Türkiye'de vergilerin suyunun çıkarılması

Türkiye öyle bir ülke haline geldi ki insanlar isyanlarda ama halk olarak bir şey yapamıyoruz. Ve bu durumun artık fazlaca sınırı aştığını düşünüyorum. Özellikle vergi konusu. İnsanlar artık vergi adı altında soyulmaya başlandı. Fakirden alıp zengini daha da zengin yapabilmek için halk sömürülüyor gibime geliyor. Daha bugün eczanelerdeki E logosundan reklam yapıldığı gerekçesiyle vergi alınmaya başlandı. Ve bu tabelaları kullanmak zorunlu. Ülkede bir şeyi zorunlu kılıp zorunlu kıldığın şeyden vergi alıyorsun. Bu çok çok absürt bir durum değil mi? Yoksa bana mı öyle geliyor? Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında ülkemin vergi mağduru vatandaşları. 2023 mü diyelim(!)🙁
%18 olan KDV %10'a, çoğu üründe alınan ÖTV %10'a indirilse muazzam bir rahatlama yaşayacağız.

Yandaşları doyurmak? İthal'in çoğunluğu (mesela elektrik) yandaşlardan ithal ediliyor ve 46,000,000,000$ gibi bir para kazanmışlar yılda. 46 Milyar Dolar. Bu kadar büyük para karı ile dünya sıralamasına girdiler.

Üretim yapmak isteyen adam her türlü yapar. Ülkenin üretim yapmaması için bir sebep yok. Gerekli yatırımlar ile sadece 1-2 senede Üretim yapan ve kendi kendine yeten bir ülke yolunda adım atabiliriz. Şu anda tamamen ithal yapıyoruz. 20 yılda 3-5 şey dışında bir üretim bile yapılmamış. Yerli tohumun yasaklanması ve gübre üzerinden devletin katlarca kar sağlaması buna bir örnek.
Gerekli yatırımlar ile 1-2 senede kendi kendine yeten bir ülke olmamız biraz hayal ürünü gibi geldi ama dediğim gibi uzman değilim, bilgim varmış gibi konuşmam doğru olmaz. "Yerli tohumun yasaklanması"na gelecek olursak, 5553 sayılı Tohumculuk Kanunu herhangi yerli bir tohumun kullanılmasını yasaklamıyor. Kanuna göre, ticareti yapılacak tohumların öncelikle bakanlık tarafından tescillenmesi ve kayıt altına alınması gerekiyor. 20 yıldır yaşananlar hakkında da yeterli bilgim yok, yorum yapmamayı tercih ediyorum.
%18 olan KDV %10'a, çoğu üründe alınan ÖTV %10'a indirilse muazzam bir rahatlama yaşayacağız.
Yaşayacaksın da aldığın hizmetler kısıtlanmış olacak. Buradan karın ne senin?

Gerekli yatırımlar ile 1-2 senede kendi kendine yeten bir ülke olmamız biraz hayal ürünü gibi geldi ama dediğim gibi uzman değilim, bilgim varmış gibi konuşmam doğru olmaz. "Yerli tohumun yasaklanması"na gelecek olursak, 5553 sayılı Tohumculuk Kanunu herhangi yerli bir tohumun kullanılmasını yasaklamıyor. Kanuna göre, ticareti yapılacak tohumların öncelikle bakanlık tarafından tescillenmesi ve kayıt altına alınması gerekiyor. 20 yıldır yaşananlar hakkında da yeterli bilgim yok, yorum yapmamayı tercih ediyorum.

Hocam alacağım hizmetler yol köprüyse veya belirli kişilerin ceplerine daha fazla para sıkıştırmaksa kısıtlansın ben razıyım.

"Yerli tohumun yasaklanması"na gelecek olursak, 5553 sayılı
1644603570361.png

Bu kanun üretimi önemli ölçüde yavaşlatan bir kanun. Tamamen gereksiz diyebilirim. Hem iç ticareti hem üretimi yavaşlatıyor.
Gerekli yatırımlar ile 1-2 senede kendi kendine yeten bir ülke olmamız
Tamamen kendi halimize yeteceğiz demedim zaten. "Adım atarız" dedim :D
Her yere cami açılıyor. Cami açılmayacaksa razıyım. 150 nüfuslu köye 300 civarı kişilik cami yaptırdılar. Onu geçtim evimin 100 kilometre çevresinde 4-5 adet cami var. Bu kadar Cami niye? Hepsinin bakım ücreti ve yapım maliyeti senin benim vergilerimden karşılanıyor. 54,000'den fazla cami var.

Bu kanun üretimi önemli ölçüde yavaşlatan bir kanun. Tamamen gereksiz diyebilirim. Hem iç ticareti hem üretimi yavaşlatıyor.
Bu bilginin yanlış olduğunu az önce kanıtla birlikte söyledim zaten.
Her yere cami açılıyor. Cami açılmayacaksa razıyım. 150 nüfuslu köye 300 civarı kişilik cami yaptırdılar. Onu geçtim evimin 100 kilometre çevresinde 4-5 adet cami var. Bu kadar Cami niye? Hepsinin bakım ücreti ve yapım maliyeti senin benim vergilerimden karşılanıyor. 54,000'den fazla cami var.
Camiyi zaten devlet açmıyor, halk açıyor. Devlet Camii açamaz çünkü Laikliğe aykırı. Devlet sadece imam atayıp maaşını ödüyor.

Camiyi zaten devlet açmıyor, halk açıyor. Devlet Camii açamaz çünkü Laikliğe aykırı.
Emin misiniz? Ayasofya Cami olarak ibadete açıldı. Halk mı açtı? Devlet Cami açabilir. Dini yerleri açabilir.
Bu bilginin yanlış olduğunu az önce kanıtla birlikte söyledim zaten.
2006'dan beri Tohum Kanunu değişti mi? Hayır. Değişmediyse yukarıda belirttiğim kanun da geçerlidir ve etkileri de hala sürmekte.

2006'dan beri Tohum Kanunu değişti mi? Hayır. Değişmediyse yukarıda belirttiğim kanun da geçerlidir ve etkileri de hala sürmekte.
Hocam dalga mı geçiyorsunuz benimle? Attığım mesajı dahi mi okumadınız? https://archive.is/cpAQ9 Şu linke bir bakar mısınız?
Pardon, ben başka ülke ile karıştırmışım. Siz haklısınız :D
Anlamadım ne dediğinizi. Ayasofya ibadete açıldı. Baştan yaptırıldı mı? Hayır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı