Steam Türkiye'deki hesap Amerika'da çalışır mı?

Lightningg7

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Nitro 5 AN515-57
Selam, yazın Amerika'ya yerleşmeyi düşünüyorum uzun süreli kalacağım ve orada bir laptop satın alacağım fakat aklıma takıldı şu an burada kullandığım Steam hesabını orada da kullanabilecek miyim ve Türkiye üzerinden satın alım yapabilecek miyim?

Selam, yazın Amerika'ya yerleşmeyi düşünüyorum uzun süreli kalacağım ve orada bir laptop satın alacağım fakat aklıma takıldı şu an burada kullandığım Steam hesabını orada da kullanabilecek miyim ve Türkiye üzerinden satın alım yapabilecek miyim?
Evet aynı Steam hesabı Amerika üzerinden kullanılır. 20 Kasım'da zaten Türkiye'de de dolar kuruna geçilecek. Oradan Bilgisayar aldığınız için bilgisayardaki herşey Amerika üzerine kurulu olacak. Steam hesabın Amerika üzerinden kullanılacağı için Amerika bölgesine geçer diye düşünüyorum.

Evet aynı Steam hesabı Amerika üzerinden kullanılır. 20 Kasım'da zaten Türkiye'de de dolar kuruna geçilecek. Oradan Bilgisayar aldığınız için bilgisayardaki her şey Amerika üzerine kurulu olacak. Steam hesabın Amerika üzerinden kullanılacağı için Amerika bölgesine geçer diye düşünüyorum.
Yanlış bilgi vermeyelim, vererek de çözüm için konu sahibinden çözüm işaretlemesini talep etmeyelim bunun için rapor var. Yanlış bilginiz Steam'in dolara döneceği yönünde, Steam USD olarak dolara dönmeyecek bizi Orta Doğu üzerinde bulunan diğer ülkeler ile benzer bir dolar sistemine dönecek. Amerika doları ile döviz farkına dönmesi halinde doğru sistemden kat kat fazla fiyatlar ortaya çıkar. Bilginiz hem hatalı hem de eksik.

Oraya gittiğinizde Türkiye'den alım yapabilirsiniz evet. Alacağınız kodlara dikkat etmeniz lazım sadece, Avrupa ve Türkiye'ye özel kodlar ABD'de kullanılamıyor çünkü.

Amerikadan evet hesabınıza girebilirsiniz fakat oyunları dolar bazında mı alırsınız yoksa Türkiye fiyatlandırmasından mı alırsınız bilemiyorum onu.
Hocam yazın gideceğim diyor. Zaten 20 Kasım'da Türkiye'de de dolar kuruna geçilecek.

Taşındıysam ve mağaza ülkemi o ülkeyle değiştirmek istiyorsam ne yapmalıyım?

Eğer yeni bir ülkeye taşındıysanız veya belirli bir zaman aralığı için yurt dışında yaşıyorsanız, o ülkeye ait bir satın alım yöntemini kullandıktan sonra Steam ülke ayarınızı güncelleyebilirsiniz. Konumunuz, Steam hesabınızın mağaza ülkesinden farklıysa sepetinizi görüntülerken veya satın alımınızı tamamlarken mağaza bölgenizi değiştirebileceksiniz.

Son düzenleme:
Arkadaşlar yanıt için sağ olun yani ben oraya gittiğim de mana bölgesi fiyatından oyun alabilecek miyim net bir yorum şansınız var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı