Türkiye'de son 24 saatte 14 bin 230 yeni vaka tespit edildi

İki ucu hijyenik olmayan değnek hocam. Neresinden tutsan elinde kalıyor. :)
Atalarımız boşuna dememiş...
Çözülemeyecek meseleler değil aslında. İnsan yeter ki sorumluluk/ahlak sahibi olsun. Bunun için de nitelikli eğitim, bilinçli aileler lazım. Kısmen bireysel şeyler yapılabilir ancak mevcut sistem içerisinde pek bir etkiye sahip değil bireyler bunu oluşturabilmek için. Sistem makineden çıkmışçasına gibi bireyler eğitmeye devam ediyor maalesef.

Elbette sadece başımızdakilerde yok bu mevzu, tüm dünyada dönüyor bu meseleler ancak ülkemizde çok hızlı tırmanıyor ve sonunu göremiyoruz.

Olay aslında bir tarafın ezilme durumu ve adaletsizlik. Gelir dağılımı adil değil mesela. Bu da halkanın zayıf kısımlarını bir nevi kendine çekiyor. Halkanın güçlü kısımları acımdan ölsem de ahlakımdan olmam diyip tabiri caizse ezilmeye devam ediyor, zayıf kısım ise "amaaan banane artık o öyle yapıyorsa, ben de öyle yapar gün sonunda cebime giren paraya bakarım. tükürürüm bilince, sorumluluğa" diyip ahlak, sorumluluk, liyakat gibi kavramları tınlamadan devam ediyor.

Günün sonunda çark dönmeye devam ediyor halkanın zayıf kısımları mevcut düzene katkıda bulunduğu için :) Çarkı durdurup sistemi düzeltmek lazım. :D

Bi covid vaka sayısından mevzu nerelere geldi :D Güzelim ülkemin dertleri konuş konuş bitmiyor maalesef. :)
Hocam ne güzel özetlediniz, tebrik ederim 😍👏👏
 

Yeni konular

Geri
Yukarı