Bir açıdan baktığında öyle, Amerika'nın alabileceği en kötü hal bile ortalama Türkiye'nin en iyi halinden de daha iyi olur çünkü insanları tüketmeye devam ederse bile özel sektörleri çok gelişmiş durumda. Bizim ülkemizde şu anda özel sektöre destek olmak yerine devlet kendini özel sektörlerle yarışa sokup onları domine ediyor. Diğer yandan da bizim ülkemizde yeteri kadar tasarruf yapılmıyor, boş yere yanan ampulü kimse söndürmüyor.
Çok zor, şuan bile ekonomi iyi gitmeye başlasa bundan 30 - 40 yıl sonra ülke zengin ve stabil bir ekonomiye sahip olur, bu kadar mülteci ve faiz düşmesi ile imkansız diyorum ben.
Açıkçası ben bu konuyu düşünmekten kafayı sıyırmak üzereyim.(psikoloğa gitmek zorunda kaldım artık) Bazı arkadaşlarım var onlar 4-5 yıla düzelir diyerek bana kalırsa polyannacılık oynuyor. Önce halktaki sorundan bahsedeyim adam kayırmacılık zirvede örnek vereyim önümüzdeki dönem staj var ve ben düzeni tam anlamadığım için geçen dönem yaz için staj arayıp durdum ilanları dolaşıyorum ama bir insan evladı bile biz stajyer adı altında çalışan arıyoruz dememiş, işte şu düzey bilsin X y Z programlarını ileri düzey bilsin kendilerine dönüp bu kadar dil bilen niye bize gelsin demiyor. Belki teknokent gibi bir yer kabul eder diye 2-3 referans ekledim stajyer ilanı -1 aylık- bu arada tekrar hatırlatayım.
Neyse içimdekileri döktükten sonra bunun dışında ülkedeki her şey anında etki etmez o yüzden önümüzdeki 5-10 sene düzelme bekleyen umutlarını fazla yükseltmesin benden tavsiye. Ki ardından da yavaştan tatlı su kaynaklarının azalması derken (teknolojinin alternatif su kaynağı bulmayı henüz başaramamasını baz alıyorum* ancak yanılma payı vardır) bu sefer yine küresel bir sorundan dolayı sıkıntı çekeceğiz. Delirmemek için artık en kötü ihtimali düşünüyorum daha yüksek bir şey olmayınca kötü hissetmiyorum.
Mevcut muhalefet ve iktidar buna çözüm üretmediği için zor tamam diyelim dolar düştü 4-5TL oldu güzel sen o IPhone'u yine vergilerle 10-12 bin aşasığı alacaksın çözüm nedir çözüm gereksiz vergileri bakanlıkları kapatırmak'tır adaleti sağlamaktır.