Türkiye'nin İlk Anakart Veri Tabanı - MBZDatabase


Bilgisayar donanımları için Türkçe kaynakların, kullanma kılavuzlarının, kitapçıkların vb. yardımcı bilgi dökümanların gitgide azalması ile birlikte Türkçe bir kaynak ve veri tabanı oluşturmaya karar verdiğimiz bu süreçte anakart veritabanı ile başlamak istedik.

MBZ Nedir?

MBZ, Türkiye'de ilk ve tek anakart veri tabanı sistemidir. MBZ, anakartlar hakkında ileri düzeyde detaylı bilgi sağlayan bir veri sistemidir. Kullanıcılar birkaç harf yazarak kolay bir şekilde anakartlar hakkında bilgi alabilirler.

Veri tabanımızda yer alan anakart sayısı her geçen gün artmaktadır. Amacımız, herhangi bir kullanıcın kendi veya başkasının anakartı hakkında rahatça bilgiye ulaşabilmesini ve bu bilgileri karşlılaştırabilmesini sağlamaktır.

MBZ'nin anlamı nedir?

MBZ tahmin edebileceğiniz üzere benim adımın baş harflerinden gelen ilginç bir kısaltma, ama anakartları MB olarak İngilizce kısaltırsanız tıpkı CPU-Z gibi MB-Z gibi de kodlayabilirsiniz. :)

MBZ'de Hangi Özellikler Var?

Çoklu Dil ve Tema Desteği


Türkçe dilinin yanı sıra İngilizce dili de desteklenmekte, bununla birlikte yine göz yormaması için açık ve koyu tema desteği de yer almakta.
1699469441119.png


Ek olarak burada yapacağınız tercihlerin isteğe bağlı çerezlerde tutulduğunu belirtmek isterim. İsteğe bağlı çerezler sizin sitede yaptığınız tercihleri hatırlar.

Popüler Anakartlar

Dönem dönem Türkiye genelinde popüler olan anakartları ana sayfada görüntüleyebilirsiniz.

1700023096085.png


Anakart Arama

Hızlı bir şekilde veri tabanı içerisinde yer alan anakartları arayarak bulabilirsiniz, üstelik sadece birkaç karakter yazmanız yeterli. :)

1700022837927.png


Anakart Karşılaştırma

Bu kısımda farklılıklarını görmek istediğiniz anakartlar arasında VS attırabilirsiniz. :)

1699469015919.png


Burada ilk önce anakartlar için arama kriteri girmeniz sonra da bir alt satırda yer alan menüden anakartınızı seçmeniz gerekiyor.

Hata Bildirme

İlgili anakart hakkında yer alan bilgilerde veyahut görsellerinde bir problem olduğunu mu düşüyorsunuz? Anakart görselinin altında yer alan hata bildirimi üzerinden bize bildirebilirsiniz.

1699469102708.png


İletişim

Sitede yer alan bilet sistemi ile bize ulaşabilirsiniz. Ek olarak hata bildirimlerini de buradan yapabilirsiniz.

1700023166224.png


Tüm geliştirme sürecini @Eray T (Eray Türkay)'ın devralması ile birlikte hızlıca böyle bir proje ortaya koyabildik. Veri doğruluğunu sağlamak amacıyla tüm verileri tek tek girdiğim bu süreçte güçlerimizi birleştirdik.

Sitede yer alan anakartların sayısı her geçen gün daha da artmakta, şu anlık sayı düşük gibi görünse de yakında çok daha büyük rakamlara ulaşabilme kapasitesine sahip. Not olarak siteye istisnai modeller dışında DDR3 ve daha eski RAM teknololijilerini kullanan modelleri eklemeyi düşünmüyoruz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı