TürkNet akşamları ping sorunu

Makaleler
14
Yer
İstanbul
Bu sorunu yaşayan var mı? Bir tek bende mi böyle? Son 1 aydır 20.00'dan 00.00'a kadar sürüyor. Bu sorun için destek kaydı açtım, kablolu olarak hızını test edin, gönderin dedi. Kablolu olarak test etme şansım yok dedim, cevap olarak kablolu olarak test edin diyor, deli etti beni. Çözüm öneriniz var mı? Modem olarak ASUS AC-51 kullanıyorum, 20 Mbps hız alıyorum. Bazen bu hız da düşüyor ama daha çok pingden sıkıntı çekiyorum.

Son düzenleme:
Türk.net'te bulunduğum konumda, WiFi üzerinden saat 23.10'da Radore sunucularına yaptığım hız testlerinde dibimdeki 2.4GHz ağımda 21ms ping alırken, 2 perde beton duvar arkasından bağlandığım 5GHz ağımda 15ms ping alıyorum. Tabii ki indirme ve yükleme hızlarım yine 5GHz ağımda çok daha iyi.

2.4 GHz ağımın sonuçları:
Eki Görüntüle 500502

5 GHz ağımın sonuçları:
Eki Görüntüle 500503

Ve evet, sübliminal istenerek bırakıldı. :)
2.4 GHz ve 5 GHz ağ nasıl oluyor aklıma takıldıda :D

Eğer modem destekliyor ise kullanılabilen bir frekans tipi. 5GHz 2.4GHz den daha az kullanıldığı için sinyal karışmaları daha az olur buda kaliteli bir ağa sahip olmanızı sağlar. Çekim mesafesi daha fazladır
Yanlış/eksik bilgileri düzelteyim. Öncelikle hem modem/router/access point yani yayınlayan cihaz desteklemek zorunda hemde client yani alıcı cihaz bu frekansı desteklemek zorunda. 2.4 GHz'de yayınları yorumlayabilen bir adaptör ile 5 GHz yayınlarını yakalayamazsınız.

5 GHz'de sık kullanılan fakat frekansın yüksek olmasından dolayı kapsama alanı frekansın doğası gereği daha kısa kaldığı için ve çok daha fazla alt kanala (Bknz. 5 GHz'den 5.8 GHz'e kadar geniş bir spektrum) sahip olduğu için çakışmaların ihtimali sabit 2
4 GHz spektrumuna göre daha azdır.

Çakışmaların az olması demek, daha yüksek bant genişliğine sahip olabilmek demektir. Alıcı ve verici arada gürültü olmadığı için daha rahat anlaşabilmektedirler çünkü.

2.4 GHz ve 5 GHz ağ nasıl oluyor, aklıma takıldı da? :D
Adlandırmaları çalışma frekanslarından geliyor. Frekans arttıkça saniyedeki yinelenme hızı artar. Bu da basitleştirilmiş şekilde şu demek oluyor, 2.4 GHz'i 24FPS, 5 GHz'i 50 FPS gibi düşünecek olursak 50 FPS > 24 FPS yani aynı zaman diliminde daha fazla veri aktarımı demek. :)

Yanlış/eksik bilgileri düzelteyim. Öncelikle hem modem/router/access point yani yayınlayan cihaz desteklemek zorunda hemde client yani alıcı cihaz bu frekansı desteklemek zorunda. 2.4 GHz'de yayınları yorumlayabilen bir adaptör ile 5 GHz yayınlarını yakalayamazsınız.

5 GHz'de sık kullanılan fakat frekansın yüksek olmasından dolayı kapsama alanı frekansın doğası gereği daha kısa kaldığı için ve çok daha fazla alt kanala (Bknz. 5 GHz'den 5.8 GHz'e kadar geniş bir spektrum) sahip olduğu için çakışmaların ihtimali sabit 2
4 GHz spektrumuna göre daha azdır.

Çakışmaların az olması demek, daha yüksek bant genişliğine sahip olabilmek demektir. Alıcı ve verici arada gürültü olmadığı için daha rahat anlaşabilmektedirler çünkü.

Adlandırmaları çalışma frekanslarından geliyor. Frekans arttıkça saniyedeki yinelenme hızı artar. Bu da basitleştirilmiş şekilde şu demek oluyor, 2.4 GHz'i 24FPS, 5 GHz'i 50 FPS gibi düşünecek olursak 50 FPS > 24 FPS yani aynı zaman diliminde daha fazla veri aktarımı demek. :)
Özet geçiyim derken eksik yerler oluşmuş ellerinize sağlık 😀

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı