Türkiye'de yapılacak en kolay-en zor meslekler

Onu demiyorum. Öğretmene sen para verdiğin zaman öğretmen parayı harcıyor. Öğretmenler diğer meslek gruplarındaki insanlar gibi parayı ellerinde tutmuyor. Harcadığı için piyasa canlanıyor. Yani öğretmene verirsen piyasanın yararına oluyor.

Asıl millet öğretmenlerin maaşına göz dikiyor.
Diğerleri yemiyor mu içmiyor mu sadece öğretmenler mi geziyor?

Günlük işleri bir saatten fazla değil. Sabah namazı ek mesai olarak geçiyor. Ceset yıkama gibi bir durum yoksa bir saatten fazla mesaileri yok. Düğünlerde ilahi falan okusalar oradan da çok ödeme alırlar.
Çalışma süreleri fazla değil ama abartmışsın. Her şeyi genelleme yaparak bilemezsin. Haftada bir dinlenme günleri vardır, sürekli camiye gitmeleri gerektiği için pek o civardan ayrılamazlar. Günleri sürekli bölündüğü için koşuşturmayla, planlama ile geçer. Düğünlerde ilahi falan saçmalamışsın, 2 şey okumayla paralar gelmiyor. Cuma günleri zaten öğle namazı tek başına 1 saatten fazla sürüyor. Onun dışında hocayı çağıran mı dersin okutturan mı dersin, cemaatle uğraşırsın, cenaze işi de öyle basit bir iş değil birkaç gününe mal olur.Ramazan ayını demeye gerek yok zaten. Yazın kuran kursu zorunluluğu var, kayda almaya değmeyecek ek gelirle.

Öğretmenlerin bu kadar radarda olmasının sebebi de milletin maaşına göz dikmeleri. Adam kendi hakkımı savunacağım diye bekçiye imama sallıyor. Sonra hepsi birbirine sallıyor. Öğretmen maaşlarını belirleyen unsur hükümettir. Diğerlerine sallayınca maaşınız artmayacak. Ki ben de çok maaş alıyorsunuz diye birşey demedim.
Öğretmenler durduk yere mi karşılaştırma yapıyor yoksa her fırsatta öğretmenin aldığı maaşa, tatiline laf atanlar olduğu için mi?

Öğretmen kadar harcayan yok. Piyasa genelde öğretmenler sayesinde canlanıyor.
Ki bu meslek grupları arasında en çok gezip tozması gereken öğretmenlerdir örnek olarak bir coğrafya hocası, yerinde gidip görmeli gezip keşfetmeli ki öğrencilerine o bilgileri aktarmalı. Öğretmenler bilgileri alabilmeli ki aktarabilsin.

Unutmayın öğretmenler olmadan diğer meslekler olmaz. Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseridir diye boşuna demiyor Atam.

Öğretmenler durduk yere mi karşılaştırma yapıyor yoksa her fırsatta öğretmenin aldığı maaşa, tatiline laf atanlar olduğu için mi?

Ki bu meslek grupları arasında en çok gezip tozması gereken öğretmenlerdir örnek olarak bir coğrafya hocası, yerinde gidip görmeli gezip keşfetmeli ki öğrencilerine o bilgileri aktarmalı. Öğretmenler bilgileri alabilmeli ki aktarabilsin.
Çok çok doğru söylüyorsunuz. Kimse astsubayların maaşını konuşmuyor. Kimse savcıların, hakimlerin, üniversite hocalarının tatilini konuşmuyor. Ayrıca savcılar ve hakimler aylık 70-80K maaş alıyorlar.

Belediye işçisine, okuldaki hizmetliye falan verirsen onlar harcamaz, parayı ellerinde tutarlar ama öğretmen öyle değil. Öğretmene verirsen Antalya'ya tatile gider, bazen dışarıdan yemek yer ve öğretmenler sayesinde piyasa canlanır.

Çok çok doğru söylüyorsunuz. Kimse astsubayların maaşını konuşmuyor. Kimse savcıların, hakimlerin, üniversite hocalarının tatilini konuşmuyor. Ayrıca savcılar ve hakimler aylık 70-80K maaş alıyorlar.

Belediye işçisine, okuldaki hizmetliye falan verirsen onlar harcamaz, parayı ellerinde tutarlar ama öğretmen öyle değil. Öğretmene verirsen Antalya'ya tatile gider, bazen dışarıdan yemek yer ve öğretmenler sayesinde piyasa canlanır.
Hakim almayacak da kim alacak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de diyorum ki; öğretmen almayacak da kim alacak? Ayrıca savcıların ve hakimlerin tatili öğretmenlerin tatilinden daha fazla.
Öğretmenlerin işi kolay diyorum sen gelmiş maaş diyorsun hakimler hak ediyor o maaşı.Ben maaşı hak etmiyorlar demedim öğretmenlere.Kötü üniversite okuyupta atanmadım diye ağlıyacaklarına hiç okumasınlar daha iyi.Hakimin maaşı dert olmuş sana.

Öğretmenlerin işi kolay diyorum sen gelmiş maaş diyorsun hakimler hak ediyor o maaşı.Ben maaşı hak etmiyorlar demedim öğretmenlere.Kötü üniversite okuyupta atanmadım diye ağlıyacaklarına hiç okumasınlar daha iyi.Hakimin maaşı dert olmuş sana.
Ve hakimlerin maaşı 70k değil internette bulabilirsin.

Ve hakimlerin maaşı 70k değil internette bulabilirsin.
Öğretmenlerin işi kolay falan değil. Hafta sonu sınav görevinde yer alsa verecekleri para çok cüzi bir miktar ve sınav görevi riskli bir iş. Ayrıca sınavdan 1 saat önce falan sınav yerinde bulunmak zorundalar. Mesela araç muayenesine arabanı götürüyorsun, adamlar sadece bakıyor 1500 TL para istiyorlar. Muayeneden geçemezsen bir daha 1500 TL'yi vermek zorundasın. Öğretmen sabah kalkıp sınav yerine 1 saat erkenden gitmek zorunda ve riskli bir iş olmasına rağmen verdikleri para çok cüzi bir miktar. Ayrıca maaş diyorum çünkü her zaman öğretmenin aldığı üç kuruş maaş konuşuluyor. Maaşları 70K değilse bile öğretmenden daha yüksek alıyorlar ve tatilleri öğretmenlerin tatilinden daha fazla. Hâkimlerin maaşı bana dert olmadı. Örnek vermek için söyledim. Sana da öğretmen dert olmuş.

@ab0000 Komik olan ne?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı