Türkiye'ye 5G ne zaman gelebilir?

Bursa, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi 10 şehirde en kötü çekim güçü 3 oldu. Aldığım hız 100 Mbps düşmedi. Dağlara çıktığında düşmeye başladı sadece. Onun dışında şehir merkezlerinde 100 Mbps aşağısı görmedim. Upload 10 aşağısı hiç görmedim. Vodafone çöpünü kullanırsan zaten verim alamazsın.
Vodafone'dan gayet memnunum? İşlerimi gayet görebiliyorum. Sadece şu aralar devreden paketle alakalı bir problemim var. Onun dışında neredeyse 2 yıldır kullanıyorum her türlü işimi gördü. Hatta KYK yurdunda kalıyorum. Oda arkadaşlarım Turkcell kullanıyor ve internet var ile yok arası. Bir tek bende iyi çekiyor. Bilip bilmeden konuşmayın bence.
Ayrıca dediğimi yine tekrar ediyorum ki siz sorun yaşamıyorsunuz diye kimse yaşamayacak diye bir şey yok. Her yer sizin gittiğiniz yerler gibi değil. Siz büyük şehirlerdesiniz doğal olarak alırsınız o hızları.

@EkmekArasiHDD 2 gün Vodafone kullanıp hemen numarımı tekrar Turkcell'e taşıdım. Kullanmadığım bir şey için yorum yapmam. 4G Full çekmesine rağmen Bursa'nın göbeğinde 10 Mbps üstü görmedim.
Ben de genelde 60 altı görmedim Vodafone'da. Turkcell hem fahiş paket fiyatları vardı, hem paketlerinde gereksiz uygulama paketleri vardı, hem salla kazanda sürekli Bip 1000 dakika paketi veriyordu hem de bulunduğum yerde sadece H+ çekiyordu dolayısıyla aldığım hız 20 Mbps'den öteye gitmedi. Hiç memnun değildim özetle. Bir de öğrenciyim neticede. Turkcell gibi pahalı operatörü kullanamam.

@EkmekArasiHDD 30 GB Vodafone sosyal medya sınırsıza 95 TL vermek yerine 110 TL verip 75 data 75 sosyal medya alırım daha iyi. Vodafone baz istasyonların geneli fiber değil bu yüzden berbat. 5G geçiş yapıldığında Vodafone yine berbat hizmet verecek.

Türk Telekom şu an 5G Mobile geçiş yapabilecek fibere sahip baz istasyonlarında. Turkcell 1 yıl sonra zaten yükseltir.

@EkmekArasiHDD 30 GB Vodafone sosyal medya sınırsıza 95 TL vermek yerine 110 TL verip 75 data 75 sosyal medya alırım daha iyi. Vodafone baz istasyonların geneli fiber değil bu yüzden berbat. 5G geçiş yapıldığında Vodafone yine berbat hizmet verecek.

Türk Telekom şu an 5G Mobile geçiş yapabilecek fibere sahip baz istasyonlarında. Turkcell 1 yıl sonra zaten yükseltir.
Uyumlu Genç 11 tarifesine 44 TL veriyorum. Üstelik kullanmadığım haklarım sonraki aya da devretmekte. 11+11 22 GB yapıyor. Yanında 2 GB FreeZone güzelliği paketi var toplam 24 GB ve aylık 44 TL. Paket değişimi yapmadığım için 44 TL. Normalde 39 TL veriyordum. Bana göre oldukça uygun. Bölgemde en iyi hizmeti Vodafone verebiliyor. Turkcell H+ da maksimum 20 Mbps veriyor. Türk Telekom ise yine H+ 16 Mbps civarı. Vodafone ise 4G 61 Mbps indirme 10 Mbps ise yükleme hızı veriyor. Bir öğrenci olarak uygun bulduğumu söyleyebilirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı