Türkiye'de Wooting 80HE'nin rakibi bir klavye var mı?

Asus’un he switch’leri çok yetersiz açıkçası gateron’lara ya da lekker’lara göre filan. Ayrıca bu kadar para verilecekse hotswap sağlam olmalı. Mesela yarın bir he switch çıkar onu denemek istersin, bunun için kendini sınırlamaya gerek yok. İyi bir klavye için hotswap bence değişilmez bir önem taşıyor.

Bunun bir kaç sebebi var. Ama en temeli Kullanım profiliniz ve dokunsal hissiyatınızın size göre olması. Çok kişi tanıyorum çok farklı switch’leri dünyanın en iyi switch’i gibi kullanıyor. Kimisi için geri tepme kimisi için stem wooble önemlidir, switch seçimi burada ondan önemli. Biraz deneyip kendinizin de bulacağı bir şey bu. O yönden de zevkli açıkçası.

switch konusunda çok kafayı takık biri değilim fakat hotswap konusunda haklısınız. Akko fun 60 için de yazılımı leş dediniz sanırım. Peki siz ne öneriyorsunuz ? Dediğim gibi gecikme değeri 1.planda benim için

ATK RS6 yeni cikti ama incelemeleri falan da cikmaya basladi. Hlplanet adli sitede en dusuk gecikme degerli olarak gozukuyor(0.16 ms) ayni listede Wooting 80he 0.4 ms olarak gozukuyor. Yazilim olarak bilmiyorum sonucta yeni cikti ilerleyen zamanlarda sorunlar cikar mi bilmiyorum.

Swarcow'un İncelemesi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• IMG_20250421_011552.jpg
    183,3 KB · Görüntüleme: 27
Evet bu siteyi gördüm hocam fakat doğruluğundan emin olamadığım için atk'yı saldım. Rtings'e göre bir seçim yapacam sanırım

Gecikme değeri ön plandaysa akko alabilirsin tabi ki. Ama gecikme değeri sadece klavyenin pcb’si ile alakalı değil tek başına. Yani senin okuduğun o gecikme değerleri temel olarak klavyenin pcb’sinin desteklediği max süreler olarak veriliyor. Bu yazılımsal kısmı. Fiziksel kısmı da var bu gecikme olayının. Her switch’in yay gramajı stem wobble gibi sallanma payları birbirinden farklı ve bu kadar detaylı bir gecikme süresi önemi varsa switch seçimi de fiziksel bir etken olduğu için önem kazanabiliyor. Normalde bunlar çok farkeden şeyler değiller ama bu kadar gecikme süresini düşünüyorsan bunları da hesaba katmak gerek. Çünkü fiziksel olarak art arda basıp geribildirim almak istediğin bir cihazdan bahsediyoruz burada. Sadece hız desteklemesi yeterli bir parametre değil bundan dolayı. Ondan bu tarz böyle mikrometrelerle laboratuvar tarzı ölçümler yaptıkları incelemeler performans açısından her zaman fikir vermiyor. İdealize edilmiş şartlarda test ediliyor çünkü. Fiziksel hissiyata ve kullanıma dayalı testleri daha ikna edici buluyorum, bunu da yapmak zor tabi.

Akko bu arada en iyisi olabilir o konuda cidden, sadece yazılım kısmı seni yorabilir diye dedim, ama bu düzeltilmeyecek bir şey değil güncellemelerle halledebilirler sonuçta. Ama yazılım konusunda dediğim gibi ondan overall’da Wooting en iyisi hala diye düşünüyorum.

Onun dışında ben Sikakeyb hm80 ve iqunix ez63 öneriyorum. Klavye manyağı bir kaç arkadaşım wooting’den daha iyi bir hissiyata sahip olduğunu söylediler. Bir kaç oyun incelemesinde de wooting’den ziyade iqunix’i tercih eden incelemeler de gördüm. Art arda tetiklemelere olan geri cevap konusunda Wooting yerine iqunix kullanıyorlar mesela bazıları. Osu gibi oyunlarda ciddi fark yarattığını söylediler. Gateron jade pro switch’leri olan versiyonları özellikle. Switch vs olarak wooting’in switch’lerini tokatlayıp geçiyor zaten jade pro’lar. Ondan modluyorlar genelde Wooting sahipleri bu switch’lerle.

Nihai önerim: bu klavyeleri deneme görme imkanın varsa dene kesinlikle. benim şahsi önerim yine wooting’den yana ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…