Selam, yazın Amerika'ya yerleşmeyi düşünüyorum uzun süreli kalacağım ve orada bir laptop satın alacağım fakat aklıma takıldı şu an burada kullandığım Steam hesabını orada da kullanabilecek miyim ve Türkiye üzerinden satın alım yapabilecek miyim?
Ben sorunuzu detaylı olarak cevaplayayım.
Amerika'da Steam TR hesabınızı hiç bir değişiklik yapmadan kullanmaya devam edebilirsiniz.
Eğer Amerika'dayken Steam TR mağazası üzerinden alışveriş yapmaya devam etmek isterseniz Türkiye'de kullandığınız herhangi bir banka ya da kredi kartınızın olması yeterli.
Yapmanız gerekenler;
- Türkiye'de kullandığınız yerel banka/kredi kartınızda bakiye/limit olsun, bakiye ya da kullanım limitiniz yoksa hesabınıza Amerika üzerinden para aktardıktan sonra Steam üzerinden alışveriş yapabilirsiniz.
Ülke/bölge değiştirmenize gerek yok.
Ben 2 sene boyunca USD üzerinden TL ile oyun aldım, hiç bir sorun ile karşılaşmıyorsunuz.
20 Kasım tarihinden sonra da Steam TR hesabınız MENA bölgesi için uygulanacak olan USD kuruna geçeceği için yine aynı şekilde siz bir değişiklik yapmadan alışveriş yapmaya devam edersiniz. Örnek vermek gerekirse, alacağınız triple A bir oyun $60 ise, Türkiye için tavsiye edilen satış fiyatı $30 olursa, siz de $30 fiyatlandırması üzeriden alışveriş yapabilirsiniz.
Tekrar özetleyeyim, Amerika'ya giderken Türkiye'de kullandığınız kredi kartı ya banka kartınızı yanınıza alın. Son kullanma tarihi, Amerika'da kalacağınız süreden daha fazla olsun. Bankanızın mobil uygulaması da telefonunuzda yüklü olsun. Eğer Amerika'da çalışıp para kazanacaksınız, Wise ya da diğer alternatif uygulamalar ile Türkiye'deki hesabınıza para aktarıp Steam TR mağazası üzerinden alışverişlerinizi yaparsınız. (Çünkü yerel bir ödeme yönteminiz var.) Hesabınızda zaten para olacaksa, bu durumda zaten kendi hesabınıza para gönderme gibi bir derdiniz de olmayacak.
Sormak istediğiniz başka bir şey olursa çekinmeyin.