O konuları bilmiyorum. Türk ağırlıklı olur ama. Burada önemli olan işletme hakkı ve kullanım oranı. Hayırlarına yapmıyorlar sonuçta. Çıkarları var.
Emin ol Rusya o santralde bir arka kapı bırakır. Bilgisayar sistemlerinde istedikleri zaman bizden habersiz kontrol sağlayabilecekleri bir kapı. Bu devletler salak değil, sana nükleer santral yapayım, enerjini üret kendin, üstüne benim doğalgazımı alma para kazanamayayım. Kârı ne olacak?Artık Çernobil vakasından gelenler bir susun,oradan buradan duyup işittiğiniz bilgileri bu tür önemli yatırımlarda kullanmayın.
Çernobil mühendisliği farklı,o zaman ki teknoloji farklıydı hem de o Çernobil'de test seviyesi yapılırken deneme yanılma yöntemi ile yapılan bazı faaliyetler bulunuyordu bilinmediğinden o teknik arıza ve patlama büyük ihtimal bu yöntemi dener iken oldu.
Kesinlikle yapılması gerek bize de Nükleer Santraller'in.
Mesela bir gün Rusya "Türkiye vanayı kapattım daha doğalgaz satmıyorum sana" der ise ne yapacaksın kardeşim?
Bağımlıyız dışarıya Bağımlıyız.
Bunlar Rüzgar tribünleri ile olacak iş değil.
Koskoca 80 Milyon kişinin elektriğini karşılamak için bunlar yetmiyor artık özellikle de Ülkemizde.
Karşı çıkanlar bize Çernobil'i bahane etmesinler o Nükleer Santral eninde sonunda yapılacak güzel kardeşim.
Akkuyu Nükleer Güç Santrali yapılıyor şuanda Türkiye'nin İlk Nükleer Güç Santrali olacak tamamlandığında.
Birde Rusya yapıyor bu santrali len kardeşim senin ülkene bir yabancı yapıyor SENİN Nükleer Santralini.
Bir de şunu derler:
"Yapıyorsa yapsın ya bizene"Kardeşim bunlar bunu yapar sonra başka bir işe girerler ülkemizde
Cidden sana da batmıyor mu ülkene gelen bir RUS'un senin Santraller'inin operatörü olması?
Olacak da kardeşim onların operatörleri de RUS'lar olmayacak mı ha?Tamamda adamlar yapıp gidecek. Orda çalışanlar yine bizim insanımız olmayacak mı ?
Benim korktuğum tek nokta burası zira Rus ve Japon arkadaşlar onurlu olabilirler fakat ufak tefek detaylar ile bizi sömürü kaynağı yapabilirler.Kısacası 'düzgün mühendislik sağlanan santraller ölümcül değildir. ' Böyle bir algı artık eskide kalmalı, geleceğin teknolojileri için gözümüzü açmalıyız. Yoksa daha çoook doğalgaz alımı için Rusya vs. ile el sıkışırız.
Bende böyle şeylerden şüphe etmiştim ilk başta ama sonradan geçti niye biliyor musun?Emin ol Rusya o santralde bir arka kapı bırakır. Bilgisayar sistemlerinde istedikleri zaman bizden habersiz kontrol sağlayabilecekleri bir kapı. Bu devletler salak değil, sana nükleer santral yapayım, enerjini üret kendin, üstüne benim doğalgazımı alma para kazanamayayım. Kârı ne olacak?
Ve bu santraller bir USB cihazı ile bile hacklenebiliyor. Bilgisayarları tamamen internetten izole. Ama adam bir USB ile bağlayabiliyor internete. İran'da yaşandı aynısı. Amerika, İran'ın nükleer santrallerine virüs sızdırdı. Stuxnet ve Gauss muydu ne. Gauss farklı bir şey olabilir.
Dediğim gibi ülkeler dost değildir. Tabii ki menfaat ve çıkar uğruna yapıyorlar, işlerine gelmese mühendisliklerini neden paylaşsınlar, öyle değil mi? Tecrübe ve bilgiyi maalesef paranla satın alamıyorsun, bu 2'si de en çok bu ülkelerde var.Benim korktuğum tek nokta burası zira Rus ve Japon arkadaşlar onurlu olabilirler fakat ufak tefek detaylar ile bizi sömürü kaynağı yapabilirler.
Ben yapım aşamasıyla uğraşmıyorum. İşim o değil, onu o işi yapan mühendisler düşünmeli. Ben NORMAL ŞARTLAR ALTINDA işleyen bir santralin getirdiklerine bakarak değerlendirme yapıyorum.Mesela uzun zaman önce temelde çökme-çatlak olmuştu, o çökmeyi-çatlağı harç diye betonlar doldurmak akıl mantık çerçevesinden ne kadar doğru bir davranış bilemiyorum. İnşaat mühendisi arkadaş elbet vardır, bir açıklama yaparsa sevinirim.
Dediğinizi anlamadım. Hocam, bizim devletimizin zekası Rusya ile karşılaştırılamaz bence. Karşılaştırabilecek durumda olsaydık, biz onlara santral satardık, onlar bize değil.Bende böyle şeylerden şüphe etmiştim ilk başta ama sonradan geçti niye biliyor musun?
Evet bu devletler salak değil ama o operatörlerin iş alanları Aşırı yüksek güvenlik ile muhafaza ediliyor.
Diğer devletler salak değil de bizim devletimiz Salak mı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.