Türkiye'den memnun musunuz?

Arkadaşlar ben çifte vatandaşım. AB ülkelerinde sınırsız çalışma ve yaşama hakkım var. Ancak Ab de para eder bir diplomam yok. Düştük yollara Hollanda'ya gittik. Her yer vampir dolu. Hollanda vatandaşlarını asla çalıştıramayacakları saat ücretlerine sizi mecbur bırakıyorlar. Size kalacak yer sağlıyorlar leş gibi yerler bunlar ve kalabalık. Her gün işe çağırmıyorlar ve ay sonunda kaldığınız yerin parasını veremezseniz içeriye borçlanıyorsunuz. Bunlar hep bilerek planlı hareketler. İmza attıktan sonra 1 ay da çıkamıyorsunuz çalışmak mecburiyetindesiniz. İş deseniz çok çok zor amele işleri. Ben akıllı davrandım ama bir sürü insan tuzağa düştü.

Birde Almanya'da şansımızı deneyelim dedik. Akrabalar:) evet akrabamız varya güvendik lafına sözüne gittik. Çağırırken hiç söylemediği şeyler gidince problem oldu, en başta Almanca. Sonra işin içinden başka işler de çıktı onları anlatmayayım. Yani sizin anlayacağınız bu işler zor işler.
Sağlam arkadaş, akraba olacak. Gerçekten yardım etmek isteyen, edecek olan.

Almanya da Hollanda da çok düzenli güzel yerler. Ben Almanya Erlangen'den Hollanda Amsterdam'a 11 saat otobüs yolculuğu yaptım. 2 ülkenin de bir çok şehrini gördüm. Sokaklar da çok evsizler var. Yorgan serip kaldırımlara yumulmuşlar. Öyle ki 10 kadar kişi bile gördüm dükkan önünde yorganla yatıyorlar ve mevsim kıştı. Her yerde sağlam arka lazım yoksa olmuyor.
 
Ben yakınlarımı Sureylilerin yakınından geçirmem.
Demek istediğim herkes hakettiği bir duruma gelmeli. %50 bunu istiyorsa mecburen bu olacak sizde başka yere gidin.

Suriyelilerin yakınından geçirmezsin ama şu an kaç Suriyeli tıp okuyor, kaç tanesi öğretmen biliyor musun? Hayır çünkü paylaşılmıyor bu veriler. Herkes giderse kim kalacak ülkede? Gitmesi gerekenler biz değiliz onlar.
 
Suriyelilerin yakınından geçirmezsin ama şu an kaç Suriyeli tıp okuyor, kaç tanesi öğretmen biliyor musun? Hayır çünkü paylaşılmıyor bu veriler. Herkes giderse kim kalacak ülkede? Gitmesi gerekenler biz değiliz onlar.

O da zor görünüyor. Adamlar artık Türk vatandaşlığı almaya başlamış bile. Hangi güç onları bu ülkeden çıkarabilir?
 
Neresinden tutsan elinde kalıyor hocam. Yazılımla ilgileniyorum ama ayrıca oyun oynamak da ben dahil herkesin hakkı. Bu hakkımı kullanabilmek için para ödemem gerekiyor, isyanım yok bu gayet normal, ticaret böyle işliyor. Ancak yurt dışından birisi bilgisayara 1000 birim veriyor, ben 17000 birim veriyorsam, bu işte bir saçmalık olduğu nereden bakarsan bak saçmalık. Ekonomi yok, mülteci çok, refah yok, hükümet yok... E biz neden kalalım ki bu güzel coğrafya ve iklime sahip ülkede? Refah ve huzur yoksa, kimse yok anlayacağınız...
 
Zafer Partisi devletçi politikasından vazgeçmediği sürece onlara oy veremem.

Zaten iktidar olacağını düşünmüyorum ama meclise kesin girer. Ama bizim bu kafadan kurtulmamız gerekiyor şu an CHP, iyi parti, zafer partisi hangisi gelirse gelsin fark etmez bizim akp'den kurtulmamız gerekiyor sonra zaten beğenmediğimizi göndeririz seçimle bu kadar basit.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı