TürkNet başvuru sonrası neler yapılıyor?

MertAkyz

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı topladıktan sonra fiyatı ve hızı yüzünden TurkNet'e başvurmayı düşünüyorum. Ama hayatımızda asla evimize internet bağlatmadık ve modemimiz de yok. Bilmediğim birçok terim ve olay var. Mesela ADSL, VDSL, ankastre kutusu, modemin arayüzüne girme vb. şeyleri cahile anlatır gibi anlatır mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
TurkNet' e başvurduktan sonra onların senin mailine gönderdiği evrakları imzalayıp gönderiyorsun. Bir kaç gün sonra seni arayıp randevu alıyorlar ve evine gelip kablo yoksa eğer kablo çekiyorlar. Türknetin sitesinden hız sorgula eğer fiber internet destekliyorsa alt yapın VDSL destekli bir modem al, Desteklemiyorsa ADSL alırsın. İnternetin bağlandıktan sonra modeme kullanıcı adı ve şifreni girmen gerekiyor internete bağlanabilmek için. Modemlerin arayüzüne genellikle tarayıcıya 192.168.1.1 yazılarak girilir ve şifre sorar, bu şifre modem arayüz şifresidir ve genellikle kullanıcı adı ve şifre admin dir. Bunlar zaten modemin altında yazar. Arayüze girdikten sonra çoğu modemde bulunan hızlı kurulum ile gerekli ayarları yapabilirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

TurkNet' e başvurduktan sonra onların senin mailine gönderdiği evrakları imzalayıp gönderiyorsun. Bir kaç gün sonra seni arayıp randevu alıyorlar ve evine gelip kablo yoksa eğer kablo çekiyorlar. Türknetin sitesinden hız sorgula eğer fiber internet destekliyorsa alt yapın VDSL destekli bir modem al, Desteklemiyorsa ADSL alırsın. İnternetin bağlandıktan sonra modeme kullanıcı adı ve şifreni girmen gerekiyor internete bağlanabilmek için. Modemlerin arayüzüne genellikle tarayıcıya 192.168.1.1 yazılarak girilir ve şifre sorar, bu şifre modem arayüz şifresidir ve genellikle kullanıcı adı ve şifre admin dir. Bunlar zaten modemin altında yazar. Arayüze girdikten sonra çoğu modemde bulunan hızlı kurulum ile gerekli ayarları yapabilirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Sağolun. Altyapımız 83 Megabyte/Saniyeye kadar destekliyor. TurkNet'in verdiği 35 Megabyte/Saniye. Sosyal'de, başka bir konuda modem olarak ASUS DSL-N16 önermişlerdi.

Sağolun. Altyapımız 83 Megabyte/Saniyeye kadar destekliyor. TurkNet'in verdiği 35 Megabyte/Saniye. Sosyal'de, başka bir konuda modem olarak ASUS DSL-N16 önermişlerdi.
Evet, kendi alt yapıları olmadığı zaman max. 35 mbps veriyolar. Güzel modem önermişler. Ben de asus modem kullanıyorum, tavsiye ederim.

TürkNet Asus AC51 modem kampanyasi var ve cok hesapli. Baglatirken modem istiyorum demen yeterli. DSL N16'dan farki AC olmasidir, ileriye donuk daha iyidir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı