Türkiye'deki bilgisayarların %9'unun Linux kullanması

Ben bir zamanlar Linux da kullandım. Tecrübelerimden yola çıkarak söylemem gerekirse Linux cidden Windowsa göre karmaşık. Gündelik kullanıcının rahatlıkla kullanabileceği bir işletim sistemi değil. Anlamadığım şekilde bazıları bunu inkar ediyor. Herşey gözümüzün önünde.
Linux'un zor yanları;

-Çok fazla Linux desteği bulunmayan program var. Bu yüzden alternatiflere yönelmeniz gerek (Örneğin cpu z. Linux kullanırken onun yerine cpu x'i kullanmanız gerek tabi bu en basit örneklerden biri)
-Bir sorunla karşılaşınca internette kaynak olmaması (burada bir parantez açmam gerek. Linux'da çoğu problem muadili Windows'taki CMD olan "uçbirim" ile çözülür. Uçbirimde farklı sürümler için farklı komutlar kullanılır. Yani Mint ve Debian'da aynı komutlar kullanılmaz. Arada küçük farklar vardır. Ve Linux mint 20.3 ve 17.3'te de aynı komutlar yoktur. İnternette her sürüm için ayrı kodlar verilmez. Bu yüzden yetersiz kaynak diyorum.)
-İnternette birşey indirirken her zaman "........ Linux" ya da "........ Linux indir" yazmanın zorunlu olması
-Birçok oyunun desteğinin bulunmaması
-Yazılım programlarının bazılarının desteğinin olmaması (Örnek: Unity, VStudio ...)
 
Son düzenleme:
-Yazılım programlarının bazılarının desteğinin olmaması (Örnek: Unity, VStudio ...)
O belirttiğiniz iki örneğin de Linux'a desteği var. Eğer olmasa idi zaten WineHQ ile açabilirdik.
 
O belirttiğiniz iki örneğin de Linux'a desteği var. Eğer olmasa idi zaten WineHQ ile açabilirdik.
Unity desteği var ama sürekli demo sürümünde bu yüzden ulaşması çok zor. VStudio desteği yok onun yerine VScode desteği var. Zaten Microsoft'un kendi sitesinde VStudio için Linux indirme linki yok.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…