Steam Türkiye'deki hesap Amerika'da çalışır mı?

Konum (İP adresi) ABD olarak gözüktüğü için mağaza fiyatları dolar olarak güncellenecektir.
Hayır böyle bir şey olmaz. Amerika'da 2 sene boyunca Steam TR mağazası üzerinden oyun aldım. Mağaza siz kendiniz değiştirmediğiniz sürece ülke/bölgeyi değiştirmez.

Amerika'dan evet hesabınıza girebilirsiniz fakat oyunları dolar bazında mı alırsınız yoksa Türkiye fiyatlandırmasından mı alırsınız bilemiyorum onu.

Taşındıysam ve mağaza ülkemi o ülkeyle değiştirmek istiyorsam ne yapmalıyım?

Eğer yeni bir ülkeye taşındıysanız veya belirli bir zaman aralığı için yurt dışında yaşıyorsanız, o ülkeye ait bir satın alım yöntemini kullandıktan sonra Steam ülke ayarınızı güncelleyebilirsiniz. Konumunuz, Steam hesabınızın mağaza ülkesinden farklıysa sepetinizi görüntülerken veya satın alımınızı tamamlarken mağaza bölgenizi değiştirebileceksiniz.

Yanlış bilgi vermeyelim, vererek de çözüm için konu sahibinden çözüm işaretlemesini talep etmeyelim bunun için rapor var. Yanlış bilginiz Steam'in dolara döneceği yönünde, Steam USD olarak dolara dönmeyecek bizi orta doğu üzerinde bulunan diğer ülkeler ile benzer bir dolar sistemine dönecek. Amerika doları ile döviz farkına dönmesi halinde doğru sistemden kat kat fazla fiyatlar ortaya çıkar. Bilginiz hem hatalı hem de eksik.

Oraya gittiğinizde Türkiye'den alım yapabilirsiniz evet. Alacağınız kodlara dikkat etmeniz lazım sadece, Avrupa ve Türkiye'ye özel kodlar ABD'de kullanılamıyor çünkü.

Hocalarım veya oyunları şimdi aklıma geldi oradan Tosla kart mı ne varmış giderken alayım bir tane içine para yüklerim öyle alırım oyunları bu sistem olur mu peki.

Selam, yazın Amerika'ya yerleşmeyi düşünüyorum uzun süreli kalacağım ve orada bir laptop satın alacağım fakat aklıma takıldı şu an burada kullandığım Steam hesabını orada da kullanabilecek miyim ve Türkiye üzerinden satın alım yapabilecek miyim?
Ben sorunuzu detaylı olarak cevaplayayım.

Amerika'da Steam TR hesabınızı hiç bir değişiklik yapmadan kullanmaya devam edebilirsiniz.

Eğer Amerika'dayken Steam TR mağazası üzerinden alışveriş yapmaya devam etmek isterseniz Türkiye'de kullandığınız herhangi bir banka ya da kredi kartınızın olması yeterli.

Yapmanız gerekenler;

- Türkiye'de kullandığınız yerel banka/kredi kartınızda bakiye/limit olsun, bakiye ya da kullanım limitiniz yoksa hesabınıza Amerika üzerinden para aktardıktan sonra Steam üzerinden alışveriş yapabilirsiniz.

Ülke/bölge değiştirmenize gerek yok.

Ben 2 sene boyunca USD üzerinden TL ile oyun aldım, hiç bir sorun ile karşılaşmıyorsunuz.

20 Kasım tarihinden sonra da Steam TR hesabınız MENA bölgesi için uygulanacak olan USD kuruna geçeceği için yine aynı şekilde siz bir değişiklik yapmadan alışveriş yapmaya devam edersiniz. Örnek vermek gerekirse, alacağınız triple A bir oyun $60 ise, Türkiye için tavsiye edilen satış fiyatı $30 olursa, siz de $30 fiyatlandırması üzeriden alışveriş yapabilirsiniz.

Tekrar özetleyeyim, Amerika'ya giderken Türkiye'de kullandığınız kredi kartı ya banka kartınızı yanınıza alın. Son kullanma tarihi, Amerika'da kalacağınız süreden daha fazla olsun. Bankanızın mobil uygulaması da telefonunuzda yüklü olsun. Eğer Amerika'da çalışıp para kazanacaksınız, Wise ya da diğer alternatif uygulamalar ile Türkiye'deki hesabınıza para aktarıp Steam TR mağazası üzerinden alışverişlerinizi yaparsınız. (Çünkü yerel bir ödeme yönteminiz var.) Hesabınızda zaten para olacaksa, bu durumda zaten kendi hesabınıza para gönderme gibi bir derdiniz de olmayacak.

Sormak istediğiniz başka bir şey olursa çekinmeyin.

Ben sorunuzu detaylı olarak cevaplayayım.

Amerika'da Steam TR hesabınızı hiçbir değişiklik yapmadan kullanmaya devam edebilirsiniz.

Eğer Amerika'dayken Steam TR mağazası üzerinden alışveriş yapmaya devam etmek isterseniz Türkiye'de kullandığınız herhangi bir banka ya da kredi kartınızın olması yeterli.

