Türkiye'de yazılımcı şartları iyi mi?

Yorumunuz için teşekkür ederim <3

1 - Dil öğrenmeyi seven, ikna kabiliyeti yüksek biriyim ve insanlarla iletişim kurmayı severim. Pazarlama ve satış yapmak hoşuma gidiyor, taklit yeteneğim de iyidir, rol yapmayı seviyorum. Doğayı severim, ormanlar, dağlar, denizler ve son olarak tasarım yapmayı seven biriyim, Ve seyahat tabiki.

2 - Maaş beklentim sadece rahat yaşamak yani bir sonraki ayı düşünmek istemiyorum ve yurt dışına çıka bileceğim bir meslek, Hatta kendi işimi kurup çalışanlarıma insani standartlarda çalıştırmak.

3 - Farklı şehirlerde çalışa bilirim şu an İstanbul içindeyim, Ama sanki karadeniz tarafında olursam daha mutlu ola bilirim.

4 - Hobilerim : Spor yapmak, Tasarım 3D Yazıcı, El işleri, Belgesel çekmek Ruhi Çenet, Barış Özcan ya da Mendebur Lemur gibi tabi bu saydığım kişiler YouTuber.

5 - Meslek olarak : Karavan yapmak, İç mimarlık, Tercümanlık, Satış elemanı, Oyuncu (tiyatro, sinema)

6 - Yazılım öğrenmek istiyorum fakat aklımdaki şeyler daha çok, Savaş teknolojisi ile alakalı şeyler.

Son düzenleme:

Kendi mesleğiniz düşüncesi gayet güzel, girişimcilik. Bu konuda mühendisliklerden çok İşletme gibi şirket veya firma yönetimi üzerine işler yapabilirisiniz. Ayrıca belli olmaz belki de savunma sanayii fabrikası açarsınız. Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik mezunuyum. 1 seneyi geçti adı sayılır bir firmada Lojistik operasyonları ve Strateji-Planlama da görev alıyorum. Kimi zamanlar fabrikalardayız, kimi zaman holdingteyiz. Çok insan gördüm, işe alım mülakatlarında da görev aldım analizci olarak. İTÜ, Marmara, Koç gibi üniversitelerden bir çok mühendis başvurusunu inceledim. Nerelerden mezunlar elendi işe alımda, şunu demek istiyorum okuduğun üniversite elbette önemli ancak asıl bize lazım olan sensin. Ne yapabilirsin, hedeflerin planların neler? gibi gibi soruları baz aldık her zaman. Hedefinizi iyi seçin ancak size şunu diyebilirim yazdıklarınızı harmanlayınca mühendislik sizlik değil diyebilirim.

1 - İşletme ve şirketlerde yönetim üzerinden dediniz biraz daha açıklar mısınız ?

2 - Savunma sanayi değil daha çok savaş teknolojisi kamikaze drone, gözetleme robotları gibi daha çok düşman hedeflerine yönelik (birim yani sahadaki personele yönelik)

3 - Benim alanım mühendislik ama sadece %15-25 kısmı beni ilgilendiriyor.

Şu yurtdışını örnek göstermeyi bırakın artık amerika dediğin ülkede avukatların ortalama maaşıda 180 200 bin 350 bin kazanan harward mezunları bile var deniyor doktorlar keza 250 300 bin yurtdışına bakacaksak her meslek fazla kazanır.

Özel sektörde yazılımcı şartları geri kalanlara göre gayet iyi ama birkaç yıla enflasyona uğrar herkes olmaya çalışıyor.

Yurt içinden bir şirkette çalışıyorsanız hayır. Ancak yazılımcılar oturdukları yerlerden yurt dışındaki şirketlerde çalışıyor. Böyle yapanların durumu daha iyidir.

9.00 - 18.30 arası çalışıyorlardı bir firmada.
Bence gereksiz uzun bir süre.

Turkiye ortalamasina gore daha iyi ( diger bazi mesleklere gore )

Endustrinin hakkini veren diger ulke standartlarina gore lagim tabi ki.

Ekşi sözlükte herkes 50 bin 100 bin kazanıyoruz yazılımdan diyor ama gerçekte nasıl tam bilemiyoruz.

Araştırmalara göre diğer mesleklerden yüksek kazanç, hızlı ilerleme ve rahat çalışma saatleri sunuyor ama daha enflasyona uğramadı birkaç sene sonra bakmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…