Türkiye'nin Neden mi Nükleer Santrallere İhtiyacı Var?

Emin ol Rusya o santralde bir arka kapı bırakır. Bilgisayar sistemlerinde istedikleri zaman bizden habersiz kontrol sağlayabilecekleri bir kapı. Bu devletler salak değil, sana nükleer santral yapayım, enerjini üret kendin, üstüne benim doğalgazımı alma para kazanamayayım. Kârı ne olacak?
Ve bu santraller bir USB cihazı ile bile hacklenebiliyor. Bilgisayarları tamamen internetten izole. Ama adam bir USB ile bağlayabiliyor internete. İran'da yaşandı aynısı. Amerika, İran'ın nükleer santrallerine virüs sızdırdı. Stuxnet ve Gauss muydu ne. Gauss farklı bir şey olabilir.

Benim korktuğum tek nokta burası zira Rus ve Japon arkadaşlar onurlu olabilirler fakat ufak tefek detaylar ile bizi sömürü kaynağı yapabilirler.

Mesela uzun zaman önce temelde çökme-çatlak olmuştu, o çökmeyi-çatlağı harç diye betonlar doldurmak akıl mantık çerçevesinden ne kadar doğru bir davranış bilemiyorum. İnşaat mühendisi arkadaş elbet vardır, bir açıklama yaparsa sevinirim.

Bende böyle şeylerden şüphe etmiştim ilk başta ama sonradan geçti niye biliyor musun?
Evet bu devletler salak değil ama o operatörlerin iş alanları Aşırı yüksek güvenlik ile muhafaza ediliyor.
Diğer devletler salak değil de bizim devletimiz Salak mı?

Benim korktuğum tek nokta burası zira Rus ve Japon arkadaşlar onurlu olabilirler fakat ufak tefek detaylar ile bizi sömürü kaynağı yapabilirler.
Dediğim gibi ülkeler dost değildir. Tabii ki menfaat ve çıkar uğruna yapıyorlar, işlerine gelmese mühendisliklerini neden paylaşsınlar, öyle değil mi? Tecrübe ve bilgiyi maalesef paranla satın alamıyorsun, bu 2'si de en çok bu ülkelerde var.
Ben yapım aşamasıyla uğraşmıyorum. İşim o değil, onu o işi yapan mühendisler düşünmeli. Ben NORMAL ŞARTLAR ALTINDA işleyen bir santralin getirdiklerine bakarak değerlendirme yapıyorum.

Dediğinizi anlamadım. Hocam, bizim devletimizin zekası Rusya ile karşılaştırılamaz bence. Karşılaştırabilecek durumda olsaydık, biz onlara santral satardık, onlar bize değil.

O santral bizim millete yine zamlar ile geri dönecekse şuanki ekonomide bu tarz projeler askıya alınmalı ancak özel sektör yapabilir malum hazine boş. Tabii düzgün işler ise bu santraller çok verimli bir enerji üretme yolu.

Nükleer santrale karşı olan arkadaşlarda nedense elektrikleri gittikten sonra şikayet etmesini biliyor Bazıları güneş paneli demiş iyi güzel ama senin fotovoltaik pilden üretebileceğin elektrikle, nükleer arasında uçurum var. Nükleer santralin belki de tek zararı uranyum ile plütonyumun işi bittikten sonra yer altına gömülüyor olması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…