Yapmanız gerekenler;

- Türkiye'de kullandığınız yerel banka/kredi kartınızda bakiye/limit olsun, bakiye ya da kullanım limitiniz yoksa hesabınıza Amerika üzerinden para aktardıktan sonra Steam üzerinden alışveriş yapabilirsiniz.

Ülke/bölge değiştirmenize gerek yok.

Ben 2 sene boyunca USD üzerinden TL ile oyun aldım, hiçbir sorun ile karşılaşmıyorsunuz.

20 Kasım tarihinden sonra da Steam TR hesabınız mena bölgesi için uygulanacak olan USD kuruna geçeceği için yine aynı şekilde siz bir değişiklik yapmadan alışveriş yapmaya devam edersiniz. Örnek vermek gerekirse, alacağınız triple a bir oyun $60 ise, Türkiye için tavsiye edilen satış fiyatı $30 olursa, siz de $30 fiyatlandırması üzeriden alışveriş yapabilirsiniz.

Tekrar özetleyeyim, Amerika'ya giderken Türkiye'de kullandığınız kredi kartı ya banka kartınızı yanınıza alın. Son kullanma tarihi, Amerika'da kalacağınız süreden daha fazla olsun. Bankanızın mobil uygulaması da telefonunuzda yüklü olsun. Eğer Amerika'da çalışıp para kazanacaksınız, Wise'ya da diğer alternatif uygulamalar ile Türkiye'deki hesabınıza para aktarıp Steam TR mağazası üzerinden alışverişlerinizi yaparsınız. (çünkü yerel bir ödeme yönteminiz var.) Hesabınızda zaten para olacaksa, bu durumda zaten kendi hesabınıza para gönderme gibi bir derdiniz de olmayacak.

Sormak istediğiniz başka bir şey olursa çekinmeyin.

Tek kelime ile süper özet teşekkür ederim bende bir tane İş Bankası banka kartı var bir de Tosla Papara gibi kart almayı planlıyorum oradan alışveriş için teşekkürler bu bilgi için bir sorum daha var hocam ben burada ki İş Bankası kartıma orada dolar yatırabiliyor muyum veya Tosla'ya Amerika'da 100 dolar kazandım onu karta nasıl geçirebilirim yardımız için şimdiden sağ olun.

Tek kelime ile süper özet teşekkür ederim bende bir tane İş Bankası banka kartı var bir de Tosla Papara gibi kart almayı planlıyorum oradan alışveriş için teşekkürler bu bilgi için bir sorum daha var hocam ben burada ki İş Bankası kartıma orada dolar yatırabiliyor muyum veya Tosla'ya Amerika'da 100 dolar kazandım onu karta nasıl geçirebilirim yardımız için şimdiden sağ olun.
Rica ederim.

Amerika'da bir banka hesabı açın. Ancak Amerika'da IBAN kullanılmıyor. Routing number ve checking number kullanılıyor.

Bunun yanında da bankadan bankaya, özellikle yurtdışına para göndermede ben sıkıntı yaşamıştım. Çünkü Türkiye'deki banka bilgilerini göremediler, görseler bile IBAN sistemi kullanmadıkları için benden Routing number istediler. En sonunda güç bela İş Bankası hesabımın routing numarasını öğrenip bu bilgiyi Chase banka (Amerika'da kullandığım bankam) verdim fakat yine bir takım sorunlardan dolayı bankadan bankaya para transferi yapamamıştım.

Bu yüzden Wise kullandım. Wise dışında da Remitly, para transferi için güzel bir alternatif. Günlük $2,999 aylık ise $10,000'a kadar transfer limitiniz var. Bu limiti aşmak isterseniz, sizden eyalet sürücü kimliği ya da eyalet kimliği yüklemenizi istiyor. Ama bu limit Steam alışverişiniz için yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Kısacası Tosla ya da Papara'ya ihtiyacınız olmadan doğrudan Amerika'da açacağınız bir banka hesabı üzerinden İş Bankası hesabınıza Wise/Remitly ya da alternatifleri ile para aktarabilirsiniz.

Eğer Amerika'da para kazanmayacaksanız ve bütün harcamalarınızı da TR banka/kredi kartınız ile yapacaksanız bu durumda zaten kendinize para göndermek gibi bir düşünceniz de olmayacaktır.

Hocalarım veya oyunları şimdi aklıma geldi oradan Tosla kart mı ne varmış giderken alayım bir tane içine para yüklerim öyle alırım oyunları bu sistem olur mu peki.
Sanırım sorunuz cevaplanmış, arkadaş da güzelce anlatmış, uzatmamak adına bir şey yazmıyorum.

Tamam arkadaşlar kusura bakmayın yanlış bilgi verdiğim için. Aşağılamak gibi bir amaçla dislike atarsanız atmayın. Yani aşağılama gibi bir amaçla yapmayın.
Mesajın yanlış ve yanlış seçeneği olmadığı için bu algıya sebep olan şey "beğenmeedim" emojisi idi ben de beğenmedim, abartma.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı