığın takdir bulabilirsin. Hatta adamlar kullanmıyor bile kimisi ise araba mezarlığında yatıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok bulunduğu için mi RX-7, Supra, 350Z, Evo IX gibi kült arabalardan kat kat daha pahalı? Diğer arabalarla R34 Skyline üretim sayılarını bir karşılaştır, bu aracın toplam üretim adedi 100 bin bile değil. Üstelik son üretimin üstünden yıllar geçti, her geçen yıl yürüyen araç sayısı giderek azalıyor. Diğer klasikleşmiş araçlar gibi sağlam olan yüz binlerce araç yok ortada. 65-70 bin araç yapılmış az mı? Evet az, arz - talep ilişkisine göre bir şeyin niceliği ve değeri belirlenir. Özellikle günümüzde "her yıl" 500 bin adet üzerinde satılan 15 civarı model varken, toplamda 65-70 bin kadar üretilmiş bir araba üstelik geçen yılların ardından yarısından bile azı yürür durumdayken sadece ender değil aynı zamanda elmas değerindedir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı